Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 235
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Това и в  обратния случай важи, обаче. Дайте да ги налагаме  "гадовете", решили да се пробват
 в две области -всички под общия знаменател "спортисти". Оставете ги баш "спортистите", имащи за цел да се фукат, за тях има резон да се недоволства. Но има и други деца, които се колебаят съвсем реално...И в действията им няма нищо неетично. Какво финално ще изберат  няма значение, понеже  по-високият бал от  този на "чакащо" дете им дава право да си "маркират" нещо, което им е  сериозно в полезрението,  дори и то после да мине на  заден план заради разни обстоятелства. И не са малко такива деца, аз сигурно не бих пуснала моите другаде на  13-14 години, но други хора го правят. Форумът познава доста  примери за това. Нали не мислите, че въпросните деца не са кандидатствали и в  своята област?

Коментарът ми е насочен единствено срещу тези, решили да си начешат егото.

Със сигурност никой от нас в този форум не определя кой има правото да си чеше егото.

Изкарваш 500 точки и нямаш проблеми, елементарна математика.
Много би било хубаво ако се научим да приемаме успехите на околните и собствените си провали

Ахахахахахахаха.... Чукча писател, не читател!

# 1 906
Аз пък не мога да реша математическата задача  -  коя е тази точка в София откъдето разстоянието между 2АЕГ и 35 е 10 минути.
Може би от дома на дето до двете училища се пътува с различен транспорт?🤔

# 1 907
Наборката е приела на първото си желание в Гимназията по програмине в Бургас, ако има други деца, пишете ми Simple Smile
Честито на приетите деца и успех на всички, които ще участват в следващо класиране ! Flowers Four Leaf Clover
Здравейте! Моята госпожица също е приета там на първо желание  Simple Smile

Здравейте! В коя паралелка е? 😊

Програмиране на изкуствен интелект Simple Smile

# 1 908
Най-добрите спортисти могат да избират къде да играят. Останалите чакат да им се отвори шанс.

Аз пък с малко по различен въпрос - как се отразява мисълта за нов клас и ново училище на децата? Девойката е приета по първо желание, но сега тъгува по стария клас въпреки, че имаше само една приятелка там, която ще е в същото училище, но друг профил. В класа им всеки беше сам за себе си, дори родителите не си говорихме. Когато отсъстваше от училище нямаше даже от кой да вземе домашното, защото питала в групата им във вайбър, но никой не ѝ отговорил. Имаше и няколко проблемни учителки по основни предмети.
И въпреки началната радост, че са я приели на първо желание (което сама реши още в началото на втори срок) днес сякаш осъзна, че няма да е в стария клас и е много тъжна целия следобяд. Много съм изумена - тя е изключително затворена и за да се сприятели с някой трябва първо да я заговорят нея, самата тя ще си седи и скучае, но никога няма да де включи в друга компания.

# 1 909
Имам голям проблем сега и искам съвети. Детето ми е прието в 35то, но иска НПМГ. Въпросът е, че 2НЕГ е на по-предно желание, а шансът за прием там на 2 класиране е много висок, тъй като не достигат 3 точки спрямо НПМГ, където не достигат 6 точки. Големият проблем са локациите на училищата. 35то е на 30 минути, а 2НЕГ- на 40. Добра идея ли е да се изчака ли 2 класиране или директно да се записваме?
Според мен, не се ръководете от локацията, а от профилите. 30-40 минути са си ок за София и вече не са малки. Ако желанията са наредени в предпочитан ред и 73то предпочитате пред 35то, подайте за второ. Тук рискувате ако искате или НПМГ, или 35то, да се озовете в 73то. Мое предположение, че децата за НПМГ няма да се разместят много.

Природните науки и немският най-много се искат, така че и трите училища са добра идея

# 1 910

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Това и в  обратния случай важи, обаче. Дайте да ги налагаме  "гадовете", решили да се пробват
 в две области -всички под общия знаменател "спортисти". Оставете ги баш "спортистите", имащи за цел да се фукат, за тях има резон да се недоволства. Но има и други деца, които се колебаят съвсем реално...И в действията им няма нищо неетично. Какво финално ще изберат  няма значение, понеже  по-високият бал от  този на "чакащо" дете им дава право да си "маркират" нещо, което им е  сериозно в полезрението,  дори и то после да мине на  заден план заради разни обстоятелства. И не са малко такива деца, аз сигурно не бих пуснала моите другаде на  13-14 години, но други хора го правят. Форумът познава доста  примери за това. Нали не мислите, че въпросните деца не са кандидатствали и в  своята област?

Коментарът ми е насочен единствено срещу тези, решили да си начешат егото.

Със сигурност никой от нас в този форум не определя кой има правото да си чеше егото.

Изкарваш 500 точки и нямаш проблеми, елементарна математика.
Много би било хубаво ако се научим да приемаме успехите на околните и собствените си провали

Тия с 500 точки не се броят дори на пръстите на едната ръка, в цялата страна.

# 1 911
Аз пък не мога да реша математическата задача  -  коя е тази точка в София откъдето разстоянието между 2АЕГ и 35 е 10 минути.

2НЕГ, не 2АЕГ

# 1 912
Може би от дома на дето до двете училища се пътува с различен транспорт?🤔

Да де коя е точно тази точка в София се чудя. Аз знам къде се намират двете споменати училища и какъв градски транспорт стига до тях.

# 1 913
  • София
Malina07, като майка на гимназист, да ти кажа, че си намират средата. Да, моят младеж си остана в училището, в което учи и до 7 клас, където останаха и други деца от класа му, но в други паралелки. Ами сега си е по-близък с настоящите съученици. И той се притесняваше какъв ще е новият клас, само 6 момчета, но всичко си идва на място.

# 1 914
  • Бг-мама
Когато синът ми кандидатстваше 2017 година имаше бал стигащ му за навсякъде включително и за СМГ , без паралелката с немски . Еми отиде да учи в МГ Пловдив, където беше решил и не е кандидатствал в София само за да се изфука. Идеята ми беше да кажа , че не ми е било кисело гроздето. Кой разбрал, разбрал.

# 1 915
  • София
Имаме ли вече таблица някъде споделена с минималните балове на всички паралелки в Сф.
Ако има някъде линк моля пак да го споделите , не го намирам.

# 1 916
Le Vert, назад се написа и за  "спортистите". Има случаи, когато престават да бъдат такива. Уж не иска  СМГ, ама  като му кацне на рамото шансът, може и да заиска..
Скрит текст:
Черна Станция написа нещо, което ме върна  години назад в 2014-та. В основното училище на моите немският като втори език се преподаваше на ниво под нулата. Близначките ми цяла година мелеха перманентно - не понасяме госпожата (реално  преподавател по химия ,чакащ да се пенсионира друг учител и да заеме мястото му,  но с  някакъв квалификационен курс по немски), която  си е написала превода над текста в  учебника с молив, която бърка родове, която поправя верни неща в тестове, мразим го този език, виж С (сестра им) какви неща километрични пишеше за изпита за сертификата, папки-мапки и  т.н..За какво ни е  това? Искаме  си английските ние и това е. Може и френската, де.  И изведнъж след резултатите запяха плахо друга песен " С,  ще се справим ли с немския ние, как мислиш? "И й бяха признали в добавка , на мен не, че са си говорили така по-скоро от шубе, тъй като може да не им стигне балът. Хванах ги на къс пас без да издавам споделеното, помолих ги   тържествено и божествено да ми кажат реда на желанията си  и хоп - 1 желание НЕГ, второ 73-то с АЕ, после английските, но пак с втори немски.....Ми някои деца не са така уверени в себе си, факт. Сестра им си знаеше от не знам кога, че държи на немски и математика (изключвам лудото й желание за естрадна паралелка) , че и доооста по-нафукана беше за шансовете си да се добере  до едно от желаните 4 училища..

Не всеки може ей така да се измести в София. Посочените от теб случаи са единични. Не говорим за студенти, а осмокласници.

# 1 917
  • Бургас
Вероятно глупав въпрос. Прието е детето по пето желание. Иска да участва във второ класиране. Ако на второ класирането се качи до четвърто желание, може ли все пак да избере да се запише в първото училище от първото класиране по пето желание?
Не! Веднъж прието на по- предно желание , няма връщане.

То затова беше такова умуване при реденето.
И за какво го умувахме, като щерката си хареса първото класиране /което въобще не е първо желание, нали/ и не ще да чуе за второ класиране. Класика на тинейджърски решения.
Същата работа сме, има шанс на второ класиране да попадне в друга паралелка в същото училище, но втори език различен! Проблемът е, че може да се класира на предходното желание което е икономическа специалност, не езикова, та не иска да чуе второ класиране и записваме Английски с Китайски, да видим какво ще го прави този китайски, като категорично отказа втори езици немски или руски! Важно е, че ще учи любимия английски, друго не я вълнува! Поздравления на всички класирани в желаните паралелки, на останалите успех другия петък!

# 1 918
Имам голям проблем сега и искам съвети. Детето ми е прието в 35то, но иска НПМГ. Въпросът е, че 2НЕГ е на по-предно желание, а шансът за прием там на 2 класиране е много висок, тъй като не достигат 3 точки спрямо НПМГ, където не достигат 6 точки. Големият проблем са локациите на училищата. 35то е на 30 минути, а 2НЕГ- на 40. Добра идея ли е да се изчака ли 2 класиране или директно да се записваме?
Ами кое е по-предпочитано, 35-то или 2НЕГ? За 10 мин. разлика едва ли ще е драма. Но въпросът е защо по- нежелано училище е сложено по-напред в желанията.

35-то и 2НЕГ са еднакво предпочитани, наредени са една под друга. Ама може и в НПМГ да я приемат, но не мисля, че балът ще падне толкова.

# 1 919
Привет, дами!Имам въпрос-детето ми не е прието на първо класиране.Нужно ли е да подавам заявление за участие във второ или това става автоматично? Поздравления на всички приети дечица!

Общи условия

Активация на акаунт