Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 300
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 890
Иска - не. Само ако системата не го класира нагоре остава. Ако го класира нагоре, трябва са се записва на по-горното и да пробва на следващи, ако имат смелост

# 1 891

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Това и в  обратния случай важи, обаче. Дайте да ги налагаме  "гадовете", решили да се пробват
 в две области -всички под общия знаменател "спортисти". Оставете ги баш "спортистите", имащи за цел да се фукат, за тях има резон да се недоволства. Но има и други деца, които се колебаят съвсем реално...И в действията им няма нищо неетично. Какво финално ще изберат  няма значение, понеже  по-високият бал от  този на "чакащо" дете им дава право да си "маркират" нещо, което им е  сериозно в полезрението,  дори и то после да мине на  заден план заради разни обстоятелства. И не са малко такива деца, аз сигурно не бих пуснала моите другаде на  13-14 години, но други хора го правят. Форумът познава доста  примери за това. Нали не мислите, че въпросните деца не са кандидатствали и в  своята област?

Коментарът ми е насочен единствено срещу тези, решили да си начешат егото.

Със сигурност никой от нас в този форум не определя кой има правото да си чеше егото.

Изкарваш 500 точки и нямаш проблеми, елементарна математика.
Много би било хубаво ако се научим да приемаме успехите на околните и собствените си провали

# 1 892
Вероятно глупав въпрос. Прието е детето по пето желание. Иска да участва във второ класиране. Ако на второ класирането се качи до четвърто желание, може ли все пак да избере да се запише в първото училище от първото класиране по пето желание?
Не! Веднъж прието на по- предно желание , няма връщане.

# 1 893
Вероятно глупав въпрос. Прието е детето по пето желание. Иска да участва във второ класиране. Ако на второ класирането се качи до четвърто желание, може ли все пак да избере да се запише в първото училище от първото класиране по пето желание?

Вие майтап ли си правите?
Не, не може.

Сега очаквам въпрос как трябва да постъпим ако детето е прието по първо желание. Имаме ли право да участваме на второ? И защо не...

# 1 894
Не! Веднъж прието на по- предно желание , няма връщане.

То затова беше такова умуване при реденето.
И за какво го умувахме, като щерката си хареса първото класиране /което въобще не е първо желание, нали/ и не ще да чуе за второ класиране. Класика на тинейджърски решения.

# 1 895
  • Sofia
Замислете се, де. Откъде ще дойдат свободните места, ако всеки пази две места.

# 1 896
Имам голям проблем сега и искам съвети. Детето ми е прието в 35то, но иска НПМГ. Въпросът е, че 2НЕГ е на по-предно желание, а шансът за прием там на 2 класиране е много висок, тъй като не достигат 3 точки спрямо НПМГ, където не достигат 6 точки. Големият проблем са локациите на училищата. 35то е на 30 минути, а 2НЕГ- на 40. Добра идея ли е да се изчака ли 2 класиране или директно да се записваме?
Според мен, не се ръководете от локацията, а от профилите. 30-40 минути са си ок за София и вече не са малки. Ако желанията са наредени в предпочитан ред и 73то предпочитате пред 35то, подайте за второ. Тук рискувате ако искате или НПМГ, или 35то, да се озовете в 73то. Мое предположение, че децата за НПМГ няма да се разместят много.

# 1 897
Имам голям проблем сега и искам съвети. Детето ми е прието в 35то, но иска НПМГ. Въпросът е, че 2НЕГ е на по-предно желание, а шансът за прием там на 2 класиране е много висок, тъй като не достигат 3 точки спрямо НПМГ, където не достигат 6 точки. Големият проблем са локациите на училищата. 35то е на 30 минути, а 2НЕГ- на 40. Добра идея ли е да се изчака ли 2 класиране или директно да се записваме?
Според мен 10 минути не са решаващи, така и така ще се придвижва. Вече дали има удобен транспорт, дали е директен или ще прави смени, дали училището е на една или две смени, дали има физкултурен салон и най-вече какво предпочита детето трябва да са определящи.

# 1 898
  • София
Ами кое е по-предпочитано, 35-то или 2НЕГ? За 10 мин. разлика едва ли ще е драма. Но въпросът е защо по- нежелано училище е сложено по-напред в желанията.

# 1 899
  • Варна
НЕ! Не си правя майтап, не бях сигурна, тъй като се казваше, че мястото на детето "се пази". Перефразирам. На 90% бях убедена в това, което казвате и тъкмо обяснявах на детето, но тя не вярваше. И питах вас.

# 1 900
  • София
НЕ! Не си правя майтап, не бях сигурна, тъй като се казваше, че мястото на детето "се пази". Перефразирам. На 90% бях убедена в това, което казвате и тъкмо обяснявах на детето, но тя не вярваше. И питах вас.
Не се пази, а или се прекласира на същото място, или минава на предно желание и няма връщане назад.

# 1 901
Ние подадохме заявление в 2 области Бургас и София....
и на двете места е приета на първо желание.
Като решението за подаване и в София го взехме буквално преди изпитите.
Ако ме питате тя още в края на 4-ти клас знаеше, че в АЕГ има паралелка с китайски...т.е беше си избрала тази паралелка, заради китайския.
Тази година ходи на клуб по корейски в училище и започна да харесва езика още повече.
Седнахме поговорихме  за опциите в София....без колебание избра корейския на първо място, а на второ китайски.
В по-малките градове няма толкова избор, колкото има в София....логично има деца от други градове, които искат да се пробват. Едни се записват други остават в града си. Едва ли има чак много "спортисти" .
Познавам я и знам, че няма да се разколебае при нея взето решение е окончателно....Но все пак  е на 14 и исках още малко да си помисли, затова подадохме и второто заявление.

# 1 902
"Пази се" не е точната дума, но се използва за по-лесно обяснение за някого, който не разбира добре системата. На второ класиране се разиграват малко на брой места, само тези, на които няма записани деца. За тях водят борба децата, които не са се записали там, където са приети и тези, които не са приети никъде на първо класиране. Така, ако детето е прието на 3-то желание, както е моята дъщеря вариантите са два:
1. Ако остане свободно място/ свободни места, в някоя от двете паралелки на 1 и 2 желание и й стигне балът ще се класира там.
2. Ако не й стигне балът или няма място в двете паралелки на 1 и 2 желание, то тя отново ще бъде класирана на 3-то желание.
Няма вариант да "падне" на 4-то или 5-то желание.

# 1 903
Аз пък не мога да реша математическата задача  -  коя е тази точка в София откъдето разстоянието между 2АЕГ и 35 е 10 минути.

# 1 904
  • София
Le Vert, назад се написа и за  "спортистите". Има случаи, когато престават да бъдат такива. Уж не иска  СМГ, ама  като му кацне на рамото шансът, може и да заиска..
Скрит текст:
Черна Станция написа нещо, което ме върна  години назад в 2014-та. В основното училище на моите немският като втори език се преподаваше на ниво под нулата. Близначките ми цяла година мелеха перманентно - не понасяме госпожата (реално  преподавател по химия ,чакащ да се пенсионира друг учител и да заеме мястото му,  но с  някакъв квалификационен курс по немски), която  си е написала превода над текста в  учебника с молив, която бърка родове, която поправя верни неща в тестове, мразим го този език, виж С (сестра им) какви неща километрични пишеше за изпита за сертификата, папки-мапки и  т.н..За какво ни е  това? Искаме  си английските ние и това е. Може и френската, де.  И изведнъж след резултатите запяха плахо друга песен " С,  ще се справим ли с немския ние, как мислиш? "И й бяха признали в добавка , на мен не, че са си говорили така по-скоро от шубе, тъй като може да не им стигне балът. Хванах ги на къс пас без да издавам споделеното, помолих ги   тържествено и божествено да ми кажат реда на желанията си  и хоп - 1 желание НЕГ, второ 73-то с АЕ, после английските, но пак с втори немски.....Ми някои деца не са така уверени в себе си, факт. Сестра им си знаеше от не знам кога, че държи на немски и математика (изключвам лудото й желание за естрадна паралелка) , че и доооста по-нафукана беше за шансовете си да се добере  до едно от желаните 4 училища..

Общи условия

Активация на акаунт