Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 575
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 085
Включвам се и аз, да се оплача:
На първо класиране синът ми, имаше изключителния малшанс да остане под чертата, от последното прието дете с 0.5 точки.
Не знам как се преглъща това?!?!?!
Понеделник подаваме за второ класиране.
В очакване съм някое от 13 момчета от тази паралелка да подаде и да бъде прието на второ класиране с по-горно желание.
В случай че се запишат всички - кауза пердута!
Следващият петък пак ще се печем на шиш, в очакване на резултат!

# 2 086
Скрит текст:
Мецане, мечти сте имали и прочетени книги, за акъл.... не знам 😁😁😁

Да, не само "Капитан Немо" и книгите на Карл Май, особено за Робер Сюркуф, ами имаше и една "Детска морска енциклопедия", поне 500 страници... буквално наизуст я знаехме и двамата. А сега, децата, особено момчетата, а аз познавам доста покрай детето, хич не искат да четат... остави задължителната литература, ама те и Винету и Олд Шетърхенд не знаят кои са, Капитан Немо не знаят кой е...при вас така ли е ..

Тия няма да седне да ги чете каката, убеден съм, но пък учудващо за мен подхвана “Мъртви души” . Дано я прочете до края.

Браво на нея, искрено възхищение. Аз Гогол така и не можах да го харесам, единствено него от руската класика, а иначе имам първо място като студент на олимпиада по руски в Русия, нещо нечувано за чужденец, цялата класика я бях излапал освен Гогол😂
Скрит текст:

# 2 087
Оставете ги сами да избират между това да се запишат на първо или да участват на второ. Така като им дотежи ученето можете назидателно да казвате -Сам си го избра!, а не на вас да ви мрънкат, че сте ги набутали на трудно място Simple Smile. Вярвайте безценно е за семейния мир в следващите 5г.

# 2 088
  • София
Минута след горния ми пост тя каза, че ще участва на второ класиране. Така съдбата ще реши вместо нея.

Искате ли да залагаме още колко пъти ще смени мнението си до понеделник?

# 2 089
Здравейте! Детето ми кандидатства в две различни области /Не става въпрос за София град/. На първо желание е класирана в едната област, в другата област не е класирана въобще. Има желание да участва във второ класиране в областта, в която не е приета. Ако се запише в паралелката, в която е приета в едната област,  автоматично ли участва в другата област, в която не е приета въобще. Благодаря за отговорите!
Да. За второ класиране участва автоматично там, където изобщо не е приета. След излизане на резултатите, ако се е класирала и предпочита това място, ще се отпише там, където се е записала и ще се запише в другата област.

# 2 090
Значи Ети след има няма 5 години ще сънуваш как купуваш чаршафи и зимни якета в Париж Simple Smile

# 2 091
Скрит текст:
Скрит текст:

Да, не само "Капитан Немо" и книгите на Карл Май, особено за Робер Сюркуф, ами имаше и една "Детска морска енциклопедия", поне 500 страници... буквално наизуст я знаехме и двамата. А сега, децата, особено момчетата, а аз познавам доста покрай детето, хич не искат да четат... остави задължителната литература, ама те и Винету и Олд Шетърхенд не знаят кои са, Капитан Немо не знаят кой е...при вас така ли е ..

Тия няма да седне да ги чете каката, убеден съм, но пък учудващо за мен подхвана “Мъртви души” . Дано я прочете до края.

Браво на нея, искрено възхищение. Аз Гогол така и не можах да го харесам, единствено него от руската класика, а иначе имам първо място като студент на олимпиада по руски в Русия, нещо нечувано за чужденец, цялата класика я бях излапал освен Гогол😂
Скрит текст:
Съмнява ме да задълбае с руската класика, но като момиче може пък да прояви в някакъв бъдещ момент интерес към Ана Каренина. Simple Smile Иначе, миналата година ме послуша за няколко книги, но след провала на майка й с препоръчаната от нея "Чучулигата" на Решад Нури, вече редовният отговор на щерката е да я оставим сама да прецени коя книга да прочете. Simple Smile

# 2 092
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Съмнява ме да задълбае с руската класика, но като момиче може пък да прояви в някакъв бъдещ момент интерес към Ана Каренина. Simple Smile Иначе, миналата година ме послуша за няколко книги, но след провала на майка й с препоръчаната от нея "Чучулигата" на Решад Нури, вече редовният отговор на щерката е да я оставим сама да прецени коя книга да прочете. Simple Smile
В личната ми класация "Война и мир" стои пред "Анна Каренина".
Моята девойка е на периоди, сама си избира какво да чете, вкусовете ни не винаги съвпадат и това е нормално.

# 2 093
  • София
Минута след горния ми пост тя каза, че ще участва на второ класиране. Така съдбата ще реши вместо нея.

Голяма забава е  наистина това, и аз чакам моята да се прибере и почваме да мислим и  ние.

# 2 094

Следим с интерес! Аз мисля, че няма повече да го смени да видим.

# 2 095
Четенето не е най - предпочитаното занимание при детето, но чете, поне задължителните.
Но пък има афинитет към театралните постановки. А това също си е път към литературата.

# 2 096
Включвам се и аз, да се оплача:
На първо класиране синът ми, имаше изключителния малшанс да остане под чертата, от последното прието дете с 0.5 точки.
Не знам как се преглъща това?!?!?!
Понеделник подаваме за второ класиране.
В очакване съм някое от 13 момчета от тази паралелка да подаде и да бъде прието на второ класиране с по-горно желание.
В случай че се запишат всички - кауза пердута!
Следващият петък пак ще се печем на шиш, в очакване на резултат!

Това е голям ужас. Искрено стискам палци на второ класиране балът да падне поне с 0,5 точки. Не се отчайвайте, защото от всичко прочетено дотук това изглежда почти сигурно. Дано имате късмет!

# 2 097
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Тцтц, пък аз точно на същата възраст прочетох "Чучулигата", по препоръка на майка ми и бях силно впечатлена. Страшно много ми хареса Wink До дете си е.

# 2 098
  • София
vivi_23, да, аз много се забавлявам. Баща й каза в сряда вечер да му кажем на какъв етап сме.

sisill, на чужд гръб и сто тояги са малко, нали?😘 (и аз следя с интерес). А като затръгва за Париж, и моите якета ще събера. Защото не може да оставим детенцето да живее само.

Малката не чете много. Сега е на Пърси Джаксън. Обожава балет. Голямата има завидна библиотека. Обича театър. Страхотно е, че са толкова различни. Така имам компания и за балет, и за опера, и за театър.

# 2 099
Относно колко точки ще падне бала. Според мен вижте прогнозите на санака. Те са за второ класиране те отразяват струпването на балове и позицията на всеки спрямо другите.

Не знам как прави санака прогнозите. Но те са базирани на поредността в валовете. Тази година има може би промяна в търсенето на някои паралелки. Пуснах линкове кои са най-често първи и кои са най-много пъти посочвани.
Има значение и броя избрали частни и МК, други области. Тук сигурно е сходно ама не се знае тези, които се отказват с какви балове са.

Тази година има много девойки във високите балове. По-малко момчета с високи балове. Дано не бъркам ама НПМГ е 0.5 по-нисък бал на първо.

Общо казано поради струпване на еднакви балове е диапазона 90-80 разликата ще е малка и някои може да се гласират спрямо допълнителните критерии.

Струва ми се, че всяка година много се записват на 1во класиране. Според мен това оказва влияние понеже има по-малко места за разиграване и мъедането на бала е в друг сегмент. Това е моя хипотеза, не съм 100% сигурна и всичко казано дотук също.

В прогнозите на санака няма за 3x, а много приети в АК чакат точно СМГ.

От баловете (не съм сравнявала ами по памет):
Тази година 1во не е с толкова високи балове.

Може сами да пробвате да изчислите колко ще мръднат баловете за дадена паралелка . Гледате колко точки е разликата и това на колко позиции съвпада от миналата година и после същото е тази година. Но това санака вече го е сметнала с мин бал на второ.

Дано е полезно на някого. Успех на всички на второ класиране 🍀❤️

Общи условия

Активация на акаунт