Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 428
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 280
Nelika, ами доста от майките две години пищяха от него, едни заради многото задачи, които давал за домашно на математиците, други пък не знам за какво?! Аз лично много харесвах метода му на преподаване и за мен работеше много добре. Страшно съжалявам, че реши да напусне след 6 клас на паралелките.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 08:41 от Lolinata

# 2 281
Ха добро утро!
Гледам пак сте копали снощи в едни и същи …. кладенци.

Не се ли уморихте, хора! Всичко мина, дайте си почивка😅 отидете на плаж, прекопайте доматИТУ, зарежете статистиките и дишайте малко Simple Smile

В сайта на софийското руо има бланката за заявление за второ класиране, ако някой иска може да си я подготви от рано

# 2 282
  • София
Добро утро, Blush
Почти всичко мина вече , следват класиранията, 
успокойте се вече и дайте по ведро,
всеки ще намери своето място.
Аз исках да попитам какво става с децата , които ще имат сега втора дата , те в четвърто класиране ли ще се включат или за тях има друго класиране.
Аз незнам докъде ще стигнем, имаме 3т разлика с по желаното училище , ако не остава в това, мисля да пропусна 3то класиране защото е много рисковано.
Но за четвърто по се замислям ако има някакво място де останало и евентуално дебнене директорското после.

# 2 283
С промяната се на учениците се осигуряват условия да кандидатстват в етапи на класиранията за местата от утвърдения план-прием. В случай, че са приключили класиранията, учениците могат да се приемат и над утвърдения план-прием там, където балът ще бъде по-голям или равен на последния класиран и приет в паралелката ученик и условията на физическата среда на училището го позволяват.
** Мен ми е интересно не как ще се класират, а дали изобщо ще има има и 10 деца записани за отложената матура... Иначе ще ги наместят тук таме, с матура, без матура...

# 2 284
Разбира се, че има деца записани за отложена матура. Аз лично познавам и то такива, които се стремят към СМГ, а и в статията, мисля на Дневник (но не съм сигурна) пишеше, че доста деца са се възползвали от възможността

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 08:16 от Kalisi

# 2 285
  • София
Призовавам, когато се споделя информация първо да се проверява нейната истинност, за да не се заблуждават други хора.
При равен бал, ако се стигне до сравняване на оценки от училище, не се взимат предвид оценките по музика, рисуване, ФВС, както и тези по предмети ИУЧ.

# 2 286
Априлски душ, в частните училища вземат материала в първи срок и втори се упражняват на ПИ. Така правят и някои школи. Преподават материала паралелно и по-рано.
В 125то по МАТ беше по същия начин преди да им напусне учителя. Края на 6ти клас бяха минали и половината материал за 7ми.
Нямахме намерение синът ни да ходи на уроци по МАТ.
Но той напусна. Успяхме да го запишем при него на уроци за седми клас и продължиха по същият описан начин.
От Декември само пробни и обяснения.
По МАТ за мен това е печеливш вариант.
Мисля че знам за кой учител става дума. Ако беше още там, щях да се боря малката да учи там след 4 клас. Какво стана с него? Защо напусна?

Доколкото се чу, не се е разбрал с ръководството. Иначе да родителите бяха  разделени на два фронта - едните много го харесваха, другите ревяха. При нас само е замествал няколко пъти в 6 клас, но отзивите от подопечното ми бяха супер. Не Ви съветвам и надявам се да не сте се борили за 5 клас. Носи се слух, че математиката ще я взима често спрягания тук господин... Е, това вече е "тесла".  Нулево преподаване, колосални домашни, масово орязани деца откъм оценяване, жестоки пропуски в знанията на децата... В тази ситуация, очаквах че ще скочат родителите, но... Стадото мълча и го търпя. Малкото, които бяхме със здрав разум и искахме да действаме, не срещнахме разбиране и се принудихме всеки да се спаси поединично. Не ми се мисли сега като вземе клас, какво ще се случва...

# 2 287
Моля, искам да попитам за участие във второ класиране, за да съм сигурна.
Наборът взе да се колебае и реши все пак да участва. Приет е на второ желание. Притесненията ми са;  след като заяви участие във второ класиране и де факто освободи мястото, на което е приет, но балът не стигне за първо желание, може ли да се окаже, че мястото му на второ желание е заето от друго дете? В сайта на Дидева за второ класиране пише “В този смисъл мястото не се „пази“, но е гарантирано, че ученикът не може да бъде класиран на последващо желание.” Това е ясно за следващите желания. Но кое гарантира, че мястото от първото класиране ще бъде пак негово след прекласиране на децата? Или алгоритъмът проверява стига ли балът за първо желание-> ако “не”-> остава на второ желание -> ако “да”-> отива на първо желание?

# 2 288
Гарантира го това, че подредбата на желанията от първо класиране на всеки ученик важи и за второ и просто няма откъде да дойде това дете с по-висок бал, което да го измести

# 2 289
Бъдете спокойна и подавайте за второ класиране, може или да мръдне на първо желание, или системата ще го прекласира в същата паралелка по второ желание. Един вид "се пази" Simple Smile

# 2 290
Многократно го обяснявахме, ама ще си позволя да се самоцитирам, че ми е най-лесно да го намеря:
Хватката е в това, че за второ класиране не може да се пренареждат желанията и няма нови играчи - т.е. въртележката продължава да се върти, след като са отпаднали участници - записалите в частни училища, училища към МК, игралите в 2 области.
По този начин може да се мине само нагоре в желанията или в най-лошия случай да се прекласира в същото желание от първо класиране. Няма как да бъде изместен от някого с по-нисък бал, защото правилата не се променят, само играчите са по-малко.

# 2 291
  • Бургас
Моля, искам да попитам за участие във второ класиране, за да съм сигурна.
Наборът взе да се колебае и реши все пак да участва. Приет е на второ желание. Притесненията ми са;  след като заяви участие във второ класиране и де факто освободи мястото, на което е приет, но балът не стигне за първо желание, може ли да се окаже, че мястото му на второ желание е заето от друго дете? В сайта на Дидева за второ класиране пише “В този смисъл мястото не се „пази“, но е гарантирано, че ученикът не може да бъде класиран на последващо желание.” Това е ясно за следващите желания. Но кое гарантира, че мястото от първото класиране ще бъде пак негово след прекласиране на децата? Или алгоритъмът проверява стига ли балът за първо желание-> ако “не”-> остава на второ желание -> ако “да”-> отива на първо желание?
Това което може да стане ако участва е: 1. Вариант: Класира се на първо желание: Вариант 2 -Остава си на същото място, т.е прекласира се на мястото от първо класиране! Успех на детето!

# 2 292
Люлякова пролет, но има друга много по-голяма група деца, които зависят от математиката, която нито им е интересна, нито я разбират, нито ще им е толкова необходима, а трябва да дават хиляди левове за школи и уроци и пак едвам го добутват до приличен резултат. За тяхното щастие кой да помисли?

Да, обаче нали тези деца не кандидатстват в СМГ, НПМГ и прочее математически и технически гимназии, а в разни хуманитарни такива? И там ще се състезават със себеподобни, на които математиката също е трудна. Значи ще са наравно и просто ще влизат с по-ниски оценки по математика. Обаче аз си мисля, че математиката до 7 клас не е чак толкова недостъпна поне за 90% от децата, а просто е допуснато да изпуснат нишката и затова не разбират.

# 2 293
Оставете ги сами да избират между това да се запишат на първо или да участват на второ. Така като им дотежи ученето можете назидателно да казвате -Сам си го избра!, а не на вас да ви мрънкат, че сте ги набутали на трудно място Simple Smile. Вярвайте безценно е за семейния мир в следващите 5г.

Подкрепям!
Моята девойка  също избра да не участва във второ класиране, не защото няма шанс, а защото нейните приятелчета са приети в тази паралелка и тя иска да се запише там. Другата паралелка се води по-реномирана, там влизат деца с по-висок бал и т.н. За мен е важно детето да се чувства добре в средата си, а не да се мъчи 5 години с нещо което не й е по сърце или пък с хора, които я подтискат. Живеем в малък град и повечето деца решават да останат в старото си училище. Първо мислех да настоявам да опита и на второ класиране, но размислих и се отказах да я убеждавам...

# 2 294
Гарантира го това, че подредбата на желанията от първо класиране на всеки ученик важи и за второ и просто няма откъде да дойде това дете с по-висок бал, което да го измести

Моите мисли са следните: освобождава се мястото от сина ми при участие във 2-ро класиране -> алгоритъмът търси следващо дете/ все едно резерва за тази паралелка-> то е с по-нисък бал/ на което паралелката на сина ми от второ желание е негово първо желание. На сина ми не му стига балът за първо желание, но при опит да се върне в паралелката по първо желание тя е заета от дете с по-нисък бал./ нали затова чакаме балът да падне?/
Погледнете по този начин - синът ви няма да освободи мястото преди системата да му е намерила място в по-горното желание (ако има такова). Най-напред ще класират него нагоре и едва след това - на неговото място дете с по-нисък бал. Сега дали се разбира?

Общи условия

Активация на акаунт