Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 125
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 400
  • София
Втори опит: това е наборна тема.има друго място, където може на воля да си чоплите как трябва да е НВО. Моля ви!

# 2 401
  • European Union
Черна станция, тези диаграми за само за София. На мен ми беше интересно да видя кривата за цялата страна,. Все пак има още няколко хиляди деца и МОН трябва да мисли за всички.

Честно казано бал 322 си е съвсем нормален. След 3то класиране ще има и балове под 200 за някои МГ в страната.  Да не говорим, че в област Благоевград има 2 математически гимназии.

# 2 402
SoLen, ако по-желаната паралелка е в същото училище, в което е прието детето, то моят съвет би бил да се запише това, което е прието и после да чака да минат всички класирания. Възможно е вътрешно разместване с някое дете, което е размислило и иска повече английски, а и е по-лесно, когато има свободно място първо да се премести детето от училище и след това да се обяви неговото място.
Няма такова вътрешно преместване. Обявява се мястото по стандартния ред.

# 2 403
Втори опит: това е наборна тема.има друго място, където може на воля да си чоплите как трябва да е НВО. Моля ви!
Моля за линк, не я намирам или не търся на правилното място! Благодаря!

# 2 404
Моля за линк, не я намирам или не търся на правилното място! Благодаря!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1644758

# 2 405
Не е така. Топ състезателят от предния клас на голямото ми дете беше с под 60 т по бел. Добре, че има алтернативи на смг и нпмг.
Моето номер две е същото, но бел му пречи на представянето по математика.
Кои са тези алтернативи? Като извадя частните училища, аз лично алтернативи не виждам
Е, частното имам предвид.

# 2 406
  • София по рождение
Ще ви помоля най-учтиво и добронамерено да спрете да разисквате въпроси, свързани със СМГ. Има, предполагам не една и две теми във форума за училището.
Нито сте полезни, нито интересни.

Тук има родители от цяла България, чиито деца не са по-малко важни от тези в гореспоменатото.

Започна да става тъпо, скучно и сухарско. Търсете подходящите теми. Стига толкова!
Нито с едно от двете си деца не сме го писали, щото не ни вълнува.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 17:55 от helli_sun

# 2 407
Темата не става за четене, честно. Мслех, че няма да достигне миналогодишните "висоти", но тя май ги минава... Smirk
И аз така мисля. Темата е за седмокласници, за класирането им, а непрекъснато се обсъжда СМГ, "лесното" нво по мат, прецакани деца от СМГ. Имам чувството, че всички трябва да мислим само за децата от СМГ. А има и други деца. Моето дете също беше прецакано на нво, и много други по различни причини. И някои чета искат само резултатът от нво да е определящ. А защо тогава ходят на училище, изпитват ги, защо? Моето дете има 5 по мат. Твърдя, че е заслужена. На тестове не е имала оценка по-ниска от 4, масово 5, понякога 6, при оценки в класа и 2, и 3. Трудна и беше геометрия, но с другите задачи се справяше с лекота. А животът не е само геометрия. Свекърва ми беше лекар, изключително уважаван в 2 области, върволици от хора бяха пред кабинета и дома и. Грам не схващаше математика. По сегашните критерии трябваше да се лишим от лекар като нея, че и без това са кът в държавата?

# 2 408
  • София
Черна станция, тези диаграми за само за София. На мен ми беше интересно да видя кривата за цялата страна,.

Графиката съм я направила на базата на статистиката на РУО София. Няма статистика за цялата държава. Ако се събере на едно място, лесно ще извадим графика в Ексел.

# 2 409
Здравейте!
В страницата на местното РУО и на училището, където ще подадем заявление за участие във второ класиране не виждам поместен образец. Мога ли от някъде да го сваля и попълня или да разчитам, че от самото училище ще ми предоставят?

# 2 410
Здравейте!
В страницата на местното РУО и на училището, където ще подадем заявление за участие във второ класиране не виждам поместен образец. Мога ли от някъде да го сваля и попълня или да разчитам, че от самото училище ще ми предоставят?

Svil24, това е от сайта на РУО-София
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2024/07/3zaiavleni … _2_etap_2024.docx

# 2 411
  • София
Училището ще Ви предостави.

# 2 412
Честно казано задачите по мат на нво  са направени за всички деца. И аз това съм го видяла с моите. И двете са слаби в точните науки, обичам ги но не мога да си затворя очите за силните и слабите им страни. И двете вложиха много труд с баща си по задачи цял седми клас и то основно за разбиране какво да правят, а не да усвояват  шаблони. С разлика от 9 г бяха кандидат гимназисти ( с един и същ учител)! И с много близки балове малко под 90 Което идва да каже че математиката от нво не е невъзможна за постижение, просто за да се постигне по-високо ниво, трябва повече труд. И ето го логично то расслоение. Балът им е чуден за ЕГ но нисък за МГ. И всичко си е на мястото. Колкото и да учат мат едва ли щяха да надскочат 90 т. Тази година деца като тях с лекота изкараха 93/95 т. Което отговаря на почти 5,80 а това е  нереална оценка за тях  и  очевидно ощетява децата които са наистина добре в математиката. Защото на тях пък за едно невнимание им се свалят две точки от бала. И  точно тука ножницата се затваря, едните са поощрени а другите ощетени.

Примерно ние винаги си правим сравнение колко деца има до бала на нашите деца за текущата година , къде щяха да влязат те сега (!) с тогавашния си бал. Тази година пред тийна са с плюс 130 деца повече. Това е много осезаемо разместване, говорим за 40% отклонение в графата на деца с 5,50.надолу по баловете всичко расте главоломно... мон създадоха ефекта на пеперудата. Дори не съм сигурна имат ли читави анализатори, защото случилото се в резултат на промените е  напълно предвидимо.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 09:13 от _re_ge

# 2 413
Аз се загубих в спора Ви. За мен цялата образователна система е сбъркана. Синът ми преди две години изкара 60т. па МАТ,  и с уроците цяла година не се и заблуждавам, че е бил за повече. Но и той си го каза ако не бях ходил на уроци с ученето в училище нямаше и на половината да изкарам. А след това в същата сбъркана образователна система всеки кандидатства с бала си, иска не иска език, математика или природни науки не е важно, там където отреди балът, там. Сега е в паралелка Природни науки, а дали химията му е любима и му върви, ами не…Но балът там му отреди, защото всеки иска да е във възможно по-елитно училище.

Съгласна. Тежестта на оценките от дипломата е абсурдна при тази девалвация на оценките - дали шестица от Сусурлево е равностойна на шестица от СМГ или Света София?  Нека НВО е само с резултата от изпита.
За Сусурлево и СМГ съм съгласна, но в СМГ има учители, които пишат 6 по-лесно от учители в нормалните училища. Знам за един, който всичко възможно прави да прецака знаещи по математика деца, а облагодетелства свои любимци, които не са и кой-знае колко добри. Този господин подрязва крилата на много деца от чиста злоба и меркантилност. Същото и с българския. А в нормалните училища понякога и такава е политиката, оставят им нарочно петици, за да имат гимназисти после

# 2 414
.... По сегашните критерии трябваше да се лишим от лекар като нея, че и без това са кът в държавата?
Абсолютно!

По същият начин,  децата, които искат да учат чужд език в т.нар. елитни ЕГ, но не са силни в математиката, са много ощетени. Те не стига, че имат сериозно препядствие, което няма пряка връзка с това, което искат да учат и им се отдава наистина, ами на всичкото отгоре "се избутват от математиците", които не са успели да влязат в СМГ и съответно ЕГ им е една от предпочитаните алтернативи, освен НПМГ.

Общи условия

Активация на акаунт