Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 316
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 430
А някой да има идея какъв е общият хорариум на часовете по първи ЧЕ в езиковите, имам предвид за всичките 5 години?

# 2 431
  • София
Здравейте!
Моля за вашия съвет!
Дъщеря ми е приета в 1АЕГ , АЕ/НЕ по трето желание.
На първо място беше наредила АЕ/ НЕ във 2АЕ, на второ АЕ/ ИЕ пак във Втора английска. Желанието беше за 2АЕГ на всяка цена.
Колебанията са дали да участва на второ класиране, защото желанието за втори език испански някак си се изпари.
Вероятността да я приемат с испански е нищожна според мен, но ако все пак някак си се случи, няма да е ок за нея.
Бал 459
Според прогнозата на Санака би трябвало да стигат, но няма гаранция дали няма да се озове в паралелка с испански. Тя трябва да си реши немски на всяка цена или 2-ра английска на всяка цена!

# 2 432
Здравейте!
Моля за вашия съвет!
Дъщеря ми е приета в 1АЕГ , АЕ/НЕ по трето желание.
На първо място беше наредила АЕ/ НЕ във 2АЕ, на второ АЕ/ ИЕ пак във Втора английска. Желанието беше за 2АЕГ на всяка цена.
Колебанията са дали да участва на второ класиране, защото желанието за втори език испански някак си се изпари.
Вероятността да я приемат с испански е нищожна според мен, но ако все пак някак си се случи, няма да е ок за нея.
Бал 459
Не съм сигурна, че правилно Ви разбирам, но дъщеря Ви е приета в 1 АЕГ и се чудите дали да я запишете или не, защото следващото й желание е 2 АЕГ, но с испански, а тя сега не иска втори език испански? Ако е така, може би ще е по-добре да я запишете в паралелката, в която са я приели сега в 1 АЕГ, защото има шанс на второто класиране да се премести в паралелката с втори език испански. Все пак отбелязвам, че не ми е ясно какво би я притеснявал испанският език, като втори език той ще се учи сравнително малко и едва ли ще й тежи. Нека да помисли детето на какъв компромис е склонно. Успех!

# 2 433
  • София
Абе не е малко. Във втори гимназиален етап ще се учи точно толкова, колкото и първия език.

# 2 434
....
Но интелигентни деца, учещи в СМГ, следва да се справят и с българския.
Защо искате да им го опростявате?
ТЕ СЕ справят повече от добре и по БЕЛ, но не е достатъчно поради вече дискутираните причини.
В първите 15 по резултат на НВО БЕЛ са основно математическите гимназии?

Преди доста страници ви казах, че няма как да разберете къде е проблема, който касае всички деца - от тези с нисък резултат по каквато и да е причина до тези с топ резултатите.

А ако не сравняваме училищата, а децата, нещата стават съвсем категорични - 223 деца от нематематически гимназии спрямо 649 деца от МГ-та.  Е, май е ясно къде се учи по-добре И БЕЛ. Да не говорим, че чисто хуманитарната гимназия НГДЕК съвсем не доминира в БЕЛ така, както СМГ в математиката.

# 2 435
Абе не е малко. Във втори гимназиален етап ще се учи точно толкова, колкото и първия език.
4 часа ли бяха седмично? Може и да греша, разбира се.
Но да, ако испанският е неприемлив, значи по-добре да не се избира дори и като втори.

# 2 436
Аз никога не спрях да съжалявам какъв език избрах като втори в гимназията. Ужасно е да го учиш с нежелание.

# 2 437
  • София
Но да, ако испанският е неприемлив, значи по-добре да не се избира дори и като втори.
5 часа седмично - колкото и първия език. + още 2 часа ООП.

Ох, стига с това СМГ! Joy Животът тепърва ще изпитва децата - многократно и по много повече критерии.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 18:49 от sanaka

# 2 438
А някой да има идея какъв е общият хорариум на часовете по първи ЧЕ в езиковите, имам предвид за всичките 5 години?

Интензивно май към 950+
Аз ги смятах с ИУЧ и бяха към 1400

https://fels-sofia.org/bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-% … %D0%B2%D0%B5-2023 вижте тук

Но някои решават за ползват ИУЧ да друго

# 2 439
Дори в тази тема има родители, чиито деца са с под 90 на математика и са приети в елитни ЕГ. Така, че това за 90-те точки не е вярно.
Има ли някой с математика под 90, да е влязъл в Испанската? Питането ми е сериозно, не се заяждам.

...Значи ето, че сама казваш, че сегашната система прецаква всички Simple Smile
Аз това не го отричам. Но казвам, че едните пищят мнооооого повече, все едно техните проблеми са най-сериозни, а то далеч не е така, а е частен случай засягащ определен брой деца Simple Smile

Испанската е единствената елитна ЕГ?

# 2 440

Интензивно май към 950+
Аз ги смятах с ИУЧ и бяха към 1400

https://fels-sofia.org/bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-% … %D0%B2%D0%B5-2023 вижте тук

Но някои решават за ползват ИУЧ да друго

Благодаря! Интересно... В моята диплома са 1741 за първи ЧЕ (с включени ИУЧ). Явно са ги намалили. Отивам да сравнявам.

# 2 441
Испанската е единствената елитна ЕГ?
Ако испанският ни е единствено желание, е.
Освен това, всеки ЧЕ е специфичен и ако предпочитанията са към един, всички останали са компромис, но пак при висок резултат на НВО-математика.

# 2 442
  • European Union
Черна станция, тези диаграми за само за София. На мен ми беше интересно да видя кривата за цялата страна,.
Графиката съм я направила на базата на статистиката на РУО София. Няма статистика за цялата държава. Ако се събере на едно място, лесно ще извадим графика в Ексел.
Значи аз съм разбрала грешно. Никой не е виждал кривата на оценките по мат за цялата страна, а се твърди, че имало струпване в горния диапазон. Накрая ще се окаже, че е камбана и мон са дали балансиран тест. Интересно.

В другата тема също се размятат едни измислени класации с резултатите от нво и дзи на първите училища. И тук искам диаграма, която никой не предлага. Да се сравнят средния брой точки от 7, 10 и 12 клас. И тогава ще се окаже, че голяма част от “елитните” училища не мотивират и не повишават резултатите на децата.

# 2 443
5 часа седмично - колкото и първия език.

Ох, стига с това СМГ! Joy Животът тепърва ще изпитва децата - многократно и по много повече критерии.
Ох, покрай смг, искам пак обяснение. Значи моето е прието в СУИЧЕ, ае и втори ре. И понеже не сме съвсем ок, пък едва ли ще отиде по-напред при второ класиране, колко часа ще са ре от 8 до 12 клас?

# 2 444
...Има ли някой с математика под 90, да е влязъл в Испанската? Питането ми е сериозно, не се заяждам.

...Значи ето, че сама казваш, че сегашната система прецаква всички Simple Smile
Аз това не го отричам. Но казвам, че едните пищят мнооооого повече, все едно техните проблеми са най-сериозни, а то далеч не е така, а е частен случай засягащ определен брой деца Simple Smile
2*89 стигат за Испанската. 88 М +90 Б също и т.н. Ако са искали би следвало да са приети.

Иначе всеки гледа егостично от своята камбанария и му се струва, че другите пищят повече. А всъщност, това, което казваме би било от полза за всички.

Общи условия

Активация на акаунт