Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 168
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 490
Г-жа Рамацоти

Колебаят се, защото програма макс е АЕ/НЕ във 2 АЕГ, което може да се сбъдне, ако се включат във второ класиране.
Но между сега и целта стои стъпката с ИЕ, и не знаят дали ще успеят да прескочат.

Много трудно решение.

# 2 491
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка. В деня на обявяване на класирането дъщеря ми плака, успокоихме я, повече не е повдигала темата, но въпреки това виждам, че все още това я мъчи и не се е успокоила. Реагираха ли по аналогичен начин и вашите деца и как им помогнахте? В мен самата още е натрупана една горчилка и мисля, че тя усеща и моето настроение и разочарование...
Извинявайте, ако натоварвам групата с моите емоции, но си помислих, че може и други деца да преминават през това и може да е полезно да обсъдим и този аспект от темата.

Драмата беше в петък. Беше много разочарован и аз също, но май не успях да го прикрия добре. Няколко часа шокът не отшумя.
Днес най - после пак поговорихме. Ще подадем и за второ класиране. Трябват му 3 точки за да го приемат в желана от него паралелка. За съжаление обаче тези 3 точки тази година може да са невъзможни Sad (миналата година бала е паднал със 7 т.)
А аз имам чувството, че до петък тревожността при мен хич няма да намалее. За щастие утре пътувам по работа и поне няма да му я предам. Връщам се в петък и стискам палци новините да са добри.

# 2 492
  • София
Моят син го беше яд, за 22 задача, която нямал време да препише от беловата. Искаше мн 2АГ. Ама те пък всичките му съученици са в ИГ, 4 деца даже в един клас, 3 в друг. Много силна година за техният клас. Бо свикна, че ще учи ФЕ в 133 и даже вече се радва.
На девойката й е все тая...такова безразличие. Мисли само за концерта на Тейлър Суифт

# 2 493
  • София
Г-жа Рамацоти

Колебаят се, защото програма макс е АЕ/НЕ във 2 АЕГ, което може да се сбъдне, ако се включат във второ класиране.
Но между сега и целта стои стъпката с ИЕ, и не знаят дали ще успеят да прескочат.

Много трудно решение.
Точно така, Doro!
С две думи в това се изразяват колебанията!
Вероятността за испански е нищожна, но винаги има едно Но. Не се знае.

# 2 494
Може ли да ми кажете какви документи трябва да си носим за записване?
1. Свидетелството за завършен 7 клас
2. Акт за раждане ( копие или оригинал)? Нужен ли е ?
3. Ученик с лична карта Simple Smile
Всичко останало би следвало да получим на място, за попълване?
Знам, че е коментирано, но тогава не съм обърнала внимание. А сега не мога да го открия

# 2 495
Г-жа Рамацоти

Много трудно решение.
За НЕ балът е по- нисък отколкото с ИЕ

# 2 496
Знам, че е коментирано, но тогава не съм обърнала внимание. А сега не мога да го открия
Не всяко дете има лична карта.
При записване оригиналното свидетелство за 7 клас се оставя в училището, както и оригинално медицинско, ако паралелката е професионална. Без тези два оригинални документа детето не може да бъде записано. Те се представят от училището в РУО, свидетелството се връща след началото на учебната година в някакъв момент.
Носете и удостоверението за раждане.

# 2 497
  • София
В сайта на училището не е ли написано какво искат при записване? При нас освен свидетелството, искаха копие на акта за раждане, две снимки и пари за учебници по езика.

# 2 498
  • София
Svil24, не сте единствени! Преживяваме разочарованието и продължаваме напред, няма друг начин.

# 2 499
  • София по рождение
В нашето училище (91 НЕГ) ще искат:
1. Диплома - оригинал и копие
2. Акт за раждане - оригинал и копие
3. Заявление до директора (там го дават)
4. Данни за другия родител
5. Данни за личния лекар
Медицинските документи на 16 септември.

# 2 500
  • Пловдив
В гимназията, в която предстои да се запише моето дете, изискват това

Ако не иска ФУЧ и спорт, може ли да ги "прескочи" или са задължителни?

# 2 501
  • София, Лагера
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка.
Аз съм дълбоко потресена (и щастлива, де) от пълното спокойствие на набора! Искаше: 1НЕГ, после 2НЕГ, после 35то, за резерв 133то. Иска немски, руски и английски като компромис. Писах и 2 и 1 АЕГ с втори НЕ за всеки случай, макар че са по-високо балови от 35то (т.е. безсмислено).
Балът му стига за 2НЕГ. От петък разговаряме по телефона (че е на вилата при баба) и хич не му пука, че няма да влезе в 1НЕГ. Н иска да ходи на второ. Говори ми за котките, басейна, комарите.... а аз си скъсах нервите в София от чуденки...
Според мен просто му е дошло много говоренето за матури цяла година и е доволен, че най-после приключи.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 20:03 от Ноеми

# 2 502
  • European Union
Аз мисля утре да носим само свидетелството.

Спортът е задължителен. Избираемите учебни часове също. Само факултативните часове могат да се пропуснат, но в някои училища и те са задължителни.

# 2 503
Моето беше разочаровано от резултатите от НВО, въпреки, че бяха очаквани, но тя няма реална преценка за това как се е справила. Решавала е и трите задачи на втори модул, но няма нито една точка, т.е не е решава вярно. На 21 задача при проверката на работата ни казаха като коментар, че не е използвала формулите за съкратено умножение 🤔 май беше. Не мога да преценя дали само заради това не са й дали точки , т.е дали все пак е решена правилно. На 22 беше смятала за три дни, т.е сбъркала при съставяне на уравнението, макар и нататък сметките да й бяха верни. За капак беше начертала почти правоъгълник (ъгълът на око беше 88-89°), вместо ясно изразен успоредник, съответно и за чертежа няма точка. Леко разочарована беше от класирането в Силистра, надявала се на езикова паралелка, затова сега ще подадем за второ класиране, макар и малко вероятно. Но като цяло е доволна, за Русе точно на това се надявахме реално да й стигне балът.

# 2 504
Да попитам как се чувстват децата, които не са напълно удовлетворени от първото класиране. Тези, които са имали възможности, допуснали са глупави грешки, които им струват заветните точки за класиране в желаната паралелка. В деня на обявяване на класирането дъщеря ми плака, успокоихме я, повече не е повдигала темата, но въпреки това виждам, че все още това я мъчи и не се е успокоила. Реагираха ли по аналогичен начин и вашите деца и как им помогнахте? В мен самата още е натрупана една горчилка и мисля, че тя усеща и моето настроение и разочарование...
Извинявайте, ако натоварвам групата с моите емоции, но си помислих, че може и други деца да преминават през това и може да е полезно да обсъдим и този аспект от темата.

Свил, моят беше много разочарован след изпита по БЕЛ. Каза, че е оплескал преразказа. Отделно изчислихме -6т. на модул 1. Тогава поговорихме и успя да отиде спокоен на математиката. Не знам дали на второ класиране ще успее за най-желаната паралелка от тези, за които реално има шанс (най-много искаше НПМГ и ТУЕС, но за там не му стига балът), но го виждам, че и сега е щастлив. Говорих му, че се гордея не толкова с резултатите му, а с това, че не се отказа да се труди през тази година и не реши да тръгне по видимо лесния път на неученето. Вътрешно за себе си знам, че можеше малко повече, но тепърва има да учи, да ходи по изпити и да взима решения.

Общи условия

Активация на акаунт