Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 095
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 655
Статус Записан, на място бях преди час.
Успех на всички, чакащи второ класиране!

# 2 656
И моят младеж се записа на първо желание. Запознахме се с класната - симпатична е, допадна ми. Всички стаи бяха с нови чинове в свежи цветове. Имат  специализирани кабинети за различните паралелки. Много му хареса всичко. Вече и да го приемат в друга област - абсурд да иде Simple Smile

Успех на всички за второ класиране и от нас!

# 2 657
Подадохме заявление за участие във второ класиране.
Стискам палци на приетите в ТУЕС които не искат там, да ги приемат на по-горно желание и да се освободи местенце за моят младеж 😁

# 2 658
  • при моите любими
За чакащите 91НЕГ, току що ми казаха приятели, че се отказват от мястото, записали са се в АК.

# 2 659
Подадохме заявление във ФЕГ, но статуса не се е променил още. Може да чакат до сряда, ако решим да си променим мнението Wink
Ние сме поредните чакащи за ИЕ с бал 471 момиче. Надеждата умира последна, въпреки че ФЕ+ИЕ във ФЕГ също звучи супер. Проблемът е, че нагоре в желанията е и НПМГ, а девойката изобщо не иска да влиза там, за разлика от мен. Толкова я е страх да не би да я класират там, че вече и аз започнах да се надявам да не се случи Sad А толкова вярвам, че това е по-правилното училище за нея...
Коя паралелка сте писали в НПМГ?

# 2 660
  • София
И ние се записахме, още в 8.20 бяхме там, че после става много жега. Стана бързо. Даже я записах и на допълнителен избираем език - китайски, тя пожела😰 Та ще учи интензивно английски и китайски, учителката ще е истинска китайка😃, аз там съм пас и нищо не мога да помогна, да се оправя...
На нас не се е променил статуса, почвам да се притеснявам, пише си незаписан. Но ми дадоха бележка за социалните за помощта от 300 лв. Дано се промени скоро на записан и накрая да си поема въздух, че толкова нерви и напрежение.
Честито. А каква е тази бележка? На нас ни дадох един номер и инфор за 1 родителска среща?
Тази помощ четох, че е за всички 8класници, които са се записали, нали така?

# 2 661
  • Sofia
Статусът ще се промени, когато някой в канцеларията седне и отметне това на компютъра. Някои го правят периодично в рамките на деня, други - в края на деня.

За еднократната помощ трябва бележка, че детето е записано в 8.клас. Повечето училища ги издават след започване на учебната година. От някакъв момент нататък май информацията отиваше по служебен път.

# 2 662
Нас директно след записването ни пратиха за бележка в канцеларията. Статусът вече е "записан", а аз даже успях да подам през системата за сигурно електронно връчване за еднократната помощ.

# 2 663
  • София
...
Но ми дадоха бележка за социалните за помощта от 300 лв. Дано се промени скоро на записан и накрая да си поема въздух, че толкова нерви и напрежение.
Честито. А каква е тази бележка? На нас ни дадох един номер и инфор за 1 родителска среща?
Да, за всички осмокласници, записани в държавни и общински училища. За частните - не важи или поне така беше преди 2г. Беше коментирано в тогавашната наборна тема.

Някои училища я дават още при записване в 1-ви/8-ми клас и може веднага да се подаде заявление към социалните за изплащане на парите, като към заявлението се прикачва тази бележка.
Иначе след 15-ти септември инфото вече е налично из системите. И се подава само заявлението.  Не е проблем, понеже срокът за подаване на заявление за изплащане на помощта е 15 октомври.

# 2 664
Нас директно след записването ни пратиха за бележка в канцеларията. Статусът вече е "записан", а аз даже успях да подам през системата за сигурно електронно връчване за еднократната помощ.
Би ли обяснила.

# 2 665
Привет, момичета! Моята дъщеря е много тъжна и с подвита опашка - вече трети ден ми казва- каквото и където решиш- там ме записвай.... Желанията и бяха Първа Немска или Испанската гимназия, и като излязоха резултатите беше убедена, че ще влезе..., да, ама не:-( С бал 470 се класира в  73-то, но не ще и да чуе за него...гледа унило, а аз се чудя как да я успокоя, без да създавам напразни надежди, че на второ класиране може да се случи чудо..
Много хубаво училище е 73 СУ, но нека си изчака второ класиране.

# 2 666
И ние се записахме, още в 8.20 бяхме там, че после става много жега. Стана бързо. Даже я записах и на допълнителен избираем език - китайски, тя пожела😰 Та ще учи интензивно английски и китайски, учителката ще е истинска китайка😃, аз там съм пас и нищо не мога да помогна, да се оправя...
На нас не се е променил статуса, почвам да се притеснявам, пише си незаписан. Но ми дадоха бележка за социалните за помощта от 300 лв. Дано се промени скоро на записан и накрая да си поема въздух, че толкова нерви и напрежение.

Да, за теб ще е 600 - 2*300.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 16:28 от Татко Мецан

# 2 667
  • София
Би ли обяснила.
Това е системата - https://edelivery.egov.bg/
Ако имате ел подпис или пик - може да се подаде оттук това заявление.

ПС. Работи - подавала съм за голямата (8 клас) и за малката (1, 3 клас). Когато малката беше във 2ри клас, тогава нямаше. И следващата година се реши, че тази помощ ще важи за 1-4 клас.

# 2 668
Много благодаря, че споделихте, ves+. Не знаех, че може и с друг вид аутеникация.

# 2 669
  • София
Може да ми честите! Моят трети, и последен, седми клас приключи!!! Край! Fin! ЖИВОТЪТ Е ТОЛКОВА ХУБАВ!!!! Ще си сипя!!!!
След като сутринта подадохме за второ класиране, следобед размисли и вече е ученичка във Френската.

Общи условия

Активация на акаунт