Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 036
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Абсолютно съм съгласна. В болницата не трябва да се ходи твърде рано и считам, че това ми създаде на мен (в комбинация със корона ситуацията тогава) прекалено много предпоставки, за да не се случат нещата. Имах късмет всичките акушерки и сестри тогава (включително и другата мама с мен в стаята) да се опитват да ме успокоят и уверят, че се справям отлично и че всичко е наред. Включително въпреки короната, пускаха мм да идва повече от нормално разрешеното тогава, за да съм по-спокойна. В моя случай, проблемът не беше само разкритието, а че вече много дълго се бавеше раждането след изтичане на водите (тук чакат доста спокойно) и в същото време самото ми раждане не вървеше. Искаше ми се тогава да бяха ми дали още малко шанс, но напоследък мисля, че като цяло добре ме преценяваха и най-вероятно това е било по-добрият вариант за мен в случая. Този път съм си обещала, дори инструктирах мм, ако ми предлагат да се прибера, да не ми позволява да оставам там.

За водите също е така, затова трябва да се провери състоянието, но ако се предлага да се приберем, значи са видели, че всичко е наред с водите. Тогава докато чаках в болницата да се случат нещата се изредиха не знам колко жени да ме питат как така още ме държат да раждам естествено, трябвало отдавна да ме вкарат за секцио, то щяло да стане нещо на бебето, защото нямало води вече. В един момент се наплаших и питах акушерката на смяна, тя ми обясни, че водите продължават да се произвеждат и въпреки че продължаваха да си ми изтичат малко по малко, бебето си имаше достатъчно и те си го следяха. Така че дори и сега да ми изтекат водите, първо ще звънна в родилното, после ще отида да ме проверят (според зависи кога ми кажат) и съм сигурна че след това дори и да се прибера вкъщи, ще ми кажат кога да отида пак ако нямам контракции все още, за да проверят пак бебето. Може да ви прозвучи странно, но в моя живот до сега съм се убедила, че почти винаги ми се падат точните хора в такива ситуации. Ето и акушерката ми, чисто случайно попаднах на нея предния път, а е невероятна. Докторите ни тук и личния и аг са абсолютно на късмет (само педиатърът ни е препоръчан от акушерката, иначе и той щеше да е така), защото при тях е имало място за нови пациенти и пак смятам, че се паднаха точните хора. Вярвам, че пак ще попадна на точните хора и нещата ще се случат по най-добрия за мен и бебето начин.

# 106
  • Пловдив
Моите води изтекоха през нощта - това ме събуди /усещане, че се напишквам/. Мъжът ми шашнат, че го събудих да може да се разсъни, аз самото спокойствие. Станах, изкъпах се, облякох се, започнах да стягам багаж, направих си кафе и чак тогава тръгнахме към болницата.
Цял ден бях в кафето пред болницата с мъжо и приятелка, качвах се само за тонове.
Контракциите ми започнаха 18 часа след изтичането на водите, след 20 часа от изтичането им имах 5см. разкритие.
Поставиха ми окситоцина и така.
Водите не изтичат като спукан балон, а се "точат", аз лично си изкарах деня с дамски превръзки.
Повтарям се, защото съм споделяла и преди темата тук във форума за естествено раждане ми даде много самоувереност и спокойствие.
Изобщо бях в настроение все едно съм тръгнала на шопинг 🤣 вече при самото раждане имах скарване с израждащата, жива и здрава да е акушерката, докато съм жива ще я споменавам с добро тази жена.
Та по тоя повод, сега сигурно ще раждам в другата болница, че ако ми се падне същата израждаща сигурно този път и физическа саморазправа ще има. Много кофти усещане, отношение и т.н. остави в мен, а такива емоции никоя жена докато е на магарето, не в най-добрият си вид трябва да изпитва.

# 107
Деси, напълно те разбирам. В чужбина екипът в доста голяма степен се води по жената, а тук в Б-я от едни соц. времена, когато направиха жените мъжкарани, родилката няма думата. Помня колко скандализирана бях как без дори обяснение какво (ще) правят по време на нормално протичащото ми раждане, някой ме натисна с два пръста на входа, към перинеума, докато имам напън! Веднага се сковах, избутах им ръцете и им казах да ме оставят аз да си напъвам сама. Сега. Може би е щяло да ми помогне, обаче кажи бе жено/докторе какво и защо смяташ да ми правиш
Аз нямам ли право на подготовка..? Не беше спешна ситуацията, толкова ли не могат да обяснят?

А относно разликите във възстановителния процес ще споделя, че макар и да се мъчих с контракции и болка общо 12ч., след самото раждане бях готова да стана почти веднага, но беше забранено. След двата часа с нещо си на корема, веднага си станах, болката беше забравена и ако не беше безсънната нощ, си бях абсолютна пушка физически, все едно не бях раждала. Контракциите ми пък започнаха след около 5 часа след изтеклите води. Не си спомням да съм се мокрела и ставала, а само лежах. Така че и от окситоцин нямах нужда, него ми го вляха по погрешка на почти пълно разкритие и веднага трябваше да се местя за раждане.

# 108
Това за водите май е много относително. Моите води изтекоха ставайки да отида до тоалетна. Направих една малка локвичка до леглото. Помислих ди, че съм се напишкала. Отивайки в тоалетната те продължиха. Тогава ми светна какво става. Течаха си все едно съм пуснала чешма. Станах пуснах душа, изкъпах се. Викнаха ММ, за да му кажа, че нещата се случват. Видях, че продължава да тече. Казах му да ми донесе рокля (реших, че като се намокри ще ми е по лесно с нея, а не с панталон), сложих си превръзка (по никакъв начин не свърши работа). За колата взехме една подложка (еднократна) за преповиване. И така към болницата. Отивайки в спешното водите продължава да текат. След това ту спираха, ту започнаха отново. Нямах никакви контракции и никакво разкритие. Държаха ме така 12 ч. След това ми пуснаха Окситоцин и след 4 ч родих. Та явно са много индивидуални нещата и подхода на докторите.

# 109
Ами в моя случай в понеделник бях на планиран преглед и всичко беше нормално. Но във вторник в 6 сутринта ми падна тапата. Аз 20 год. казах на мама. Двете леко притеснени бавно се пригласихме и бам на преглед. Чакаме доктора да излезе от операция. Около обяд ме прегледа и водите се плиснаха на магарето. Последва суетня, обяснения и аз се оказах 20ина минути гола от кръста надолу, а каквото е имало, си изтече там на място. После ми дадоха една нощница и легнах в една стая на едно легло.

При второто ми раждане, тапата падна в четвъртък. Събота срещу неделя без никакви други симптоми до този момент (освен отеснял корем), в полунощ след хубав загряващ душ преди лягане ме преболя доста силно и прилегнах на леглото, докато ми отмине. Веднага втората контракция беше след 5 минути и процеса не можеше да бъде спрян. Обадихме се на екипа. Да са дошли около или след 1ч. В 3:21 вече имахме бебе. Водите ми изтекоха по време на самото раждане.

Вики, убедена съм, че в твоя случай са реагирали по най-добрия начин и просто сте имали малшанс. ❤️

Аз моя коментар го написах като сборни впечатления от прочетено и чуто за България.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 13:55 от Mama2288

# 110
Момичета, вече едва ходя и дишам , няма да изкарам до 15.08 в никакъв случай 😁
Нощем ставам през час , ям защото трябва да ям и вече имам и подготвителни може би и други болки насам натам, трудно намирам място.
За щастие вчера получих зелена светлина от офталмолога за естествено раждане, сега само последните изследвания останаха.
Притеснена съм и аз вече кога и как ще се случи, но поне болницата е на 5 мин с кола от вкъщи.

# 111
Как разбирате ,че са дошли подготвителните Grinning
Аз мислех,че режещата болка ,която имах няколко пъти вече е,но се оказа ,че изобщо не е …. Ще разбера ли изобщо, като дойдат тези контракции Confused Чувствам се супер невежа Joy

# 112
Аз мислех,че режещата болка ,която имах няколко пъти вече е,но се оказа ,че изобщо не е …. Ще разбера ли изобщо, като дойдат тези контракции Confused Чувствам се супер невежа Joy

И аз това се питам😂

# 113

Ако си говорим за истинските, няма да е режеща/остра болка, а силна тъпа болка ниско в корема или хълбоците. Не може да се обърка, защого ти спира дъха и те кара да спрвш каквото правиш и да се концентрираш в това да я облекчиш или изтърпиш по-леко.

Относно подготвителните - така и не разбрах на прага на трето раждане дали може да са болезнени, дали това са стяганията, които имам от доста време. Наистина не знам...

# 114
  • Пловдив/Хихон Испания
И аз се чудя, още повече, че на следенето на тоновете не ми казаха дали е имало контракции. При мен се случват като едно силно стягане на корема (най-вече в посока отгоре надолу) и ме кара да спра ако ходя, понеже включително ми се схващат седалищните мускули и не мога да се движа буквално се парализирам все едно. Предполагам, това са т.нар. Бракстън-Хигс контракции, защото не са болезнени и отшумяват като седнеш, спреш да ходиш за малко или легнеш.[quote author=Симбо link=topic=1671933.msg48277536#msg48277536 date=1720615473]
[/quote]

# 115
Симбо, болката може и да е от друго, ориентирай се по стяганията на корема. Подготвителните по-често са без болка, не регулярни, не зачестяват. Аз си имам подготвителни, но на тоновете съм бетон - нито една засега Simple Smile
Само последния път ми текоха води. Стана след няколко часа родилни контракции, които чаках да зачестят до определен момент, за да тръгна към болницата. Изтичането на водите нямаше как да го сбъркам, защото бяха значително и после по малко течаха. Бяхме на гости, тръгнах към нас, изкъпах се, взех сака, отидохме в болницата и там бях с осем см разкритие. От прегледа до раждането мина половин час. Прословутите документи, за които говорихте вчера, ги привърших точно преди напъните Simple Smile. Тогава ми се получи това да отида максимално късно в болницата, ще гледам и този път да го докарам, пък дано не родя в колата Simple Smile

# 116
  • София
Според мен подготвителните са тези стягания, не болят и не зачестяват. Иначе снощи докато си лежах на дивана и гледах тв имах стягане на корема с тъпа болка, като при болезнена менструация. Засякох я и беше почти 1мин, чаках следваща, но така и не дойде.

# 117
Здравейте , аз днес бях на преглед в 34+3 , младежа тежи 2600 гр . От другата седмица започвам тоновете . Термина ми е за 18.08.2024 . Относно контракции и води , аз също много се притеснявам предвит, че ми е първо дали ще ги усетя и разбера . За момента съм усещала втвърдяване на корема понякога , но не съм сигурна дали това са подготвителните контракции . Доста ми е притеснено и объркано .

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:54 от Nalqlq

# 118
Момичета, не се притеснявайте, ще си го усетите.
Болките са силни, водите като обилно напикаване. В най- лошия случай, ще се разкарате напразно. Ама по-добре напразно.
Аз карах около 4 часа с контракции, на крак, готвейки имамбаялдъ. Идея нямах, че ще раждам. Свиваше ме ама нищи кой знае какво. Засичах на 2-3 Мин бяха. Ама си викам “ те на 20мин, започват първо, значи не са това”.
Към 9 седнах, усетих няколко силни и хоп водите. Ако не ви изтекат водите, то болката ще ви се стори като да трябва да отидете. Малко са тези дето ама хептен не се усещат.

# 119
Каква форма са ви коремчетата, кръглички и симетрични ли са? Аз често виждам и мога да пипна две издатинки/бабуни, или както им казва мъжът ми бЕбуни, едната е на нивото на пъпа, другата е от другата страна, по-високо и е по-голяма, и ми е любопитно какво точно са. Иначе главата е надолу.

Общи условия

Активация на акаунт