Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 057
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм от тези които нищо, ама нищо не усетих (при първата бременност и раждане), нито води, нито контракции, нито разкритие. Приеха ме на термин т.к водите бяха намалели, многооо, но не са текли грам, обясниха ми че се обсорбирали по някакъв начин и за това намаляват(дъщеря ми беше с крив нос на една страна цяла седмица - като залепена на прорец 😆точно поради тази причина с водите) Та приеха ме от вечерта преди термина, без грам разкритие, сложиха някакъв гел, който до сутринта трябваше да предизвика-не подейства. После разбрах, че трябва да има все пак някаво разкритие, че да има ефект от гела. Сутринта ми сложиха система окситоцин за около 5-6 часа, като през известно време я усилваха, като накрая беше на макс(казаха ми, че това е максимума, който се пуска вече за родилна зала) . За цялото време нито една контракция🤔Почнах да питам акушерките, да не би да ме боли, а да не усещам 😆😆😆, знам ли, някаква упойка да са ми добавили. Ходих си напред назад около системата. Доктора идва да провери за разкритие - няма.Стана обяд, опита с някакъв инструмент да спука водите-каза, че не стига и, че до половин час ако няма ефект от системата ме местят за секцио.
Така, че и аз сега се чудя дали ще усетя нещо , все едно ми е за пръв път 😄😄😄

# 121
Аз съм от тези които нищо, ама нищо не усетих (при първата бременност и раждане), нито води, нито контракции, нито разкритие. Приеха ме на термин т.к водите бяха намалели, многооо, но не са текли грам, обясниха ми че се обсорбирали по някакъв начин и за това намаляват(дъщеря ми беше с крив нос на една страна цяла седмица - като залепена на прорец 😆точно поради тази причина с водите) Та приеха ме от вечерта преди термина, без грам разкритие, сложиха някакъв гел, който до сутринта трябваше да предизвика-не подейства. После разбрах, че трябва да има все пак някаво разкритие, че да има ефект от гела. Сутринта ми сложиха система окситоцин за около 5-6 часа, като през известно време я усилваха, като накрая беше на макс(казаха ми, че това е максимума, който се пуска вече за родилна зала) . За цялото време нито една контракция🤔Почнах да питам акушерките, да не би да ме боли, а да не усещам 😆😆😆, знам ли, някаква упойка да са ми добавили. Ходих си напред назад около системата. Доктора идва да провери за разкритие - няма.Стана обяд, опита с някакъв инструмент да спука водите-каза, че не стига и, че до половин час ако няма ефект от системата ме местят за секцио.
Така, че и аз сега се чудя дали ще усетя нещо , все едно ми е за пръв път 😄😄😄

Ако се ориентирам добре, на теб са ти предизвикали раждане. Съответно нормално да не усещаш болки , не си имала разкритите. Приели са те заради датата просто, после водите и от там се е почнало борба да раждаш. Да водите понякога изтичат и малко по малко, но контракциите които предизвикват разкритие, рядко не се усещат. Според мен са имали зор, за да не седи без води бебчо, но реално естествено процес не е имало.

# 122
Тези от вас които имат стягания , засичате ли си ги колко на често са? С каква продължителност ?

# 123
Аз пък от днес се чудя…дали не ми се е смъкнал коремът. Някак стана доста по-меко под гърдите, 5пръста разстояние до матката. Май ми се струва, че не беше толкова празно. Филмирах се, че не сме готови  с всичко пък да не взема да родя тия дни, имам точно един месец до термин.

Момичета когато започне раждането ще разберете! 

За тези, които се чудят какви памперси да вземат ще споделя моето мнение. Много харесвам тези на DM, Libero, Pampers. В началото поне при нас вървяха по доста бройки на ден 7-8-9 (май).

# 124
Има ли някоя мама с количка Cybex balios S lux и проблеми със забавяне в доставката. Ние поръчахме от bebemax казват, че производителя има проблем с количествата.

# 125
  • Пловдив
Същинските контракции са регулярни да речем започват по няколко секунди на 10 минути, постепенно времето между контракциите намалява, но продължитлеността им си остава пак по 20 секунди примерно, просто самите спазми са по-резки и парализиращи.
Мен лично много ме облекчаваше "въртенето на обръч" без обръч 🤣
Понеже права си засичах контракциите в един момент започнах въртеливи движения все едно въртя обръч и установих че ме облекчава.

# 126
  • София
Ако не са болезнени стяганията, няма смисъл да засичате на колко минути са. Истинските контракции са болезнени, на определен интервал. И двата пъти води изобщо не потичаха, първият път ми ги спука лекарят, а вторият път буквално с първите напъни се спукаха и водите.

# 127
Ами при мен не е точно така , миналия път ги усещах като стягания , А на апарата за тонове излезнаха на 5 минути и със сила 100.Абсолютно родилни контракции , а болка не съм усетила.Добре , че бях в болницата, та си останах за задържане.
Та сега ги засичам , че моето Аг ми каза да гледам да не са повече от 15-20 .Пък имам дни с повече и с по-малко.
Та ми беше интересно дали си ги засичате.

# 128
  • Пловдив
Те първите контракции, които са да речем на 10 минути не са с такъв интезитет на болка, като онези които са през 90 секунди.
Това е идеята на следенето, намаля ли времето между контракциите - скоро ще си гушкаш бебето.

# 129
Ние взехме такава, но от официалния дистрибутор в България - Raya Toys. Нямаше нито ден забавяне, количката даже подрани и всичко си беше в срока описан в сайта им.
Има ли някоя мама с количка Cybex balios S lux и проблеми със забавяне в доставката. Ние поръчахме от bebemax казват, че производителя има проблем с количествата.

# 130
Да се включа и аз по темата с контракциите. С първото всички ми казваха,че ще разбера и няма как да ги объркам,но аз имам доста висок праг на болка и се бях филмирала,че ще ги подценя. Ами няма как да ги объркате: започва тъпа болка(някои я описват като менструална),аз я усещах в кръста(все едно бъбречна криза),някои нямат късмет и усещат и двете Grinning . Болката е на равни интервали,които с времето се скъсват (започва да боли на всеки 10 или 5 минути, като е поносима и продължава няколко секунди), след час,примерно си ги засичате,че са на 3 минути и контракцията е доста по-болезнена и продължителна(вече продължава 30 секунди,примерно ) и се повтаря на всеки 3 минути. Друго,по което може да се ориентирате дали е родилна е, че нищо не може да я спре: изпийте но-шпа, поседнете,вземете душ,ако след тези неща изчезнат контракциите:не раждате.
С втората бременност беше по-интересно,понеже имах много и чести болезнени контракции 2 седмици преди самото раждане: матката помнела и се подготвяла уж,но ми разказа играта. Един ден(към 17:00)на разходка с малкия беше зле,доста регулярни контракции бяха, реших да звънна на Славов,че нали при второто по-бързо стават нещата. Той ме попита колко точно ме боли,казах му, че е поносимо,но доста на често. Той каза само:"спокойно, няма да родиш днес. Ако те заболи,ама хубаво така, че да трябва да спираш да говориш,тогава тръгни към спешното." При което към 2 и нещо сутринта вече си ме наболяваше стабилно,лежах, почивах,не минаваше. Можех и още да държа на болката, но установих,че прокървявам и вдигнах аларма. Приеха ме в спешното с 6см и от приема до раждането бяха точно 2 часа. Казаха, че кървенето е от разкритието. Та няма как да не разберете Simple Smile

# 131
Момичета и всичко това с води и контракции (родилни) е  само ако раждането е тръгнало нормално. Аз бях целия 9-ти месец с паднала тапа и контракции, които си бяха болезнени ..та чак излизаха от листа на тоновете ......няма да забравя думите на акушерката гледай това момиче какви контракции има...
 Мислех че ще родя 100%  в началото на деветия заради върпосните болки. Така преносих ......накрая ме извикаха на 8-я ден  след термин  те ми спускаха водите с едно  голямо като игла или нз как се казва... от 8,00 сутринта до 18,00 вечерта бях вече с 10 см без банки, окситоцини и нищо. В 18,00 часа когато ми казаха с 10 см ще те местим в родилна и загубиха тоновете на бебето, тя се заклещи и сърцето спря...свивах се слагаха ми упойка и газ към операционнна(секцио по спешност ) . Извадиха я със зелени води задето е  преносена, не проплака естествено, беше на въздушна палатка и антибиотик  и това е моята история.
 Така че това с водите и контракциите аз си ги имах и така и не тръгна бебето нормално...

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 09:02 от Pilala

# 132
Аз от толкова четене на вашите истории , сноши сънувах , че ми пада тапата и ми изтичат водите .. егати филма!Събудих се препотена и проверяваща мокро ли е.😂🤦♀

# 133
Това с водите е много относително. Чувала съм за жени, при които буквално стават локва като водопад, чувала съм и за други, при които явно изтичат постепенно. Аз си имам силно течение от началото на бременността и бельото ми понякога е леко мокро. Днес съм на тонове и ще питам лекаря има ли шанс води да изтекат без да разбера... Това най - много ме притеснява..Стискам палци на всички за добър финал. Още малко остава!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 09:17 от archimind

# 134
Ние взехме такава, но от официалния дистрибутор в България - Raya Toys. Нямаше нито ден забавяне, количката даже подрани и всичко си беше в срока описан в сайта им.

За кой цвят, понеже аз искам almond beige и никъде го няма наличен.

Общи условия

Активация на акаунт