Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 028
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз си бях решила в 36+0 да ми е стегнат багажът. Нали казват, че след това може да се появи по всяко време ииии някак ми е по-спокойно.

Иначе вече и на мен ми тежи, ту ме ръчка в ребрата и не мога да дишам, ту в стомаха и почват едни киселини, които не минават от нищо. Едвам ставам от легло/диван, навеждането е мираж и направо вече ми дотяга. Хем не искам да мрънкам, защото толкова време чакахме и се надявахме на детенце, хем си тежи..

Относно документите бях питала в групата на болницата, която съм избрала (Вита) и там момичетата казаха, че като те закачат на тонове при приемът ти четат въпросите, отговаряш, а те попълват, а накрая се подписваш. Дано съм адекватна. Grinning

Друго, което днес се сетих е за пътя към болницата. Четох, че само на 15% от жените им изтичат водите в началото на раждането. За останалите всичко започва с контракциите. Обаче мен ме гризе да не “текна” в колата. Joy Та, взех еднократни чаршафи, непропускащи течност и съм ги приготвила до вратата заедно с документите за болницата (направление, изследвания и т.н.) и ще постелем такива в колата, когато тръгнем за болницата. На 10мин сме от болницата, но знае ли човек.

Оборудвах и леглото с нов протектор, защото и матрака много го мисля. Sweat Smile

# 91
Казах, че искам документи за раждане за да ги попълня предварително. Но изчаках 10тина мин за да ми ги свалят.
 От регистратурата (на главния вход) ме изпратиха да ги поискам от Спешното, там питах пазача и той се обади да ми ги донесат. Дори са сложили тикчета там където трябва да попълня Blush

# 92
kuklichka, на мен ми изтекоха водите преди контракциите. Не беше наводнението, което сме гледали по филмите. Отидох до тоалетна да пишкам, падна ми “тапата” и после изтече малко белезникава течност. След това на много кратки интервали ми се пишкаше, и като ходех до тоалетна “изпишквах” околоплодни води, отделно, че си изтичаше малко и иначе. Бях си взела обикновени нощни превръзки и си сложих тях,  добра работа ми свършиха, иначе щях да намокря всичко.

Аз раждах във Вита преди 2 години, докато ме бяха пуснали на тонове ме “хоспитализираха” онлайн, изобщо не помня да са ме питали някакви неща и да се подписвам някъде. Сигурно ми се губят моменти..изобщо не го изключвам като вариант, първо раждане бях малко неадекватна. След раждането си спомням, че ме питаха за бебето дали да го ваксинират.

# 93
  • София
Кукличка,и аз мислех да си взема нещо за колата ,за да не намокря Grinning
Предния път нямах такива страхове както не съм имала и позиви за раждане преди секциото. Но този път много ме е страх да не започна да раждам преди това и да не позная какво става.... знам ,че звучи странно, но си имам някакви такива тревоги ,че няма да позная какво се случва  Grinning

Моят белег от секциото сега се пада под корема точно ,не е подут ,нито ме боли,но при мен е минало доста време ,7 години и  половина.  Доколкото знам при първото секцио нямам рязани мускули,надявам се и сега така да се процедира.

# 94
Браво Амелин! Аз днес се чудя дали нямам по-малко движения. То все има нещо, за което да се притесняваме...
Опитвам да свърша някаква домакинска работа и като че ли не обръщам толкова внимание на движенията в стегнатия ми корем. Следобеда намаляха резките движения...

Аз съм си взела документацията от родилното преди време, но далеч няма вътре всичко, което ме интересува да заявя. Излиза, че много от нещата ще се казват само устно. Леко съм разочарована.

Момичета с по едно секцио вече: къде ви е разрезът/белегът? Моят от операцията ми е много ниско и имам чувството, че спира корема да се разширява в най-долната му част. А може и да се лъжа
Но като че ли тези рязани мускули не са много еластични и си седи така положението. Те също така не ми бяха много точно защити срещуположно както са срязани. Детската ми херния отстрани се е получила перфектно в сравнение с новия белег и все едно не са рязани мускули.
Моят белег също е ниско долу и там корема ми стои като отрязан, усещам си и болки точно и изтръпналост в последните дни т.е вчера даже реших да щипна там кожата и нищо не усетих , напълно безчувствено

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 08:42 от Pilala

# 95
Добро утро! Още една сутрин, в която се будя и всичко изглежда наред.

Мен не ме боли по никакъв начин на белега, все пак е отпреди 7,5 г.,но оттам нагоре корема е като отрязан (добавен балон). Още 2 дни и ще знам как ще раждам. Няма никаква информация никъде в нета.

Отливка не бих си направила. Аз нямам нужда, а имам само момчета и ми се струва, че такова нещо в къщи ще ги притеснява.

Освен навеждането, и вдигането на крак е мисия невъзможна. Например за нещо елементарно, под душа като се къпя. Понякога не мога да стана от дивана без помощ. От двете страни на слабинните гънки ми е много пренаселено, буквално все едно ще ги смачкам. Не са ми много кг, все още +11, но в къщи стигнахме до извода, че вероятно съм загубила малко от началното ми тегло, защото тези бебета растат. След като родя ще стане ясно.

Пускам един линк, сигурно на много от вас е познат, но информацията е страшно актуална...

https://youtu.be/iXobGIUede4?si=ta-QqxPuWbh_qyKi

# 96
  • София
Малинки, напълно те разбирам. И мен ме е страх, че няма да позная какво се случва. За контракциите съм по-спокойна, защото си боли и ще усетя, а и трябва да са с определена честота и продължителност за тръгване към болницата, но водите.. Не ме притеснява само къде ще изтекат, а и дали ще разбера. Sweat Smile Чета все повече истории на жени, които са ги “изпишкали” в тоалетната и се чудя дали ще разбера, особено ако е през нощта, а при изтекли води веднага се тръгва към болница.

Даже имах един случай преди няколко седмици: ставам сутринта и се тегля, както всяка сутрин, защото следя килограмите всеки ден и ми изписва -4кг от предишния ден, а през нощта помнех, че съм ставала до тоалетна доста. Като изпаднах в една паника, хем знам, че водите не са 4кг, хем пълен ужас. Мъжът ми се шегуваше, че съм изпуснала бебето някъде. Smile Сега ми е смешно, ама тогава хич не ми беше. Та на него му е смешно, а аз се обличам да ходя в спешното… Качи се той и неговите килограми си бяха обичайните, а аз вече тръгвам към болницата. Laughing С триста зора ме накара пак да се изтегля и вече си показа правилното число и се успокоих, обаче ми беше голям стрес.

# 97
При мен вече стана ясно, че нямам възможност за избор: ще раждам секцио по медицински показания. Много се надявах на чудо и да мога да родя по естествен път, но рисковете са прекалено големи, а точно сега не съм склонна да поемам каквито и да е. Живот и здраве, в края на юли ще се видим на живо с моето бебче.

Не знам какво се промени в последните дни, но както досега си нямах никакви оплаквания, изведнъж започнах да се затруднявам с много движения, свързани с навеждане или извъртане встрани. В 36та седмица все още мога да си обувам сама сандалите, но подозирам, че след някой друг ден ще ми трябва вече помощ и за това.

# 98
Да ви кажа, ако изтекат водите би трябвало и да започнат по-силни контракции,защото си раждате,така че ако има нещо,ще разберете. С първия ми син в групата имаше една мама, на която ѝ изтекоха водите докато била на пазар по обяд, но тя си имала работа и решила да си я довърши,после се къпала,оправяла багаж, та накрая започнало вече доста да я боли и отишла към 17:00 в болницата с 6 или 8см разкритие. Беше родила за норматив,без упойка,без нищо, та ми звучеше като перфектното раждане-хем не висиш цял ден в болницата, хем после бързо свършваш работа и си имаш бебе Grinning

# 99
Днес се боцнах и аз най-накрая за коклюш. И се прибирам вкъщи и мъжът ми вдигна Т 🫤 стискайте палци да не ми лепне нещо, че не знам. Повече от месец зор с тая ваксина и сега…Сили вече нямам да го мисля, да се тревожа за всичко и да го мисля.

# 100
Здравейте, в 30г.с съм а термина ми е чак за 19 септември, влизам в деветия месец, на 22 август възможно ли е по-рано да родя на някоя от вас случвало ли ѝ се? Благодаря

# 101
Аз така и не сложих ваксината , през седмица съм с болки в гърлото .. май прекалявам със студената вода , ама с тези 40 градуса навън не издържам.

Отделно , днес май пак ни е ден за контракции , вчера беше спокоен ден.Настройвам се , че са само подготвителни и гледам да се разсейвам.
Утре съм на доплер в болницата където се следя и ще споделя , ако преценят , по-добре да ме спрат в болница за малко вливане на банки.

# 102
Май, съм объркала линка, който исках да споделя:

https://youtu.be/iXobGIUede4?si=Pa6MiQCRZOFomDLL

# 103
И аз да се обадя по въпроса с водите. С първото ми изтекоха водите вечерта късно (не се притеснявайте, познават се). Единственото, което помнех от там нататък от курса си, беше, че мога спокойно да си взема един душ и тогава да тръгваме към болницата. Никакви контракции нямах в този момент. Отидохме там, прегледаха ме, около 1см разкритие и ми предложиха да се прибера вкъщи и да се върна по-късно с контракции. Аз обаче бях твърдо убедена, че щом са ми изтекли водите, ей сега ще имам бебе и останах в болницата. Е, не стана както си го мислех. 3 дни бях там, с предизвикване с какво ли не, и накрая с 5.5см разкритие и бебе, което не иска да слезе хубаво надолу си ми направиха секцио. И не е като да не му е било време, извадиха го 11 дни след термина. Така че аз този път ще слушам важния съвет "ако ти предлагат да се прибереш, отивай си вкъщи". А, и за който се притеснява за седалките за кола и т.н. друг вариант са подложки за преобуване (надявам се така да се водят). Даже може да дам на мм да си прибере една в колата, че на него ще му е мъчно, ако му я намокря. Предния път бях сложила от превръзките за родилки, отделно голяма кърпа за баня сгъната и одеяло (ама тогава част от проблема ми бяха ужасно болезнени хемороиди и така или иначе не ми беше ок да седя нормално на седалката).

Радостина, теоретично е възможно да родиш във всеки един момент. На практика преди да е донесено бебето вероятно ще се опитат да го задържат още малко. Така че възможност има, ама бебето и състоянието ти са определящи мисля.

А аз все повече се вълнувам с тоя моя корем. Усещам много повече свобода, даже и спането ми е някак много по-удобно, а като знам, че първото така и не слезе където трябваше, само се чудя дали не си внушавам. В петък съм на преглед и нямам търпение да питам доктора дали наистина слиза. Мм пък е абсолютно категоричен, че видимо ми бил слязъл корема, аз не виждам такова нещо в огледалото, само като усещане.

Белегът от секциото не ме боли, дърпа, щипе или каквото и да е. Бих казала, че е ниско и коремът ми като че ли свършва по-скоро малко по-високо даже. Не очаквам да имам проблеми с него, но пък тогава и акушерката ми беше коментирала, че е перфектно зашито.

Редактирам се: мама, при мен се отваря видео "Грижа за новороденото бебе през лятото" и от двата линка. Ако това си искала да споделиш, успяла си Blush

# 104
Проблемът с отиването в болницата твърде рано е, че това само забавя родилния процес. Няма ендорфини и други естествено образуващи се хормони, които са специално за жената, за да се отпусне и да тръгне на ход раждането. Тя е под стрес с адреналин в тялото си. На теория ако се чувства заплаха за живота, раждането се спира за неопределено време, докато тя се почувства в безопасност. Вие по-младите мамчета не сте имали възможност да видите малко повече развръзки, но аз лично преди 26 г. бях свидетел как жена, която уж дълго време нямаше достатъчно разкритие, си роди нормално, и то преди мен. Шест жени общо родиха в същата нощ по нормален начин в един провинциален град. Една друга жена пък в същия провинциален град роди момиченце 2800 г седалищно и беше без нито един шев. Бяхме в една стая. Моето раждане също се забави и със сигурност за това повлия болничния престой със спукани, не изтекли води. Не се страхувайте. Страхът ще е най-големия ви враг за естественото раждане, както и в някои случаи ненужни интервенции на докторите. На мен доктор ми спука водите при преглед на магарето. После недочула сестра ме включи на окситоцин. За мен невинаги недостатъчно разкритие е основание за секцио. Не. Некомпетентността или нежеланието на екипа да помогне на жената да се отпусне и да е спокойна, опитите да пришпорят раждането - ето това са много вероятни причини да докарат нещата до (спешно) секцио или до вакуум. Съжалявам ако разваля настроението на някой. Ни най-малко не искам да проявя неуважение към лекарите, но се оказва, че дори аз съм видяла малко повече от някои, след като имам напълно нормално раждане в домашна обстановка за 3 часа. В Б-я никой доктор не е виждал такова раждане, ръководено изцяло от акушерка.

А особеното на изтеклите води, когато са спукани и изтекли всичките, не само чсдт от тях и не по естествен път е, че има рискове за бебето. Освен инфекции, подаването на кислород е застрашено, трябва да се лежи настрани, по гръб е още по-критично и... боли много повече.

Вики, може да е едно и също или само тематиката, но за втория линк съм сигурна, че е това без едно излишно изречение 😊

Общи условия

Активация на акаунт