Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 595
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте. Аз както обикновено не съм писала  скоро, но пък ви чета редовно. Та да се включа по темите:
- моят пъп никога не е бил изпъкнал и съответно и сега не е, нищо че според мен вече коремът ми е огромен. Линията, за която говорите - при първата ми бременност беше много видима, известно време след раждането се скри, а сега почти не се вижда.
- Аз вече 3 пъти ходя на тонове. Попринцип са ми около 20 мин. Машината сама си спира на тези минути, а ако не ме изключат веднага отчита, но не записва. От края на миналия месец ходя всяка седмица на тонове, защото на вторите тонове ми засякога доста регулярни и силни подготвителни контракции, а бях в 33 г.с и доктора каза, че е много възможно до 3-4 седмици да родя. За мен това беше шок и започнах на бързо да оправям всичко. На последните не отчете никакви контракции. Интересното е, че тоновете с контракциите бяха след обяд, след почивка, но преди това си имах доста движение, а тоновете без контракции - рано сутринта ... та се чудя кое е по-добре и отчита по-правилно.
- Колкото до Аспирин и др. кръворазреждащи - миналата ми бременност бях само на Фраксипарин. Родих 5 дни преди термин. Вечерта си бих инжекцията, сутринта ми изтекла водите, но родих чак вечерта. Нямаше никакъв проблем. Сега ми казаха "Ама как така, ако си на инжекции трябва да се спрат 2 седмици преди раждане", на въпроса ми " Аз възнамерявам да родя естествено, как да ги предвидят тези две седмици?" - нищо не ми отговориха. Сега съм пак на фраксипарин, но и на Аспирин. Ще си ги продължа до раждането. АГ каза, че е по-опасно да ги спра изневиделица, отколкото да ги използвам докрай.
- За стерелизирането - до колкото знам това да се стерелизира и да се ползва след неопределено време е все едно да не е стерилно. Съветът ми е помпата и шишета да се донесат в последствие, ако са необходими. Аз мисля така да направя, а за стерилизация - ММ да ми донесе най-малката част на стерелизатора - нашият е 3 в 1 на Авент.
- Сложила съм дрешките за изписване, пелени и други нещата в пликчета с цип, които бяха показани по-рано. Аз ги взимам от Лидъл и се водят, че са фризер или нещо такова

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 14:48 от Зайка_Байка

# 76
Аз още не съм купила каквото ми трябва, чета че багажа сте стегнали 😳 В 35та съм и май трябва да се задействам. Дрешки имам ама само това и то защото ми дадоха 😀

Аз съм фен на сутрините, някак леко ми е, все ред и не усещам да съм бременна. Час-два след това е вече ад. Но някак дишам па свободно, та май е е слезнало надолу.

Тоновете са около 20мин. Не мен не ми дават по- малко да седя и без да имам проблем. Апарата на толкова време горе долу си свърша дам записа.

# 77
Нямам линия и пъпа ми не е изпъкнал.

Днес бях на тонове по 20мин стоя, дори апарата започва да пищи като му свърши времето.Микробиолгогията ми била хубава (не можах да я видя на 16.07 като съм на преглед, тогава) в сравнение с първата в третия месец, но явно и без АБ са станали нещата.

За дрехите за изписване не съм къпувала конкретни комплекти.От тези които съм взела за сега мисля да си приготвя изчистено белия, ажурен(боди с дълъг ръкав и ританки) от H&M. Евентуално една шапка ще взема отделно (дори не знам дали ще ми трябва) и пелена.

# 78
  • София
Моят пъп е изпъкнал (предната бременност не беше) а линията ми е много бледа ,по-скоро жълта.
Ареолите са ми светли ,но пък са по-големи от нормалното.

Аз днес ходих до един магазин на Waikiki. Взех си една пижама (горнището е с копчета) и памучни бикини тип бабешки:D
Предното раждане бях с еднократни,но изобщо не ми бяха удобни и помня, че се късаха при смяната на превръзката,затова този път ще пробвам с памучни, а пак ще се изхвърлят . Там са много евтини.

Ходих сутринта да си сложа ваксината против коклюш, за сега имам само лека болка на мястото.  Очаквам утре да се появят някакви симптоми,ако имам.

# 79

Багажът за родилното, както и дрешките за изписване са ми в такива торбички с цип. Бях си взела още с предното бебе от български сайт и сега отново си поръчах още един комплект от Шийн. От предишния комплект само на една торбичка ципа заяде и я хвърлих, сега си имам повечко. Удобно е, защото всичко е разпределено и прибрано. Изпрах ги, съхнат много бързо и ги напръсках с антибактериален спрей бебешки на Фрош 😅, прибрах багажа и е готово всичко. Баткото само се вози с куфара из етажа, но това е положението да има готов багаж от рано. 😁

# 80
  • София
На Уайкики харесвам и бебешките неща, дъщеря ми беше с много от техните дрехи, и то на смешни цени, защото пазарувах на намаления.
Еднократно бельо и аз не харесвам, взимам си огромен размер памучни гащи и лепя превръзката. Памперси размер единичка смятам да взема на дм, много са тънички и това ми харесва в тея жеги. Като съотношение цена качество също са супер.

# 81
Вие това виждали ли сте го? 😁
https://babylifemalechko.com/18706-82100-Pearhead-Belly-casting-kit-698904821007

Моите ученици ме светнаха онзи ден. Не съм и предполагала, че съществува 😀

# 82
  • Пловдив
Lallzz и аз не съм сгегнала багаж, но както лекарката в болницата ме успокои "най-важно е да си нося личната карта" като тръгна да раждам. Предния път непосредствено преди тръгването към болницата сълрах багажа.

Това с отливките за мен е абсолютна тъпотия. Пробвах на детето да правя на ръчичката...на картинка добре, реалността беше смехотворна.

# 83
Как мразя да пиша сума време и да рефрешна без да искам...

Багажът ми е стегнат в куфара, за бебето нещата са отделени в торбичка от плат, която ще сложа в кошницата за колата. Таткото ще ги донесе на изписването. Ако не чакахме скоро гости за рд на мм, спокойно можеха да си стоят и без торбичка, но с толкова много хора и постоянно местене на неща насам-натам, ги прибрах. Сложила съм два биберона (за всеки случай, ако пак трябва да чакам преглед с недоволно бебе), но не съм ги стерилизирала и няма да ги стерилизирам. Измити са и са прибрани в кутийка за биберони, ако ми потрябват сигурно ще минат още веднъж там под гореща вода, но това ще им е.

На тонове ме държат по 20-30 мин. Никога не ми е спирал апаратът сам, не трябва ли да може да се проследи по-дълго, ако има нещо? Ама сигурно може.

Моят пъп е между плосък и леко изпъкнал в момента. След първата бременност сам си се прибра до старото си състояние, освен като съм бременна никога не ми е изпъквал (от дебелеене не става Grinning ). Ареолите ми са много тъмни и ми се виждат огромни. Линията този път ми се струва по-светла от предния.

Много миличко ми стана за срещата на по-голямото дете с бебенце на площадката. Моят Макси обича да разказва какво ще прави с бебето като дойде, но като разказва необсъждани с мен неща, изглежда си го представя голямо като него.

И на мен ми се струва, че е тръгнало бебето надолу. Като че ли ми намаляват киселините тези дни, струва ми се че и ръка като сложа отгоре идва по-ниско от преди. Ама в огледалото не ми изглежда по-ниско.

Отливките бяха много популярни в немската група с първото ми дете. Сега не съм влизала в такава, само тук си чета и пиша. Тогава някои си показваха резултатите, никоя не е казала да не стават, но не е за мен. Нито такава искам нито от ръчички и крачета съм правила.

# 84
Моят пъп не е изпъкнал, но това си е анатомия според мен. Линията на корема я имам от ранните месеци още. Пигментацията по гърдите ми е брутална. Не само ареолите, ами самата кожа по целите гърди е кафява. Да не говорим, че подмишниците ми също са пигментирани. Абе тялото ми е различно отвсякъде.
Момичета и аз като повечето от вас нямам никаква енергия. Сутрин ставам трудно, следобяд спя като бебе с детето, а вечер едва заспивам, ставам по 5-6 пъти на нощ, киселините са брутални. Дори вода да пия пак ми излизат, толкова е зле положението. Имам чувството, че психически се чувствам по-зле отколкото физически. Вече всичко ми досадява, особено качените килограми и ограничението в действията, внимаването с всичко... какво да ядеш, какво не, как да спиш, как не и всичко друго характерно за периода. Постоянно си повтарям,  че всичко си заслужава, но си имам своите моменти.
Багажа за родилното не съм стягала още. Почти в 33 г.с съм и ще изчакам още малко и ще го приготвя. Уж не остана, пък ми се струва още доста, че има. Вие как се чувствате на тази тема? Толкова нетърпеливи ли сте като мен?

# 85
Момичета, искам да ви дам непоискан съвет Grinning
По препоръка на наша съфорумничка си взех предварително документите за попълване преди раждане. Хора, много неща са за четене и съм сигурна ,че в момента преди раждане само ще ми посочват къде да пиша имена и подпис.
Ако имате възможност си вземете и вие предварително всичко за да ги попълните без дати и да прочетете на спокойствие.
Аз мога да изпратя снимки на документите от Майчин дом ако някой иска. Hug

# 86
Ох, да,аз днес точно се сетих,че ми мина последната консултация и забравих да си взема направлението и изследванията. Също, преди и мен Славов ме пращаше в спешното да ми дадат набор от документи да си ги държа попълнени,а не да ги попълвам с контракции,че са доста,наистина,та ме беше улеснил. Симбо, ти каза,че са те пратили или просто помоли да ти ги дадат,че утре ще ходя за едни тонове и да мина направо да си ги взема?
Днес цял ден ми е стегнат коремът, независимо дали седя или се движа. Направила съм си списък за родилното и трябва да взема да го стегна, но мъжът ми излезе да пие по бира с един приятел и ми забрани да раждам днес,та ще си стискам тук,ако има нещо Joy Иначе съм 36+4, като знам,че малкият се появи в 38+5,направо не ми се вярва. Както са вкъщи и двамата и имам 100 неща, времето ми лети...

# 87
Мина ми прегледът. 2400 гр. е точица. Според лекарката ми мерките са й точно по средата. Шийка каза, че нямало да мери вече. Другата седмица съм на тонове и седмицата след това пак на видеозон. Плацентата ми е втора към трета степен.

# 88
Браво Амелин! Аз днес се чудя дали нямам по-малко движения. То все има нещо, за което да се притесняваме...
Опитвам да свърша някаква домакинска работа и като че ли не обръщам толкова внимание на движенията в стегнатия ми корем. Следобеда намаляха резките движения...

Аз съм си взела документацията от родилното преди време, но далеч няма вътре всичко, което ме интересува да заявя. Излиза, че много от нещата ще се казват само устно. Леко съм разочарована.

Момичета с по едно секцио вече: къде ви е разрезът/белегът? Моят от операцията ми е много ниско и имам чувството, че спира корема да се разширява в най-долната му част. А може и да се лъжа
Но като че ли тези рязани мускули не са много еластични и си седи така положението. Те също така не ми бяха много точно защити срещуположно както са срязани. Детската ми херния отстрани се е получила перфектно в сравнение с новия белег и все едно не са рязани мускули.

# 89
И аз имам страшна пигментация на гърдите, подмишниците, интимната зона, дупето, чак на сгъвките на колената, и на пъпа ... дали ще се оправи след раждането? Много ми е грозно..

Общи условия

Активация на акаунт