Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Моето пъпче е навътре и нямам чертата, която се появява под него.
Аз тази сутрин излязох на лека разходка, няма и час и още се възстановявам. Sweat Smile Много ми тежи вече и много ме натиска долу. Появи ми се и леко гадене, което е предимно сутрин и вечер, неприятно си е. В четвъртък съм на тонове и се надявам да ме погледне вече и на ехограф, защото не е от 20.06.

# 61
Аз бях на тонове, но не при следящ аг. Нормално ли е да не питат в коя седмица съм и тоновете да са 10 мин? Закачиха ме стоях 10 мин, каза перфектни тонове и това е .  За 10 мин може ли да се засече каквото е нужно ?

# 62
Аз бях на тонове, но не при следящ аг. Нормално ли е да не питат в коя седмица съм и тоновете да са 10 мин? Закачиха ме стоях 10 мин, каза перфектни тонове и това е .  За 10 мин може ли да се засече каквото е нужно ?

Според мен е ОК, аз досега съм ходила само веднъж на тонове и попитах доктора за информация колко време трябва да се измерва, отговори ми “около 10 минути”. Е остави ме повече, но защото през това време си обслужва друг пациент.

Нани, честито бебче и бързо възстановяване и на двамата! ❤

Моят пъп си е навътре, е, смачкан е и ми е некомфортно бебето като мърда около него. Не разбрах за каква черта говорите?
За съжаление бебето продължава да си стои седалищно…А аз прочетох, че седалищните бебета по-често имат проблеми с тазобедрените стави, евентуално и някакви други проблеми, та към притеснението за секцио се добави и това ☹

Да попитам как ще процедирате с багажа за родилното - в какво ще опаковате дрешките за изписването например? Или помпата за кърма, така че да е максимално “чисто”? Мислех си за някакви чисто нови найлонови торби, някакви идеи?

# 63
Мисля, че около 25мин-30мин са необходими. При мен винаги варират тези минути в зависимост колко е натоварено за CTG-то.

# 64
Герка, аз мисля да взема нови найлонови пликове и така да ги съхранявам. И аз съм в чуденка общо взето Confused
Относно тоновете - аз бях 2 пъти вече и двата пъти по 20 мин.

# 65
  • София
Моите тонове под 25мин не са били, но при мен често бебето спи и може би затова записват по-дълго.

За чертата, говорим за linea nigra.

Иначе за родилното сложих дрешките, помпата, биби и т.н. в пликове с цип. Тези се водят за храна, но за мен са ок.
Скрит текст:

Има и от този тип за стерилно пренасяне на авент или томи типи, но са по-насочени за стерилизация вътре в тях (с вода в микровълнова) и са по-скъпи, но пък за многократна употреба.
Скрит текст:
Аз имам от всички типове.

# 66
  • Пловдив
Пъпът ми е пигментиаран, но не е изпъкнал. И предната бременност беше така. Linea Nigra още не ми се е появила.
Предната бременност не съм ходила на тонове, тази също още не съм правила. От вчера вече съм в 45 дневния болничен и се нодявам да успея да вървя вече повече. В Пловдив е 35°, усеща се почти като 40° 🤣
Започнах да приемам по лъжичка кокосово масло вечер, че това желязо ми разказва играта на перисталтиката, която по принцип не ми е редовна. Сега като отида на консултация ще видя да ми предпише нещо за хемороиди.

# 67
  • Пловдив/Хихон Испания
GerKa99 И моят мъник е седалищно от самото начало. Вчера бях на фетална и пак го видяха така. Майка ми снощи ми разказа, като споделих за прегледа, че и аз съм била седалищно до самият край почти, но съм се обърнала преди раждането. Аз никога не съм имала проблеми с костите нито пък баща ми или родата по тази линия( на тях приличам). Баба ми си ходеше до последно перфектно, а беше на 93 години.Смятам, че това са просто от тези статии, които сеят необоснован страх.
Относно линия негра и аз нямам, нито пъпа ми е изпъкнал. В 32+3 съм, може би ще се появи по-натам?
Относно секциото, ако малкият не се обърне сигурно и при мен ще се наложи, но аз имам и уж високо кръвно и др.  индикации, та ще видим какво ще решат. Също така съм на Клексан и Адиро (аспирин) от началото заради мутация макар хетерозиготна ( аз пожелах да се презастраховам), та не знам ако тръгне естествено раждане преди да ги спра как се процедира. Някой има ли опит с това?
Аз бях на тонове, но не при следящ аг. Нормално ли е да не питат в коя седмица съм и тоновете да са 10 мин? Закачиха ме стоях 10 мин, каза перфектни тонове и това е .  За 10 мин може ли да се засече каквото е нужно ?

Според мен е ОК, аз досега съм ходила само веднъж на тонове и попитах доктора за информация колко време трябва да се измерва, отговори ми “около 10 минути”. Е остави ме повече, но защото през това време си обслужва друг пациент.

Моят пъп си е навътре, е, смачкан е и ми е некомфортно бебето като мърда около него. Не разбрах за каква черта говорите?
За съжаление бебето продължава да си стои седалищно…А аз прочетох, че седалищните бебета по-често имат проблеми с тазобедрените стави, евентуално и някакви други проблеми, та към притеснението за секцио се добави и това ☹

Да попитам как ще процедирате с багажа за родилното - в какво ще опаковате дрешките за изписването например? Или помпата за кърма, така че да е максимално “чисто”? Мислех си за някакви чисто нови найлонови торби, някакви идеи?
[/quote

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:53 от Sellena73

# 68
Моите тонове бяха малко повече от 15 минути. Според мен записват, докато получат пълна картинка на това, което им трябва. Моите бебета шаваха през цялото време. Бяхте сложили снимки от графики, но моята е по-различна, нямам такава от контракции, нещо друго е и не е точно графика и не можех да сравня.

Относно пигментацията, в статиите пише за линията от доста време, още от първите месеци, но моята се появи късно, а се насити едва в последната седмица. Допреди това имах една леко бледобежова ивица до пъпа. Сега вече се появи и нагоре по корема. Надолу се насити, нагоре си е бежова. С първата бременност също имах, с втората не помня. Любопитното беше, че след раждането успях да я изтъркам под душа, сякаш беше нарисувана. 😁

Бях попаднала на забавна причина за потъмняванвто на ареолите на зърната - нали новороденото не вижда още добре, не може да фиксира, но може да различи по-открояващи се цветови разлики. И така природата го била направила, за да са му малък подкрепящ ориентир къде е гърдата 🤣 Оттам тръгнах да разсъждавам, значи в случай че една праисторическа жена ражда сама и е много изтощена от раждането, бебето първо ще се ориентира по линията накъде да пълзи и после ще намери гърдата 🤣🤣🤣

Ей, изведнъж ми стана любопитно дали има родилки със светлобежови зърна... Моите по принцип са такива, но сега са тъмни.

Ако имате хубав пъп, може да ви е хлътнал все още. Моят не е оформен добре при раждането, била съм при някаква стажантка докторка и сега ми е доста изпъкнал. Нося само рокли в топлото и на моменти ми се иска да му лепна една лепенка, за да не стърчи така за всички да го виждат 🤣

За родилното - смятам да си приготвя само моя багаж в една чанта и да го взема. Отделен за бебетата, който мъжа ми ще носи като кажат. Ще го инструктирам както мога. Ще измия помпата, а ако се наложи стерилизация, може да звучи безотговорно или егоистично, но ще оставя на него тази задача. Силно се надявам да не ни трябва на ежедневна база това усилие и още не съм купувала стерилизатор. Имам си помпа, шишета и пакетчета за съхранение на кърма, но не искам отсега да се подхлъзвам към пълния набор пособия. Надеждите ми са за доносени бебета, на които първо ще мога да предложа коластра. Ако всичко се развие добре, ние не си стерилизираме гърдите, преди да ги предложим на бебето, само ги мием добре. Дано само имаме вече доносени бебета, които няма да трябва да се борят със средата като свръх враждебна.

А смисъла на стерилизирането е да се предложи нещо, което е запазено в стерилна среда, както марли, игли, спринцовки. Те са стрилизирани фабрично. Отваряш и ползваш веднага. Ако ли не, вече не са стерилни. Аз просто ще измия всичко и ако се наложи, ще предприемаме следващи действия. Но всяко дори и неволно докосване с ръка или ненадеждно почистена вещ означава, че вече нямаме гаранция за стерилност. Аз ще заложа на мерки непосредствено преди използване на съответния уред.

# 69
Мама, жестоки разсъждения Simple Smile
Зърната са ми тъмни, имам линия негра и пъпът ми е изпъкнал, а по принцип не е
Сега чакам пред кабинета за преглед при следящата ме
Имам да си купувам още неща за сака за родилното - еднократни гащи и чехли, и после ще ходя, че на прага на девети месец искам да го стягам вече.

# 70
  • София
За кърменето - и двамата са кърмени. Предполагам и сега няма да имаме проблеми. Преди сучене се миех само в началото и само с вода. После вече като посъбраха силици и почнаха да си търсят гърдата с плач, хич нямах време да се мия.
Бебешкия багаж слагам в еднократни найлонови торбички. Изпрано, изгладено и прибрано в торбичка е достатъчно чисто по моите критерии.
Днес на площадката видяхме бебенце на 1 месец с батко на 2 години.Толкова се умилих и помолих майката дъщеря ми да види бебенцето, за да знае какво ще имаме вкъщи съвсем скоро. Тя се залепи за количката, много искаше да гледа “бебИ” и много му се радваше.

# 71
Sellena, най-обичам такива истории, за бебчета, които се обръщат в последния момент, вдъхват ми кураж. Една от най-добрите ми приятелки е така, една колежка също, буквало преди самото раждане са се завъртяли. И следящият ми разказа за случай, точно преди самото секцио гледат бебето на ехограф и се е завъртяло, но майката вече се е настроила и не се отказва от секциото Relaxed

Иначе относно Аспирина, попитай до кога трябва да го приемаш, при мен следящия по ЗК ми каза до 34 гс, а предишна АГ, при която ходех успоредно - в 32 гс, аз го спрях в 33 гс Smiley Пиех го заради риск за прееклампсия, иначе и аз имам нискорискови хетерозиготни мутации, но следяхме коагуация и всичко беше точно там.

Благодаря за идеите за торбичките с цип, ще си взема и аз.

Скрит текст:
GerKa99 И моят мъник е седалищно от самото начало. Вчера бях на фетална и пак го видяха така. Майка ми снощи ми разказа, като споделих за прегледа, че и аз съм била седалищно до самият край почти, но съм се обърнала преди раждането. Аз никога не съм имала проблеми с костите нито пък баща ми или родата по тази линия( на тях приличам). Баба ми си ходеше до последно перфектно, а беше на 93 години.Смятам, че това са просто от тези статии, които сеят необоснован страх.
Относно линия негра и аз нямам, нито пъпа ми е изпъкнал. В 32+3 съм, може би ще се появи по-натам?
Относно секциото, ако малкият не се обърне сигурно и при мен ще се наложи, но аз имам и уж високо кръвно и др.  индикации, та ще видим какво ще решат. Също така съм на Клексан и Адиро (аспирин) от началото заради мутация макар хетерозиготна ( аз пожелах да се презастраховам), та не знам ако тръгне естествено раждане преди да ги спра как се процедира. Някой има ли опит с това?
Аз бях на тонове, но не при следящ аг. Нормално ли е да не питат в коя седмица съм и тоновете да са 10 мин? Закачиха ме стоях 10 мин, каза перфектни тонове и това е .  За 10 мин може ли да се засече каквото е нужно ?

[/quote

# 72
И моята линия се появи съвсем наскоро,  не е много тъмна. Иначе около зърната доста се пигментира. Разсъжденията за ориентир къде е млякото обаче ми се струват много логични 😄!

# 73
  • София
Моята линия я има още от първи триместър, продължава и след пъпа нагоре, доста е тъмна. А зърната, ареолите са негърчета. 😄 Пъпът е леко изпъкнал.

# 74
  • Пловдив
Зърната по принцип са ми плоски, аеролите малки. Сега са потъмнели и уголемени. Самите гърди не са ми като дини както предния път, сега някак "улегнаха" и се надявам да има кърма този път, ако не ДМ-а знам къде е 🤣

Общи условия

Активация на акаунт