Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 145
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Ивчони, честито и от мен! Живи и здрави принцеси, леко възстановяване на теб❣
Днес бях на първите си тонове, лекарят като ми сложи коланите ме почерпи един шоколадов бонбон 🤪, аз с моя гестационен диабет не бях хапвала шоколадов бонбон вече 4 месеца. През деня нямах контракции и апарата не отчете нищо. Предната бременност бях при друг следящ, сега този лекар ме впечатли много, защото ми обясни всяка една графика на листа за какво отговаря и по какво се съди, че тоновете са добри.
Шийката си е запазила същия размер, бебето в 36 седмица е 2,700 според мен нормално върви, главата е малко по-голяма.
Харесаха му кръвните ми изследвания и ми спря желязото, останалите добавки ще си ги пия. Следващата седмица преди неговия преглед ще отида до Селена за среща с анестезиолог, заради секциото, което ми предстои.
Остават около 3 седмици, дълги са за лежане и пазене, но и кратички като виждам как бързо минава всъщност един ден. Подготвена съм какво ме очаква и в същото време не съм. Странно усещане е, с първото бебе не съм го имала. И преди бях споделяла тревогата ми как ще се справя с двете деца, сега като наближава момента на раждането имам една тръпка като за изпит. Говорим си и с мъжа ми, че ще ставаме четирима, ще имаме нов член на семейството. Баткото освен бебенцето в корема започна да го нарича брат ми и много мило ми стана. Той е на 3 и разбира всичко, все пак очаква бебето да може веднага да си играе с него и то да го гушка, защото той в много гушлив.
Ние от 3тия месец сме избрали име на бебето и то беше решено окончателно, днес ни хрумна друго… шегувахме се, че не бихме го сменили нарекли сме си го, ама си викаме и другото ни харесва. Та май и това ще стои на дневен ред тия дни, да решим името.

# 166
Герка ,може ли да споделиш каква кошара взехте? Ще съм благодарна и на другите момичета ако споделят Hug
Ние за момента имаме само Некст ту ми , не сме се ориентирали още към голямата .

Това си избрах - по-бюджетен вариант защото не смятам да е основна, а и мисля, че стига кошарата да е стабилна, всъщност матракът е по-важен. Исках да има 2 нива, както и отвор долу детето един ден евентуално да се пъха само.

Матрака поръчах на Магнифлекс, само че не Пиер Карден, а друг модел, пише, че е ортопедичен.

https://visvitalis.bg/product/koshara-torino-2-niva-lemon-curry-floral 

# 167
Ivchoni, честити да са двете бебки, да растат здрави и усмихнати. На теб бързо въстановяване. Heart

Аз понеже се впечатлих от книгата на Хедра, че стимулацията на гърдите може и е препоръчително да започне още в първия възможен момент от възстановявонето след секцио (с ръце) и видях, че искаш да ги кърмиш, дали си започнала. Ако искаш може да ти снимаме от въпросния параграф или потърси в блога й.

# 168
Ivonchi, честити принцески 🩷 Да бъдат много здрави и да растат като гъбки! Бързо възстановяване на теб!
За легълцето ние заложихме на това:
https://visvitalis.bg/product/lorelli-bebeshko-leglo-minimax-new … yalo-10150500024a
Има три нива, люлеещият механизъм е супер лесен и безшумен, има ракла зад шкафчетата за прибиране на сезонни завивки например и доста малки шкафчета под мястото за повивалник, а долу са супер големи шкафовете и самото легло е по-голямо като размер от останалите. Много ми допадна.
И матраче на Пиер Карден, сглобихме го, застелих го и изглежда невероятно (красиво и удобно) 🥹 Спалнята ни е на две части и като правехме ремонт отделихме местенце за бебешко легло за началните месеци или до годинката ( та може и повече), защото съм страшна паника и държа всичко да е под мой контрол, след това вече отделна стая. А за много в началото си купихме некст то ми:
https://www.hippoland.net/lorelli-premium-mini-koshara-koshche-2 … grey-1008044-0003
Като мога да си го пренасям и в хола преспокойно с колелцата, а и може да се ползва доста дълго време след 6-ти месец, защото пада надолу и става за игра.
Това харесах аз и доста мнения четох, но дали бебка ще ги хареса и ще спи в тях си е отделен въпрос 😃.

# 169
Аз искам да попитам дали вече сте си купили сутиени за кърмачки, по колко броя, от къде...

# 170
Аз искам да попитам дали вече сте си купили сутиени за кърмачки, по колко броя, от къде...

Аз си купих от h&m. Хванах промоция и си взех два комплекта по 2 сутиена. На мен лично са ми много удобни, но имай впредвид, че са леко умалени. Даже не знам как ще се разделя с тях след като спра да кърмя 😁 https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1176659004.html

# 171
Благодаря ви за пожеланията, момичета, да ви се връщат! ❤️

Magrat, на една и съща вълна сме Simple Smile Тъй като бебките засега не са при мен, от снощи започнах на няколко часа да пускам помпата, която си нося от къщи, на режим стимулация. За изцеждане ми е рано, от опита ми с първото ми секцио знам, че трябва да се въоръжа с търпение и че кърмата ще слезе вероятно чак сред 3-4 дни. Междувременно ще продължа със стимулацията, ще пия лактогонни чайчета Лактеса и ще гледам да се възстановя физически възможно най-бързо, за да съм в кондиция, когато ни съберат с бебките Simple Smile
Все още доста си ме боли, особено когато матката контрахира и се прибира, но всичко се изтърпява в името на бебчетата ни 🥰 Днес следобед ще мога да си ги видя в неонатологията и искрено се надявам да ми дадат да ги гушна ❤️

Ivchoni, честити да са двете бебки, да растат здрави и усмихнати. На теб бързо въстановяване. Heart

Аз понеже се впечатлих от книгата на Хедра, че стимулацията на гърдите може и е препоръчително да започне още в първия възможен момент от възстановявонето след секцио (с ръце) и видях, че искаш да ги кърмиш, дали си започнала. Ако искаш може да ти снимаме от въпросния параграф или потърси в блога й.

# 172
Ivchoni в коя болница роди?

# 173
Marbellaa, в "Мама и аз" в Плевен.
До момента съм изключително доволна от всичко тук! ❤️ Перфектни условия, мил и усмихнат персонал, анестезиолозите бяха топ и всичко със спиналната упойка мина по мед и масло въпреки моя негативен опит с този тип упойка от преди. Неонатолозите също са супер,  идват по 2 пъти на ден, за да кажат как са бебетата.

Иначе по темата за багажа за родилното: вземете си повече нощници и дълбоко памучно бельо, което хем да е стегнато, хем не прекалено, за да не ви притиска мястото на разреза. Относно превръзките: тук осигуряват, но аз си нося отделно от тези на Canpol за родилки и те определено са много добро попадение, защото са дълги и с крилца, тъй че препоръчвам да си вземете такива  Simple Smile

Ivchoni в коя болница роди?

# 174
Здравейте, мами.

Вчера се роди нашият втори син.
Планово секцио. Излезе по-мъничък отколкото очаквахме, но няма нищо.

При раждането не изплака веднага, беше необходимо да му се помогне, след което всичко се нормализира, по-късно обаче е имал трудна адаптация, вследствие на погълната амн течност и е получил секреция от белия дроб.
Наложи се да е в кувьоз, на АБ и кислородна палатка.

Аз лекувах два пъти ешерия коли последния месец, имат съмнение че може да е от това, но днес след резултатите ще кажат с точност какво е.

Толкова лека бременност, в сравнение с първата, а сега това се случи с бебето ми.

Все още съм в транс, не мога да си изплача сълзите, адскш притеснено ми е, но силно вярвам че всичко ще се оправи бързо, такова предчувствие имам.

Успех и късмет на чакащите мами, и честито на родилите.

# 175
Съншайн първо ЧЕСТИТО, второ в сигурни ръце си няма място за притеснение  и при мен първия път беше доста плашещо положението, което си е стрес за майката. Но в момента ти е нужен кураж и го имаш от нас , защото всичко  ще бъде наред с изследванията, най-трудното мина, сега започват хубавите моменти Simple Smile

# 176
Sunshine, всичко ще е наред! 🍀🍀🍀
Честито момченце, мила, той ще се справи, сигурна съм, а ти събирай сили и не се поддавай на депресивни настроения 😘😘😘

# 177
Здравейте, момичета!
Ivchoni, честита ти двойна радост, нека от тук нататък всичко да ви се случва лесно и да ви върви по вода.
Честито и на Sunshine202 - важното е, че е в добри ръце и ще му помогнат. Медицината е напреднала страшно много.

Пропуснала съм да честитя на други мами, моля да ме извините. Вече всяко едно съобщение за раждане ми е много емоционално и се вълнувам и за вас.

Аз вчера бях на преглед и тонове с таткото. С kuklichka продължаваме да сме в синхрон Blush При нас също главичка и бедро са големи (със седмица и отгоре напред), бебето тежи около 2900 по апарат, ако изкарам до термин докторът каза, че ще стане 3300-3400 момиченце. Само че за пореден път ми беше казано, че е малко вероятно Grinning
Отново имам указания да почивам, без физическа активност - трета поредна седмица… Аз не се разхождам, но с м доооста активна вкъщи, чистим, подреждаме - готвим се.
Пуснаха ми и тонове, без отклонения са, но не ми сложи за контракции да отчете, което е странно, но така или иначе съм след 5 дни пак на тонове. Ще ме преглежда и често, защото очакваме вече раждането, имам документи подготвени, спряхме/ разредихме лекарствата и така…
Божа работа било… Flowers Four Leaf Clover

Гледахте ли снощи историята за триплодната бременност и вътреутробната операция? Поплаках си.. а как се зарадвах на Чавеева и Василев, много много!

И последно - вчера правихме студийна бременна фотосесия. Толкова се уморих за 45-60 минути, че в един момент ми беше все тая какво ще излезе - и без това снимките са за нас Heart Eyes Аз изглеждам много добре в 9 месец, но не съобразих колко много ме уморява всичко …. Момичета, ако планирате такава сесия, не чакайте до 36+4 - колкото аз бях вчера BlushGrinning

# 178
  • София
Sunshine202, честито момченце! Ще се възстанови, всичко ще бъде наред! 🩵

# 179
Sunshine202, честито бебче! Нека всичко мине леко и благополучно за него, както и за теб❣ Притеснение май няма как да нямаш, всяка майка на твое място би имала. Инай доверие на лекарите неонатолози и нека Бог д а бъде с вас. Ще минете през това и ще имате прекрасни моменти занапред!
Полина, ти си се понатоварила с тази фотосесия. Обичайно с е правят до към 8 месец, знам го от приятелка фотографка. То и не бременна да си пак е натоварващо. Аз съм си правила лична, имаме семейни, на баткото отделно и доста се натоварвам. Зависи и от фотографа как ще те предразположи , но перфекционист ли е, има ли декори повече от един си е работа и З а него и за модела/ите. Мъжът ми например не желае да се снима повече и все пак се съглася с подходяща обработка като при последния фотограф(мъж) сам каза, че било леко и приятно , ама пак се седяло доста и било неудобно 🤣. После снимките стават прекрасни, хубав спомен са и си ги гледаме ежедневно, защото аз имам места из къщи, където ги поставям. В 9 месец пък сесията ще е станала много хубава като си вече с големия корем. Гледай днес да си почиваш повече, заради вчера и така Simple Smile
И мен ме обхвана чистенето из къщи, хем не бива. Ще оставя и неща за мъжът ми да помогне в почивните си дни, някои ще гледам сама да свърша. Като стигнах 36та седмица си се поуспокоих, сега желая и да я завърша, защото според лекаря вчера като ме преглежда бебето не е готово още да излиза и да поседи в мен. Така че и аз ще върша по нещо и после ще си релаксирам.

Общи условия

Активация на акаунт