Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 137
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Ивчони, страхотна новина! 🌷🌷🎉🎉

Честити принцеси, леко и бързо възстановявяне! Веднага най-бързо да си ги гушкаш и да се кърмите! 💖🍀💚

# 151
Ивчони, честито!🎀🎀 Да са ти здрави малките принцеси и бързо възстановяване на теб!!!🍀💐

# 152
Честити бебенца, Ивчони! Да са ти живи и здрави, а на теб бързо възстановяване и съвсем скоро да ги гушкаш!

Аз вчера бях на преглед в 36+0. Бебето си е седалищно, около 2500 грама, било готво за раждане (каквото и да означава това?). Според следящия тук там има околоплодни води, но не достатъчно навсякъде, така че е малко вероятно да се обърне. Интересно защо др. Павлова все вижда увеличени околоплодни води, а той не 😃 Както и да е, решихме да назначим дата за планово секцио точно на термина, с надежда да му дадем до последно шанс (или по-скоро на мен 😂 да не ме режат).

Иначе днес продължавам с покупките, поръчах сгъваема кошара и хубав матрак за нея, мисля да я сложим в хола. И евентуално после в детската стая, в спалнята ще има next-to-me. Честно казано омръзна ми вече това пазаруване, все нещо още липсва, а и всичко е на сляпо, като не знам на бебо какво ще му хареса/търпи и на нас какво ще ни е удобно 🤨

# 153
Ивчонии! Честито, да са ти живи и здрави, само радости и хубави моменти! Разкажи повече за самото раждане като имаш възможност!

# 154
Ивчони, честито! Да са ти живи и здрави принцеските, а на теб пожелавам бързо възстановяване! 🫶🏻

И аз да се отбележа, днес минах последна ФМ при Чавеева в 33+1. Бебчо е 2.156 кг, всичко е нормално, главично е, плацентата е 2-ра степен, водите са в норма, даже и Чавеева се изрази, че много и харесва бебето и как върви. Рано е да се каже, но от сега бебо много ми прилича на баща си, въпреки че той самият не вижда приликата. 😆

Аз започнах много да се уморявам, спи ми се постоянно, сигурно имам по 3 дрямки през деня и вечер пак заспивам най-късно в 22ч. Жегите не ми понасят въобще и по цял ден стоя с включен климатик. С покупките май сме готови, само козметика не сме купили още, но за това мисля, че има още достатъчно време.

# 155
Герка ,може ли да споделиш каква кошара взехте? Ще съм благодарна и на другите момичета ако споделят Hug
Ние за момента имаме само Некст ту ми , не сме се ориентирали още към голямата .

# 156
Ивчони, честити бебки, да са ти живи и здрави госпожиците и съвсем скоро да се гушкате.
Желая ти бързо възстановяване! 🥰

# 157
Герка ,може ли да споделиш каква кошара взехте? Ще съм благодарна и на другите момичета ако споделят Hug
Ние за момента имаме само Некст ту ми , не сме се ориентирали още към голямата .

Некст ту ми не взехме ние, спалнята ни е малка и легълцето е супер близо до мен. Иначе взехме ето това: https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1% … F%D0%BB%D0%B0-633
Купихме го на промоция, много ми харесва, сглобихме го вече (беше трудна задача 😆), вижда ми се качествено, мисля и че ще е много удобно, пък с времето ще видим. 🥰

# 158
Ивчони, благословени да са Лора и Симона! Бързо възстановяване на теб и скоро да се гушкате! Heart

# 159
Честито и от мен, Ивчони! Да са живи и здрави бебките 🩷🩷, а на теб бързо възстановяване!

# 160
  • София
При мен и днес на тонове в 35 седмица нито една отчетена контракция. Взе ми микробиология, бебето -е 2759 гр., с високо разположена глава засега, едва ли ще тръгне преди секциото раждане, но каза да не сме толкова категорични. Плацентата е 2ра степен, много води има.
Записа ми до края още няколко прегледа и тонове и ме информира кога ме приемат - ден преди секциото, тъй като си е операция и си има процедури обичайно преди това. Следващите изследвания вече ги пускам в болницата, че време не остана.

А при ендокринолога - стойностите на ТСХ са ми 2.9 (миналия месец бяха 3.3), но увеличи дозата на 125 мкг всеки ден до раждането, а не както досега 100/125 мкг. Раждам и прекратявам приема веднага, за да мога да кърмя и стойност до 4ри по време на кърмене е нормална. Все пак иска контрола на 45ти ден след раждането.

Днес се престраших да сляза до един магазин хранителен с мъжа ми много бързо, за да си избера някакви неща. 😄

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 18:54 от NadezhdaML

# 161
Днес купих разни дреболии:шишета, залагалки, еднократни подложки 60/60,комлект за ноктите, дозатор за АМ... че исках да ви споделя за шишетата на Авент, бях се насочила към новия модел (по тумбестите, не знам колко е нов🙂), но продавачката ме разубеди,получавали много негативнни отзиви, че протичали  заради клапата на биберона... та си взех стария модел, който ползвах и за дъщеря ми преди 13 г. Взех и едно много обикновно на Кангаро(не знаех че имат шишета) за резерва. Спрях се на течен Чико за пране на дрехите(щях да взимам Сано, но ги помирисах и беше отврат.

# 162
  • София
Ивчони, честито! Да са ти живи и здрави бебките, а на теб бързо възстановяване! Gift HeartGift Heart

Аз днес бях на тонове и узи (36+4).
Вече си имам подготвителни контракции доста и се виждат на графиката.
Бебка е почти 3кг без малко, върви с голяма глава и бедро около седмица напред и малко коремче, което според лекарят е най-добрият вариант.
Водите са ок и плацентата пак си е втора степен.
Според следящият няма да родя тези дни, но каза след 37+0 да заповяда. Grinning
Въпреки това ми записа прегледи за три седмици напред, да си имам, пък може да му освободя графика, знае ли човек. Sweat Smile

# 163
Ивчони, да са ви честити дъщеричките! Да растат здрави и щастливи! Бързо възстановяване на теб!!!

# 164
Честито за принцесите ! Да сте здрави и да се гушкате скоро!

Днес бях на тонове, че както бях споделила, малкия се покротна Всичко е наред.

Вчера сложих ваксината, до вечерта бях парцал, но днес съм като нова. Радвам се че и тоя зор мина, че 1 месец не можах едно гърло да оправя.

Днес тръгнах да слагам в количките разни неща и се шашнах. Много скъпо ми се струва всичко в сравнение с каката, а тя е раждана преди малко повече от 4 години. За две стъклени шишета почти 40лв 😐
Аз държа да са стъкло и да сменям бибероните, което оправдава тези 40лв ама пак…

Общи условия

Активация на акаунт