Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 521
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
GerKa99, мен ме раздвижиха около 7 часа след секциото,  тогава ми махнаха и катетъра. Първото ставане е най-кошмарно, но после нещата стават по-лесни. Гадното е, че като се залежиш и после пак е зор раздвижването и ставането, но е въпрос на време и ще мине. Относно храната: аз родих вчера сутринта, а вечерта ми дадоха малко супа, като преди това пиех много вода през целия ден. Днес си закусвах нормално, а за обяд и вечеря пак супичка. Може би от утре ще включат и друга храна, не знам. Иначе аз също съм в самостоятелна стая (тук всички са такива), таткото може да идва по всяко време, но бебчетата са си в неонатология, защото все още са на термолегло и им вървят разни системи за подсилване. Щом при вас ги дават веднага в стаята на майката, това е супер! На мен адски много си ми липсват бебетата, но се успокоявам, че е за тяхно добро тази временна раздяла.
В този ред на мисли, Sunshine, напълно те разбирам 😘😘😘 И аз днес като бях на свиждане на бебчетата, едвам се сдържах да не се разплача, понеже можех само да ги гледам, без гушкане. Но пък им говорех тихичко и те ме гледаха с очички 🥹🥹🥹
Magrat, развесели ме с твоята забавна история за столчето и колата 😄

# 211
Аз родих в 19:44, сутринта в 6 дойдоха да ме вдигат аз отказах и станах самостоятелно болеше, но за разлика от първото секцио много по малко. Катетъра ми го махнаха веднага, легнах пак 15 м след това пак станах и така цял ден. В 13ч излязох да видя майка ми отпред пред болницата. А в 16ч. се замъкнах до кафето самостоятелно което в съседната сграда. На следващата сутрин пак беше много трудно ставането след цяла нощ на леглото, но жаждата за кафе прави чудеса та в 6:30 пак бях в кафето. След това ми беше лесно. За храната нямам яснота понеже аз отказвах първите три дни да ям защото става още по тежко и ставането става още по трудно. Днес е 6 ден след секциото ходя нормално лягам и ставам нормално върша си и всички домакински неща имам леки болки само при раздвижването сутрин в кръста.

Честито, Съншайн! Вярвай, че всичко с бебчето ще е наред и съвсем скоро ще си го гушкаш! ❤

Момичетата със секцио, споделете как се възстановявате и как се чувствате. Кога ви раздвижиха, успявате ли да се наспите, кога ви дадоха храна?

Аз съм планирала самостоятелна стая, където мъжът ми може да остане  и бебето да е с нас от самото начало.  Дано всичко да му е наред само, че тази адаптация след секцио все повече ме притеснява…май при естествено раждане по-лесно се адаптират 😟 Иначе в болницата няма интензивно за след секцио, всички ги карат по стаите.

Благодаря за съвета за гащите, днес си купих 3 чифта невероятно секси бабешки гащи, стигащи чак до пъпа. 😎 Има ги в waikiki, 15 лв комплекта. И сутиен за кърмене си взех от едно малко магазинче за бельо.

Мажете ли си зърната с линолинов крем? Прочетох, че било хубаво да се почне подготовка още преди раждането.

# 212
Малко ъпдейт от мен. Вчера бях на тонове и преглед. 35г.с.+5 дни съм и мерят бебка 2500кг казаха,че върви по-дребна,но за сметка на това вероятно щяла да се роди по-дълга,според АГ.
Беше дълбоко заспала на тоновете и лекаря ме попита дали я усещам нормално да се движи през другото време. Ще раждам естествено засега,както първото дете. Вече съм готова с гладене и подреждане,само чакаме момента 🙃

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:27 от marieladok

# 213
Някоя минала ли е вече преглед за разкритие? Днес съм в 37г.с + 2дни и ми направих такъв преглед, след това имах болки и стягания за кратко. Имам и кафеникаво течение от тогава, уж било нормално. Сякаш обаче е по-странно, не знам дали няма части от тапата. Не мога да разбера😂 Иначе имам 1см разкритие вече. Ще видим дали ще изтрая до следващия петък пак за преглед или вече ще гушкам бебчо🥰
Бях и на тонове за първи път. Хубави са, отчетоха контракции, аз и си усещах стяганията в корема. Притеснявам се дали ще разбера навреме, че започва раждането. Болницата, в която ще раждам е на поне час и половина път. Иначе багажа и всичко за бебчо е готово вече, според мен скоро ще се роди.

# 214
И аз да ъпдейтна. Днес бях на тонове и преглед 35+3 - седалищно си е разположено бебето и я измериха 3033кг. (доста шокиращо погледнах док., защото ми се стори доста) била си в норма според нея, но колко са верни тези измервания не знам. Тоновете бяха по-добре от миналата седмица и не отчетоха силни контракции, микробиологията е чиста, бебка беше активна доста и общо взето мина добре. Интересното е, че всеки път ми заявява различно нещо док. и този път каза, че може въобще да не изчакваме август, а да направим секциото края на юли, като вляза в 38г.с. Сега въобще не знам вече кога ще е момента и ми е хем развълнувано, хем страшничко.

# 215
Sunshine, вярвай, че момчето ти е силно! Лекарите си знаят работата и правят най-доброто! 🍀

Ivchoni, напълно те разбирам, обземат ни всякакви тревоги, особено като си дадеш сметка откъде тръгнахме и как вече сме на финала! А неразположенията и болежките допълват картинката! Радвам се, че си доволна и всичко върви добре! 💚

И аз днес минах на тонове + преглед. Нещо се беше прецакала машината и стоях почти час на запис. Все пак нямаше проблеми с тоновете. Разреши се и мистерията как ще раждам. Няма да мога нормално, но не съм разстроена от това. Радвам се, че не ме осакатиха на миомектомията, че не останах без матка, а сега дори мога да износя успешно 2 бебета. Вецев прочете епикризата и каза, че не би поел този риск при рязана миома 10 см. Не пише да е била 'на краче',  а че е рязано и шито на два слоя по предната стена... Но пък каза, че ще ме оперира по Щарк, че като изберем дата, ще ме планира да съм първа за деня и така ще мога да си получа бебетата възможно най-рано. Разбра ме много добре човека какво искам и аз вярвам, че нещата ще се случат по най-добрия начин. Надявам се да изкарам до 37 пълни седмици и на следващия преглед ще обсъдим датата и ще я заковем в графика. След седмица тъкмо според това дали и колко са наддали бебетата, ще се ориентирам дали датата ни е добра.

Днес бях разстроена и даже си поплаках, защото в нашия китен квартал без ГТ, днес не ми дойде таксито, което бях поръчала вчера. Не искат да ме вземат за 1,7 км, а по обяд няма как да очаквам, че мъжа ми всеки път ще прелита и ще ме кара. В момента работи в района на Сапарева баня. По пътя пеш почти няма сянка, а навръщане е баир.

Това е от мен, момичета. Пазете се! 🍀

# 216
  • София
Аз имах кафеникаво течение със сина ми, когато почнах да правя разкритие. Цял ден не спря, вечерта бях с редовни контракции, на следващия предиобед родих. С 1 см може да се изкарат и 2 седмици, така бях с дъщеря ми.

# 217
Нормално е кафеникаво зацапване след преглед за разкритие, аз с първия също се бях филмирала. Ходих си с 3 см повече от седмица,влязох да раждам с 4,5.

# 218
Момичета, вярвайте, че лекарите се грижат за бебенцата и всичко е за добро..
Относно тези прегледи за разкритие чувам от доста места, че при някои почват в 37 седмица... Малко безумно ми се струва това да се ръчка, а явно е практика... Аз влизам в 39та и едва края на идната седмица ще имам пак тонове и преглед и то може би чак сега за разкритие, даже не съм и убедена. За мен е безсмислено малко да се ровичка и на ранен етап може би не бих се съгласила ако няма предпоставки за това...Аз до момента на тоновете нямам една отчетена контракция, а вечер вкъщи си ми се появяват...Моят Аг даже последните пъти гледа само тоновете, каза че чак сега 39та ще гледа по-обстойно и с преглед....

# 219
  • гр. София
Здравейте, не бях влизала няколко дни и досега наваксвах с темата.

Ъпдейт от мен: моите момичета вече не са в кувьози, а на термолегло, така че днес е един малък празник за нас. 🩷🩷 Все по-близо сме до момента, в който ще си ги приберем вкъщи. 😍

Вече една седмица не съм ги виждала, много ми е мъчно, но намирам с какво да си запълвам дните да минават по-бързо, със сина ми се гушкаме и си играем, а гледам и някои полезни неща да свърша из вкъщи, за които после няма да имам време.

Също така, честити бебчета на Съншайн и на Ивчони! 😇💐🎉

Ивчони, така се развълнувах, че още една близнашка мама е родила! Много се радвам!
При вас изглеждат доста по-добре нещата, въпреки че разликата откъм гс е само 2-3 дни (аз родих в 35+5 късно вечерта, а ти доколкото разбрах в 36+1 сутринта). Явно не е само до гс, а има и други фактори.
И двете ти бебки са много хубави кг и с малка разлика. При моите разликата е голяма. Предпочитам да бяха по 2300 всяка, отколкото 2000/2600, ама не зависи от мен.
Дано ти ги дадат скоро и да имаш възможност направо на гърда да ги слагаш. Аз съм вече 9 дни на помпа само, цедя и замразявам и нямам търпение да започнем с опитите за кърмене. 🤗

Съншайн, много добре те разбирам, защото и с първото ми дете преживях подобна раздяла, сега с момичетата пак и то за доста по-дълго. Но трябва да сме силни, колкото и да е трудно, именно заради тях. Те трябва да усещат спокойствие и сигурност в нас, а не притеснение, страх и тревожност.

Синът ми не проплака веднага при раждането, имаше и затруднения с адаптацията и данни за инфекция, та го видях само за секунди и веднага го взеха и сложиха в кувьоз. 2 дни ходих да го гледам без да мога да го докосна и чак на третия ден привечер ми го донесоха в стаята.

Момичетата изплакаха и двете, но дотам с добрите новини. И двете с трудности с адаптацията и нужда от кислород, и двете с инфекция, едната и с частично отлепена плацента, кървави води, съответно и тя се беше нагълтала с кръв, след няколко дни пък и аритмия на сърцето ѝ установиха, иначе тя е по-голямата. А другата пък е по-малка и това забавя изписването ѝ, иначе е по-добре здравословно от каката.

Но и тогава и сега знам, че е за добро и бебчетата са в добри ръце и имам доверие на неонатолозите, че няма да ги изпишат, преди всичко с тях да е абсолютно наред.

# 220
Много ме разстройват разказите за проблеми с бебчетата при раждане. Явно лекарите не могат да хванат всичко или не всичко може да бъде предотвратено, но аз очаквам да го правят... Всички сме ходили достатъчно често на прегледи, правили сме всички изследвания... Не съм имала проблеми с бебета при раждане досега, но по-късно се борехме за живота на едното ми дете. Само вярата ми помогна. Дори баща му беше изперкал и говореше как му иде да се метне от някъде. Мен нищо не ме пречупи, затова казвам вярата в собственото дете, в доброто и в Бог. Това съм аз в екстремни ситуации, не мога да се сривам, когато някой има нужда от мен.

Прегръщам ви, мили момичета! Вие сте силни, а вашите бебета са дори още по-силни! Само ме е яд, когато си мисля, че нещо е можело да бъде по-добре и да се спести страдание!

# 221
  • Пловдив
Аз също не разбирам тези прегледи за разкритие по никое време. За мен е редно да се правят при наличие на родилни контракции.
Повтарям се, но не се вторачавайте в кг на бебетата по ехограф. За мен си е чисто нагаждане. Зависи от гледащия ехографа, от останалите мерки на бебето и от апарата колко е "модерен".

# 222
Да са ни здрави на всички бебчета та! Някой са минали през много трудно моменти, някои сега минават - пожелавам на всички да го оставите зад гърбът си и да си гушкате здрави и щастливи деца.

За съжаление не всичко се предвижда  и може да се предвиди. Разчитаме си на докторите и се молим за здрави бебоци.

Аз днес мисля най-накрая да поръчам някакви неща 😀 дрехи имам, оказа се че на каката за първите 3 месеца яко бели бодита или някакви неутрални, та ми идват топ. Не че има кой знае какво значение цвета ама в розови сърчица да го обличам не ми се ще.

Трябват ми шишета, биберон, и всякакви щуротии, които като напълня количката и ще ми стане лошо 😀

# 223
Днес съм що годе добре , обаче от обяд насам ,като стана и походя малко .. усещам едни пробождания.При вас случва ли се?
Може би е от тежестта или пак нещо се разтяга?
Притеснявам се да не се заблуждавам , че е безобидно.

# 224
Аз днес цял ден съм с менструални болки, и кръста ме наболява. Някоя от вас има ли такива болки? В 36г.с съм, пих две ношпа понамалиха болките.

Общи условия

Активация на акаунт