Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 570
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Аз днес се притесних , имам доста стягания , а като се изправям или сядам от легнало положение веднага се втърдява корема.
Сега поспах 2 часа и ще пробвам до края на деня почти да не ставам.Утре имам тонове и преглед по обяд и ако е притеснително , направо ще я хващам към болницата , че ми е рано , поне на системи да ме закачат.
Та привечер ще се опитам да си сглобя някакъв багаж да имам в мен за всеки случай.
Но ако до довечера е така , хич не чакам и утре.
Иначе бебето си е активно и то много , не знам той ли ги предизвиква.

# 31
И аз да се включва с болки в кръста или по-скоро малко по ниско, отдаващи в дясно.  Усещам ги като ходя. От тежестта и позата, която се променя се натоварва тази зона и сигурно се притиска някой нерв. Дано не става по-зле, защото опция за лекарства май няма, може би физиотерапия…но в тези жеги.
Такава пронизваща болка ниско долу имам и аз, най-често като съм изправена, но се случва и като лежа. Свързана е с движенията на бебето защото усещам как се движи и рязко ме заболява. Не знам обаче какво точно, може би пикочен мехур.

Подготвителните контракции ги усещам като стягания, ако са по-силни и продължителни и ако съм изправена малко ми отмалява чак и не мога да си стоя на краката, трябва да седна. Така бяха и преди.
Родилните контракции при мен бяха като менструални болки, в един момент доста силни. Не ме е болял кръстът при раждането, след него обаче ме болеше опашната кост няколко дни.

Малко остана, момичета!

Мисля че ако ги стерилизираш и прибереш сега после вече няма да са чак толкова стерилни, но пък ще са чисти. Колко точно стерилни трябва да са?
За какво са ти шишета в болницата? Искат да се носят ли?

# 32
Аз днес се притесних , имам доста стягания , а като се изправям или сядам от легнало положение веднага се втърдява корема.
Сега поспах 2 часа и ще пробвам до края на деня почти да не ставам.Утре имам тонове и преглед по обяд и ако е притеснително , направо ще я хващам към болницата , че ми е рано , поне на системи да ме закачат.
Та привечер ще се опитам да си сглобя някакъв багаж да имам в мен за всеки случай.
Но ако до довечера е така , хич не чакам и утре.
Иначе бебето си е активно и то много , не знам той ли ги предизвиква.

Марбела, то си е твое усещане, но според мен не се тревожи. Твоята шийка държи, май около 3см беше. Аз ако имам такива шийка и безболезнени контракции бих си ходила като кон, но моята се скъси и все пак лекарят каза добре е. Моите стягания има дни са по около 50 на ден. С предната бременност до последно си изкарах до 39та седмица така със скъсена 2,2 шийка и тези контракции, а от 6месец лежах и пиех корнифар. Пийвай си поне 3л вода на ден, че тя действа и на крампите, и така. Аз преди не пиех, че ако ми се пишка и пак ми се стяга корема, ама сега се наливам.  Марбела мисля си, че поне 38ма седмица ще стигнеш, не се тревожи. Моето секцио сега е за първия ден от 39та седмица, дано и аз удържа! Мен като че ли този Седатиф ПС, който смуча ме поуспокои и нямам толкова стягания, но може и да си внушавам.
Три дни не бях спала по мисли за баткото, днес както написах си го заведох за изследвания и преглед и определено е някакъв вирус, няма нищо тревожно от изследванията. Дори днес и температура няма, което е супер. 😁

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 16:15 от Мама Лиса

# 33
Мама Лиса , благодаря за куража!
Страх ме е , защото миналата бременност (макар и двуплодна) от тези стягания за 2 седмици шийката от 4 см , стана 1,7.
Сега преди две седмици беше 3,8 см. , но от тогава и доста ми се увеличиха стяганията.
Тъй като съм от малък град се примолих на докторката при която щях да ходя на тонове утре , да ме прегледа късно тази вечер.Поне да знам има ли място за тревога , скъсила ли се е или моите страхове са по-големи.
И на мен девойката ми се разболя , та и нея гледам.. ама ще я прехвърля на някоя баба и няма да мърдам.

# 34
Даже ти е 3,8! Дано и днес след измерването днес си е същата! Давай си кураж и ти. В кой месец ти се е скъсила толкова рязко? Може и защото са били две бебенцата да са понатежали.
Бременност с бременност не си прилича, старай се да мислиш положително. Ти май нещо подобно на коринфар приемаше, така че  и той ще пази. Важното е повече да почиваш физически и психически.

# 35
Даже ти е 3,8! Дано и днес след измерването днес си е същата! Давай си кураж и ти. В кой месец ти се е скъсила толкова рязко? Може и защото са били две бебенцата да са понатежали.
Бременност с бременност не си прилича, старай се да мислиш положително. Ти май нещо подобно на коринфар приемаше, така че  и той ще пази. Важното е повече да почиваш физически и психически.
Да с коринфар съм и въпреки това толкова стягания 🤦♀
Май си ми е чувствителна и матката, знам ли.
Тогава се скъси в 30-та седмица и този път все се надявам , че като е едно бебе , няма да е същият сценарии.
Тогава им беше тясно още от 7-ми месец , пък този още си се върти и се надявам да не бърза.
Дано успеят да ме прегледат тази вечер , ще пиша с ъпдейт.🤗

# 36
Marbella, и аз имам доста стягания, но шийката до миналата седмица беше 3,7 см. Това нищо не значи, при всеки е различно, може и моята да не е толкова вече.
Май обаче е нормално да започне да се скъсява, не се притеснявай!

Аз си спомням при предишната бременност на АГ последните 2 прегледа ме преглежда вагинално за разкритие май проверяваше и за състоянието на шийката/позиция на бебето. Хич не беше приятен прегледът, но на последния такъв ми даде инструкции какво да следя и кога да й се обадя ако започне раждане преди следващият преглед. Три дни след това родих.

# 37
Marbella, и аз имам доста стягания, но шийката до миналата седмица беше 3,7 см. Това нищо не значи, при всеки е различно, може и моята да не е толкова вече.
Май обаче е нормално да започне да се скъсява, не се притеснявай!

Аз си спомням при предишната бременност на АГ последните 2 прегледа ме преглежда вагинално за разкритие май проверяваше и за състоянието на шийката/позиция на бебето. Хич не беше приятен прегледът, но на последния такъв ми даде инструкции какво да следя и кога да й се обадя ако започне раждане преди следващият преглед. Три дни след това родих.

В коя седмица роди тогава?
И какви бяха инструкциите? (Може и на лично)
Че аз миналия път си живеел в болницата и не съм ги мислила тези неща.

# 38
Аз пък болки нямам, стягания от време на време ама днес момъка не е много активен. Попринцип не се спира, ама днес нещо много мързеливо го раздава и не знам дали да се притеснявам. Знам че утеснява ама кога е повод за тревога? Аз карам 35та сега.
Като ям и пия нещо се размърдва ама лекичко, а иначе ми е каратист. Ще видя и довечера как ще е. В някакъв произволен час направих и това броенето за 10 движения за час- имаме ги. Ама пак той е от дивите, пък сега е един плавен и муден..не знам.

# 39
Тези, които се оплаквате от болки в кръста носите ли колан? Защото мен например ме боли само когато не съм го сложила. Ако си го нося цял ден нямам никакви оплаквания и от гърба щ, и от кръста. Много съм доволна. Определено си заслужава да имаш колан!

# 40
Добре де как ви ги мерят шийките толкова често ? Аз съм в 36 г.с и само веднъж ми я мериха в 30 г.с?

# 41
Добре де как ви ги мерят шийките толкова често ? Аз съм в 36 г.с и само веднъж ми я мериха в 30 г.с?

Ами при мен си я следят главно заради предишната ми бременност, но май повечето лекари си проверяват , най-малко на феталните.

# 42
Lallzz , и а съм в 35 седмица и има дни е по-спокойно бебето. Те все още спят и много и на това го отдавам. Предимно вечер е активно като хапвам или малко след вечеря.
Моята шийка я мерят на всеки преглед, с пръсти проверява лекарят и после с апарата мери. И моята заради предишното скъсяване се следи толкова на често.

# 43
Моята я мерят на всеки преглед от 18 седмица насам. Скъси ми се за три дена… та добре, че я мерят.

# 44
Хайде момичета да разкажа по подробно, в Петък бях с контракции в Неделя сутринта падна тапата контракциите продължиха по леки и нерегулярни бяха от Петък. Но лекаря прецени да направи спешно секцио( и с право) в 16ч. Се чухме по телефона и той каза, че свиква екип в  18:00 бях в болницата Изи проплака в 19:44. През цялото време, питаха ме разни неща, накараха ме леко да се наведа сложиха ми упойката( комар хапе по силно, привеждаш се съвсем нормално) тук идва по гадната част от кислорода ми стана лошо и повърнах, но за секунди сложиха диган и всичко приключи. Рязането не се усеща, усеща се леко докосване примерно ако ти пипнат крак, но самия корем нищо. Натискането за ваденето на бебето е все едно те рита то в ребрата даже то по ми е спирало въздуха. И беба проплака след това ти слагат нещо много яко и те пращат на Мелмак. Час след операцията бях още в еуфория и нямаше болка, след това започна болката, но ме обезболиха. Сутринта ме раздвижиха и цял ден не съм се спирала, ходих и кафе да пия навън. Сега за бебка прекарала съм нещо което не съм разбрала и съм предала инфекция към бебето, съответно позеленели води и зелена пъпна връв. Неонатолозите поеха малката моментално сложили са сърфактант, няколко часа е била със сонда за кислород, антибиотик е включен също. От тази сутрин бебка диша самостоятелно в кувьоз е да поддържат температурата, започнаха да я захранват днес с сонда утре с шише. Лекарите даваха информация и снощи и тази сутрин, но понеже и неонатология е пълна успях чак в 14:00ч да сляза да я видя. Гледам да мисля позитивно на нещата и да не се разтроивам, хем че сутринта си поплаках малко, но след това стегнах, а като я видях още повече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт