В момента чета ... 90

• 47 724
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, заинтригувахте ме с “Да срежеш камъка”. Ако някоя от вас я има и е склонна да я продаде, моля да ми пише на лични. Не мога в нито една книжарница да я открия.

Аз я четох от библиотека, но наистина никъде я няма. Дори в Книжен пазар Sad
Ха,лоша работа

В базар я има Joy

Благодаря, Лолита, обичам да давам пари за книги, но тази цена ми е прекалена 😊. Ще мина на вариант библиотека.

# 421
В Столична библиотека я няма. Ако някой я намери в друга библиотека да даде знак. Настървихме се!

# 422
  • София
В Столична библиотека я няма. Ако някой я намери в друга библиотека да даде знак. Настървихме се!

Има я, аз от Столична библиотека я четох. Ще я върна след 16.08., когато отново ще отворят врати.

# 423

Има я, аз от Столична библиотека я четох. Ще я върна след 16.08., когато отново ще отворят врати.
Сега разбрах - затова ми показва екземпляри 0, пък аз реших, че я нямат.

# 424
Прочетох книгите за суперинтендант Батъл. Първите две - Тайната на имението и Седемте циферблата са ок, но са и някак карикатурни, което малко дразни. За разлика от тях, Да се убива е лесно и Нула часът: развръзката са солидни криминални мистерии и ми бяха много по-интересни.
И двете ми бяха донякъде познати от сериала за мис Марпъл (която не участва в книгите и като цяло сюжетите не й подхождат), но докато Нула часът е доста приятна адаптация, Да се убива е лесно, е ужасна. Не само че убиецът е променен, ами и сюжетът е много долнопробен. За щастие книгата се оказа много по-добра.

Едно нещо, което ми направи лошо впечатление в тези книги, е че влюбването и сгодяването изглежда са задължителни. В Нула часът се сгодяват хора, които се познават само от един разговор (драматичен, но кратък). Тя му е много благодарна, той от първия миг решава, че много я харесва и изведнъж решават да се сгодят и да заминат заедно за Латинска Америка. Тя дори му обещава (без контекст - изведнъж решава да направи такова изявление), че ако той умре, никога повече няма да сключи брак и ще живее сама до смъртта си.
Не знам защо Агата Кристи има толкова нелеп подход към романса, но може би си е мислела, че читателите й искат така. В някои от книгите си е доста цинична, не бих я нарекла наивна.

Що се отнася до Батъл - той е солиден човек и добър инспектор, но не е необикновена личност като Еркюл Поаро и мис Марпъл. В първата книга почти не допринася за разкриването на престъплението, а в третата се появява накрая само за малко и единственият му принос е, че арестува виновния.
Той участва в още една книга, която четох преди месеци - Картите на масата, но това е роман за Еркюл Поаро. Забавна подробност е, че Батъл споменава Поаро в Нула часът; когато неговият племенник полицай пита дали това не е един смешен чужденец, Батъл отговаря, че изобщо не е смешен, а е опасен като черна мамба Simple Smile

# 425
Дочетох "Искронишка" - давам й 3*. Изключително тромаво начало, даже да не кажа, че до средата си беше тромаво. След това нещата се нареждат и действието върви по-плавно. Бяха я сравнили с "Игрите на глада", но лично за мен е многооо далеч от тях  😄
Снощи прочетох първата глава от "Всичко което търсиш се крие в библиотеката" - харесва ми за сега. И езика на писане не ме натоварва и историята ми хареса. Благодаря за препоръките за книгата!

# 426
Вчера започнах Едно драсване на перото - книга на Тери Пратчет с ранни разкази. Естествено, пропуснах предговора от Нийл Гейман, но прочетох този от издателя Колин Смайт.
Книгата прилича на тези, които Прозорец издаде през последните години - Дракони в порутения замък, Прахосмукачката на вещицата, Фалшивата брада на дядо Коледа, Пещерният човек, който пътуваше във времето... Ако сте чели тях, очаквайте повече от същото (което не е лошо - разказчетата са приятни; между другото, харесвам дизайна на изданията на Прозорец повече). Някои от сюжетите даже са вариации на други разкази. Много от тях са с коледна тематика.

Интересното е, че тези разкази са открити след смъртта на сър Тери Пратчет и познатите му не са знаели за тях, защото са издавани в различни вестници, под псевдоним.

# 427
  • Пловдив
Чета "Свирепа зима" - Йени Педерсен, Ким Фебер. Вече съм на стр.150 и нищо, ама абсолютно нищо не се случва. Някакви безсмислени разговори се водят, единствено за пълнеж. Така ли е до края? Вече се чудя, дали да не я зарежа. Даже не разбирам защо заглавието е такова.

# 428
Приключих "Никога не ме лъжи" на Фрида Макфадън. Какви ли не варианти ми се въртяха из главата, ама такъв край /глупав/ не очаквах. Направо се ядосах защо аз не съм я написала тая книга. Чиста тройка.
Започнах "Последните момичета" на Райли Сейгър в Сторител, но както обикновено се случва - нищичко не чувам. Изтеглих си я на английски и така ще я довърша.
"Свирепа зима" ми хареса много, има си динамика, не от заспалите сканди трилъри. Продължавай да четеш.

# 429
  • София
За мен краят е много важен дори да не ми е харесала много книгата, ако краят ме грабне съм готова и 2 единици да и дам отгоре. Обаче, ако ми е харесала, но краят е зле едва ли и 3 ще и дам. Grinning

# 430
  • Пловдив
Evencee,благодаря,ще я мъча тогава Свирепата зима. Може пък да се раздвижи.
Иначе стилът на писане много ми харесва,но като динамика е мега зле до момента.

# 431
Чета "Джентълменът от Перу" от Андре Асиман - три новели за любовта, срещите на душите през вековете, тъгата от разделите и очакването, написани с фин и елегантен стил, с лекота и талант. Прочетох първата, хареса ми много и препоръчвам за четене на плажа - действието се развива в един красив залив в Амалфи, където група приятели срещат загадачен господин, който има какво да каже на всеки от тях, но най-вече на един.

# 432
Здравейте, от известно време ви чета, но не съм се включвала. Много идеи за хубави книги съм взимала от тук. Blush
Тъкмо дочетох "Вълчи разкази" от Васил Попов и много ми хареса. Атмосферата е предосвобожденска и мистична, включени са много елементи от фолклора и историята. Тъй като разказите са свързани помежду си е хубаво да се четат подред.
Започнах "Случаят Аляска Сандърс" от Жоел Дикер. Засега се очертава интересна и се чете бързо. Не съм чела нищо от този автор, но в самата книга има доста препратки към друга негова книга - "Истината за случая Хари Куебърт".

# 433
  • София
5/5 ми е Аляска ми е на мен. Grinning

# 434
Бързам да се похваля с колекцията августовски четива от мила съфорумка.За пореден път да кажа,че освен ценните препоръки тук във форума,се заформят и много ценни приятелства,които водят до многочасови разговори и многобройни обмени на книги😀. Благодаря,мила Аня🌺🌺🌺!

Дано ГОсподинов издаде още сборници,та в пъзела да включат и торса,не само главата😂😂!
Вече чух,че скоро ще четем новата му книга!

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 17:41 от Calabria

Общи условия

Активация на акаунт