В момента чета ... 90

• 47 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
В тази връзка ми прави впечатление, че доста млади хора влизат в книжарниците и това не е случайно - четенето отново става модерно и точно заради това книгите са с все по-грабващи корици и цветни порезки, за да бъдат забелязани и привлекателни за читателите, които търсят това.
Опитах да чета един пътепис за Мексико, но умирам от скука, зарязвам на средата, отдавна не съм попадала на толкова суховата и безинтересно поднесена история. Пол Теру, "В равнината на змиите", знам, че авторът е всепризнат и ценен в жанра, но мен ме отегчава до смърт.
Бързо си подоброх настроението със "Закуска в Тифани", Труман Капоти.

# 466
  • София
Започнах "Бианка Ланча" на Зузана Щайн.

Преди това прочетох "Игра на живот" на Кен Гримууд. Как съм я пропуснала преди години, не знам! Ако я бях прочела преди "4231" на Пол Остър и преди "11-22-63" на Стивън Кинг (а тя е написана преди тях), щях да я оценя още по-високо. Но и сега си струваше Wink

# 467
"Възмездие" на Крис Картър. Честно казано, мисля, това да е последното, което чета от автора. Прочела съм всичко негово издадено и вече взе да ми писва от еднотипния сюжет - отвличане, измъчване, убийство/а, сериен убиец, преследване. А като се сещам, че бях толкова развълнувана докато четях първата му книга, сън не спах, докато не я приключих.
След това ще започна "Терапията" на Фитцек, по препоръка от тук.

# 468
На мен “Терапията” на Фитцек не ми хареса (чела съм други подобни психотрилъри, които повече ми допаднаха), реших да му дам втори шанс с “Пасажер 23”, но още в началото имаше нещо, което ме спря да я чета нататък и само я прегледах. До там с него, предпочитам други автори на трилъри.

# 469
  • София
Приключих "Годината на свинята". Честно казано разочарована съм. Надявах се, че като е европейска, ще избяга от задължителната джендърска квота. Уви, не са се спасили.

# 470
Дочетох "Случаят Аляска Сандърс" и като цяло ми допадна, има много динамика, различни времеви линии, а авторът постоянно заблуждава читателя до самата изненадваща развръзка. Давам й 4/5 звезди.
Продължавам с "Палми в снега" на Лус Габас. Филмът ми беше харесал, макар обикновено книгите да са по-добри, така че ще видим.

# 471
  • София
Приключих "Годината на свинята". Честно казано разочарована съм. Надявах се, че като е европейска, ще избяга от задължителната джендърска квота. Уви, не са се спасили.

Вече няма европейска и не-европейска литература. Всичко, що е издадено през последните 7-8-9 години, има задължително ЛГБТИ+ персонажи. А в "Годината на свинята" беше от нелеп по-нелеп персонажът/персонажката/персонажчето. И после "нямало квоти". Има и още как. Единственото, което тези хора не разбират е, че така само отблъскват от себе си и от своите каузи.
Дори и аз , която им симпатизирах преди, сега вече не. Преляха чашата с много неща.

Иначе започнах "Момичетата от пансиона". В началото съм и още не се е появил ЛГБТИ+ персонаж, но го очаквам ... Blush

# 472
  • Mostly in my mind
Извинявам се за отклонението.
Понеже днес коригирах и допълвах информация за фирмата ни в гугъл и ми излезе: Удобства - има ли полово неутрална тоалетна? Да, Не.
Имаше и въпрос относно ЛГБДИ+ но не помня какво беше точно

# 473
Снощи започнах паралелно с другите книги да чета и "Кръв от къртица" на Здравка Евтимова - първа среща с авторката ми е. Прочела съм малко все още и нямам наблюдения, но ми харесва че повечето разкази са кратки.

# 474
В Рулит се появи Мама греши. Отзивите бяха противоречиви, но понеже е на разположение и скоро коментирахме автора, мисля да я прочета.
А междувременно Черните лилии е блокирана в Читанка, което би трябвало да означава, че в близко бъдеще ще има ново издание или нов тираж на пазара.

# 475
  • Пловдив
Ловци на вещици на Макс Сеек. Изобщо не ме грабва и много бавно ми върви.

# 476
"Кръв от къртица" я бях започнала преди години, нямам спомен защо не съм я довършила, но скоро видях, че отметката й стои в началните страници. Ще взема да я започна отначало и дано я завърша.
В средата съм на "Нишка", за сега мога да кажа две неща (ще гледам да не спамя много):
1-во: Това прехвърляне от героиня на героиня, от година на година, малко ме обърква, забравям коя жена на коя история отговаря. В началото ми беше интересно, защото е различно, и нямах търпение да видя как ще се развият нещата. Но сега ми е тегаво, връщам назад, прелиствам, мъча се да си спомня до къде е спряла историята, за да я започна пак от там.
2-ро: Историята на съвременната героиня Мария ми е малко блудкава, в един момент от толкова сладост затворих книгата и взех да се чудя дали да продължа.
За сега толкова, като я завърша (не знам кога) ще споделя крайни впечатления.

# 477
Аз дочетох "Сърце" с много усилие. Оценки не давам. Но категорично не е моето, въпреки преобладаващото одобрение. Епитети, измислени думи , сравнения за щяло и нещяло. За мен това е стремеж към оригиналност, но е прекалила.
Не бих чела друга книга на авторката.

# 478
Здравка Евтимова явно не е лъжица за моята уста. Усещам творбите ѝ като някакъв опит за странно гурме, завършващ като буламач.

Аз си продължавам с Несбьо. Мисля да пробвам и с някое леко любовно романче в жегите.

# 479
  • София
Здравка Евтимова много се повтаря, разказите и са еднотипни. Сега четох "Луничави разкази" - едно и също - Перник, реката, беднотията, мизерията. Има интересни, но имам дежа вю, все едно съм ги чела.
Аз пък се потресох от моят любимец Несбьо. Започнах "Нощната къща" и съм WTF??? Даже не мога да разбера какво точно чета - хорър ли, детска книга, пародия ли.... Направо се излага.

Общи условия

Активация на акаунт