В момента чета ... 90

• 46 466
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Отдавна не съм се записвала с нова книга.
Започнах снощи "Бащата на другия", хубава но много тъжна книга

# 661
Чета "Авиатор" от Евгений Водолазкин - един пациент се събужда в болницата и не помни кой е. Заедно със следящия го лекар започват да вървят по стъпките към неговото минало, откъдето изскачат чудовища от други времена. За съжаление анотацията на корицата на точно тази книга е пълна със спойлери, щеше да е много по-интересно ако не се бяха изкушили да кажат основни за сюжета моменти, защото книгата е написана много добре с идеята постепенно да се разбере това, което издателите са решили да изпльоскат като ревю - просто ми развалиха четенето. Така че ако някой смята да я чете, нека си спести анотацията.
Дидка, "Злато" съм си я купила, но още не съм я чела, скоро може би.
"Дъжд" от Кармен Мишу, за която бях споменала назад, е прекрасна книга, описваща живота на Христо Бобеков и неговото семейство, като обхваща периода от Априлското въстание до покушението над Стамболов. Политиката и историята са фон, а на преден план е една много красива любов, която оцелява въпреки всички пречки, сътресения и нещастия, с които се среща през годините. Хареса ми много.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 22:22 от Rayna13

# 662
Почти едновременно прочетох Съпругата помежду ни - Гриър Хендрикс и Прислужницата на Фрида Макфейдън. Наглед две книги, които нямат нищо общо помежду си, но пък с напълно еднаква развръзка.
Голям спойлер!
Скрит текст:
Съпругата си търси заместничка, която да я отърве буквално от съпруга, винаги красив и богат, но абсолютен психопат
И докато в първата, обратите и двойната времева линия в повествованието ми харесаха, макар и да ме объркваха, то втората ми остави горчив привкус.
В списъка ми за четене е и Зад нейните очи на Сара Пинбъра, но подозирам, че е възможно развръзката да е подобна на горните две и сега се чудя да я започвам ли изобщо. А втората част от поредицата на Фрида - Прислужницата вижда всичко, мисля изобщо да не я купувам, освен ако не ме убедите, че е по-добра от първата.Smile

# 663
  • Sofia
"Зад нейните очи" - Сара Пинбъра, на мен много ми хареса. Интересна фабула, уж доста стандартна сюжетна линия, но накрая изненадваща и неочаквана развръзка. Чакам и продължение.
Втората книга на авторката "Инсомния," направо ми бледнее и не покри очакванията ми за нея. Но първата е висока летва и вероятно това е причината да не ме впечатли толкова .

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:15 от Lady Royal

# 664
  • София
Аз филма гледах, но не ми хареса, може би защото очаквах нещо по-реалистично. 😃

# 665
В списъка ми за четене е и Зад нейните очи на Сара Пинбъра, но подозирам, че е възможно развръзката да е подобна на горните две и сега се чудя да я започвам ли изобщо. А втората част от поредицата на Фрида - Прислужницата вижда всичко, мисля изобщо да не я купувам, освен ако не ме убедите, че е по-добра от първата.Smile
Много ми хареса на мен и не, не е такъв финала Wink

# 666
Приключих Всички опасни неща на Стейси Уилингам. Много ми хареса, напрегнат трилър с няколко обрата. И първата книга на авторката ми допадна, ще чакам с нетърпение нещо ново от нея.

Мисля да подкарам Железен пламък, докато още са ми пресни спомените от Четвъртото крило. Въпреки че обема пак ме плаши, ще се занимая да чета повечко време, но ако не я подкарам сега, надали някога ще го направя. Пък имам някаква нотка на любопитство какво ще стане. Само се надявам еротичната нотка да не е на толкова преден план в тази част Grinning

# 667
И аз я измъчих най-накрая тази ти ми Нишка, не е моето определено, от толкова много героини на едно място събрани ме заболя главата, а от едни фантасмагории в определен момент така прескачах страници, което за мен си е грехота спрямо книга, че чак се ядосвах на себе си честно. Не е тази Бешлийска, която четях в Глина. Тук ми липсваше историята, липсваше ми хващането за гърлото, имаше едни жени в различни времеви периоди, едната станала хаджийка, другата умряла, третата и тя умряла ама броди тук-там и тъче килими, а нашата съвременничка пък иска да спи с женен мъж...туй то...нищо.
Искала е да отдаде почит на жените в нейния род, няма лошо, но го направи в отделни книги, за всяка отдели достатъчно, че да разберем  каква е била, каква е искала да бъде. Тъжно ми е, че тази книга срещна толкова много негативни коментари, искаше ми се да узная повече за Ружа, хареса ми образа й, та толкова за Нишка.
Сега се връщам на Луиз Пени и моят си Гамаш, със Свят на куриози.

# 668
Чела съм, че Луиз Пени пише уютни криминиални романи. А успява ли, да Ви потопи в напрегната, криминална атмосфера? Книгите за Гамаш изпълнени ли са с обрати и изненади или хващате от самото начало развръзката, убиеца, мотива и т.н...
Доближава ли се наистина авторката до Агата Кристи, както винаги е описано на корицата на книгите издадени в Бг?

# 669
Чела съм, че Луиз Пени пише уютни криминиални романи. А успява ли, да Ви потопи в напрегната, криминална атмосфера? Книгите за Гамаш изпълнени ли са с обрати и изненади или хващате от самото начало развръзката, убиеца, мотива и т.н...
Доближава ли се наистина авторката до Агата Кристи, както винаги е описано на корицата на книгите издадени в Бг?
За мен лично Пени се доближава на 100% до Агата Кристи, но е доста по-описателна в детайлите на сцените си, набляга много на атмосферата, на чувствата на героите, на обстановката около тях. На мен това ми допада, навлизам много по-добре в историята. Все едно съм там. А до последно нямам идея кой е убиецът, дори да предполагам нещо за някой, в следващата сцена идеята ми коренно се опровергава. Та...така...препоръчвам я винаги.

# 670
Аз чета Луиз Пени, но с определени резерви. Повтарям се, може би, но то не бяха прясно изпечени кифлички, ароматно кафе, димяща супа. Както е описала шанън лий- атмосфера, обстановка, отношения. Който е любител на скандинавски криминални романи, като мен, за него Луиз Пени не е точно предпочитано четиво. Но и не искам да те отказвам. Прочети нещо и ще прецениш дали е твоето.

# 671
  • Пловдив
Луиз Пени я мъчих с две книги и повече няма да опитам. Не ми допадна и не намирам общо със стила на Агата Кристи.
Баща ми по едно време доста ми мрънка да му свалям нейни книги, защото беше чел суперлативи - наблъсках му киндъла. Миналата седмица го питам - хареса ли ти и той: Не. Моят съвет е да се пробва с една- две и ще решите дали е Вашият автор. Но както спомена w, аз съм точно тип скандинавска литература.

# 672
Да, мъжете вероятно още по-малко ще я харесат. У нас положението е същото - мъжът ми не я харесва.

# 673
Аз филма гледах, но не ми хареса, може би защото очаквах нещо по-реалистично. 😃
Аз я чета от 2-3 дни "Зад нейните очи" като преди това хвърлих поглед из коментарите в ГР и попаднах на този момент. Горе-долу имам някаква насока за финал, да видим дали ще се изненадам. Около средата съм и малко ми е като чиклит засега.

# 674
  • София
Да, мъжете вероятно още по-малко ще я харесат. У нас положението е същото - мъжът ми не я харесва.
И аз не я харесвам Луиз Пени, предпочитам кървища, съспенс и повечко екшън. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт