Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 114
  • 675
  •   1
Отговори
# 540
Пускам я да играе на вън, при условие, че не пресичат улица. Последния месец и от училище се прибира сама, но само с уговорката, че са няколко деца. Там се пресича една главна улица и сто пъти обяснявам как не се тича, оглежда се и т.н

# 541
  • София
Синът ми също играе сам навън, в последния месец го пускам и сутрин да отиде на училище сам. То е съвсем близо, наблюдавам му целия път от терасата.
Мисля че добре му се отразява тази "отговорност", вече и не иска да го водим.
Догодина се надявам да може и да се прибира сам, но няма да водя специални преговори, ако разрешат на всички ще го правим и ние.

# 542
Оформили са ни успеха и по всичко има 6, само по ИУЧ български език и математика има 5. Това дали ще му повлияе на кандидатстването след 4ти клас или не се взима под внимание? Още не съм решила дали ще го местя, защото е в добро училище, но не искам и да си спирам шансовете за по-добро още от втори клас.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 21:22 от prolet_inchen

# 543
  • София
Оформили са ни успеха и по всичко има 6, само по ИУЧ български език и математика има 5. Не е от незнание. Това дали ще му повлияе на кандидатстването след 4ти клас или не се взима под внимание? Още не съм решила дали ще го местя, защото е в добро училище, но не искам и да си спирам шансовете за по-добро още от втори клас.
Няма да повлияе - в 4-ти клас обикновените училища гледат резултатите от НВО по БЕЛ и МАТ, както и оценките от свидетелството само от 4-ти клас, а за математическите гимназии най-голяма тежест имат определените състезания за прием - може във формулите за образуване на бала да влизат резултати от НВО, оценки от училище, но пак са само за 4-ти клас.

# 544
Не, нали уж не са оценки. От 4-ти клас се гледат.

# 545
Да, понеже за оценките в школо пише с цифри и думи:
6 отличен
5 много добър
Дано не влизат наистина.

# 546
Здравейте,  вчера ме изненадаха, че 02,06 ще е нормален учебен ден, а свидетелствата ще се раздават на 03,06. Това - за Варна
Навсякъде ли е така, или само ние сме толкова ученолюбиви?
Доста родители бяха планирали различни дейности с децата на 02,06, когато бяха казали, че ще се раздават свидетелствата.

# 547
  • София
Здравейте,  вчера ме изненадаха, че 02,06 ще е нормален учебен ден, а свидетелствата ще се раздават на 03,06. Това - за Варна
Навсякъде ли е така, или само ние сме толкова ученолюбиви?
Доста родители бяха планирали различни дейности с децата на 02,06, когато бяха казали, че ще се раздават свидетелствата.
В нашето училище в София е по същия начин - 2 юни е учебен ден, на 3 юни ще раздават свидетелствата.

# 548
  • ту тук, ту там
Ама как така учебен ден, нали учебната година приключва официално на 31 май?

В сайта на МОН е до 02 юни, сега проверих. Изумена съм.

# 549
На 2 ще ни дават свидетелствата, 3 и 4 са неучебни (образно казано), от 5 почва лятната занималня.

# 550
Съвсем официално 2 юни си е учебен ден, на мен също ми бяга логиката - не стига, че влизаме в нов месец, а е и ден понеделник. И още - свидетелствата ще ги раздават на 4 юни Grinning
Пак е по-добре, отколкото при 4-класника, при когото не е ясно кога изобщо ще се дават удостоверенията - 16-ти, 17-ти, или по-късен юни.

# 551
  • ту тук, ту там
Явно за да докарат нужния брой учебни дни за годината. Миналата година бяха я съкратили пък в последния момент, защото надвишиха нужния брой дни и часове.
И на нашите деца ще раздават удостоверенията в понеделник, после в края на седмицата имат екскурзия. При нас екскурзиите не се правят в учебно време, разни зелени училища изобщо няма. Всъщност има ли разлика между зелено училище и екскурзия с преспиване? 🤔

# 552
Има - на зеленото училище се И учи Grinning
Момичета, не съм забравила до имейлите, просто не мога да стигна до компютър тия дни.

# 553
Да, това с понеделник учебен ден е доста интересно решение. Ние от тогава сме записани на занималня, значи даже и учителите не са знаели до последно. Ще им трябва време да ги отпечатат удостоверенията.

# 554
  • София
В нашето училище в понеделник ще раздават удостоверенията и кой от къде е Joy

Общи условия

Активация на акаунт