Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 099
  • 675
  •   1
Отговори
# 585
А за APG да кажеш нещо? Grinning Имаме wish-list за гостите за рождения ден в края на месеца Joy

# 586
  • София
А за APG да кажеш нещо? Grinning Имаме wish-list за гостите за рождения ден в края на месеца Joy

Точно с APG ни изнуди по случай 1-ви юни и то при положение, че предните дни му взехме нови Адидаски и едни от Декатлон оборотни маратонки Joy

# 587
Аз купувах маратонки на тия... Бели, от две обувания са за пералня. Grinning

# 588
  • София
О, тези и тримата ги забранихме да се пускат вкъщи. Отвратителни им бяха видеата по едно време, едно цвилене, надвикване, детето започна да ги копира като поведение и казахме не.
Гледала съм и много интересни техни видеа, от пътуванията най-вече, но плявата е повече сякаш.
Не че не купуваме мърч лютеница, но Айдебг поне за мен са ОК.

# 589
Хоп и ние от последните завършващи в петък. Обаче почна занималнята. Госпожата много готина, децата добри, всичко 6. Близо до парк сме и всеки ден са в морската градина. Обаче днес им дали листи за упражнение и там имало задачи от вида:
765 - 328 (тоест с трицифрени числа смятане)
Това учат ли го в училище за втори клас или аз съм го проспала...
Нямам спомен, наистина.
ПП> За нашия регион Адидас е знаков и аз затова бях твърдо против такива маратонки (сигурно изразът бургаска батка не ви говори нищо, обачее при нас официалният анцуг и адидас маратонките са издигнати в култ) - факт, че супер му паснаха и са му много удобни... Та вече сме клише:satisfied:

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:29 от prolet_inchen

# 590
prolet_inchen, не се учи във втори клас. Явно ги подготвят за трети. Всъщност децата ако пробват, могат и със 6 цифрени да смятат Simple Smile
Принципът е един, а те са го овладели.

# 591
  • София
Как върви ваканцията? Прочетоха ли по някоя книга от списъка вече? Моето прочете на Валери Петров приказките, подхвана Джани Родари, но вчера за първи път му купих една на Дейвид Уолямс Най - лошите деца на света, и за първи път го видях да чете цял ден. Докато не я прочете, не я остави...
Да ви питам, онези бележки за еднократната помощ  трябва ли да подаваме, или автоматично ставаше вече?

# 592
Ние я водихме две седмици на море. Не чете нищо от задължителната литература, а е подхванала "Ново училище и други бедствия" на Уанда Ковън. Сега посещава лятна занималня през деня - едвам намерихме място, всички бяха пълни. Надявам се там да си довърши ваканционната книжка от училище. Ние едва до 5 страница бяхме.

За бележките не знам. Само напомням, ако някой има и 8-класник, и за тях раздват помощта.

Весело лято на всички!

# 593
Моето е на тема Джани Родари - прочете 8 негови (те повечето са кратки, по 100тина страници), тези от списъка ги е чела и общо взето чете каквото подхване. 
Трябва да се подава ново заявление, да, като бележката си я получават по служебен път.

# 594
Моята девойка чете "Тайната градина". Не е от списъка, но една от учителките им я рекламира и тя реши да я чете. Преди това прочете първа част на "Шантавия до шия", а за втората няма желание. Изключително скучна е. Синът ми беше голям фен на Дейвид Уилямс. Част от книгите ги имаме и на английски, освен на български.
Девойката в момента е на лагер с класната и нейни съученици. В началото имаше драми, защото госпожата уж нямала предпочитания към децата, но проявила двоен стандарт и моята беше много обидена.

# 595
  • София
Дъщеря ми прочете басните на Лафонтен и сега е на приказките на Ран Босилек.
Другата седмица смятам да ходя да подам заявлението за помощта.

# 596
  • ту тук, ту там
То може ли отсега да се подаде? Аз мислех, че есента. 🤔

# 597
  • София
То може ли отсега да се подаде? Аз мислех, че есента. 🤔

И аз мислех, че се подава през есента...

Моят чете "Лакомото мече" от Емилиян Станев.. Такава мъка му е и с такова неудоволствие чете, че направо ми забива нож в сърцето като го гледам ... Sad
Иначе прочете "Приказки на народите", "Чудното огледало" (Георги Райчев) и "Разкази за деца" (Ангел Каралийчев). Уж пише в едно помагало "Четене с разбиране" и попълва Читателски дневник, но е толкова лаконичен и енергоспестяващ, че думи нямам!
Една задача обаче не е решил и мисля през юли да наблегнем на математиката...

Иначе лятото върви чудесно Simple Smile

# 598
  • ту тук, ту там
Нашият чете Ние, врабчетата. Но е мъка, мъка, мъка… с хиляди подканяния и пазарлъци колко точно страници на ден трябва да прочете, ама не може ли днес по-малко, утре ще си ги навакса (никога не става!)… Прочете вече Приказки по телефона така, тоест имаме една отметната книга, но ще е зор занапред. 😭

Голяма болка ми е, защото брат му беше (уви, беше!) изключително четящо дете, не смогвах да му купувам книги. Имаме много богата детска библиотека, която обаче по никакъв начин не изкушава малкия. 😞

# 599
  • София
Трета година подред ще подавам юли. Мога да ви пиша другата седмица дали тази година е имало промяна. Винаги подавам лятото, за да ги свърша тези неща, когато съм в отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт