Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 081
  • 675
  •   1
Отговори
# 660
Миналата учебна година преместиха едно детенце от съседен клас в друго училище, но свободното място не беше обявено. Когато решихме да преместим баткото от една паралелка в друга, също имаше свободни места, но директора умишлено не ги беше обявил. Elleni, потърси съдействие от РУО. Нещо ми се върти в главата, че от там могат да наредят да запишат детето ти, дори и да няма свободни места.

# 661
  • ту тук, ту там
Аз не се боря за хубаво училище, а за кварталното, близкото. 😢
Свързала съм се с РУО, чакам реакция, че не си вдигат телефоните.
Ще ти пиша на лично квартала.

# 662
  • София
Не знам дали във вашия квартал би свършило работа, но защо не опиташ да се свържеш с някое сдружение, тип Шилер/Луис Карол? Те са си близки с директорите, биха имали интерес да намерят място на детето (около 2500 лв е годишната такса, съвсем грубо това) и може да е вариант.

# 663
В кой район търсите?

# 664
Миналата година едно дете напусна и мястото веднага се запълни.
А има райони, в които наистина нямат никакви места, например Студентски, не са приели дори всички от първа група.
Опитайте в центъра, защото там често живеят повечко пенсионери и няма млади семейства.

# 665
  • гр.София
За 2 години от класа на сина ми се преместиха 4 деца, а нови не са идвали, въпреки че училището ни е най-доброто в района. Не знам дали местата са обявени като свободни. Нещо не успях да се ориентирам къде да търся. Само за 1-ви клас в системата се виждаше, че няма свободни места. Най-добре е да се говори директно с училището, в което искате да запишете детето.

# 666
Всяко училище публикува на сайта си свободните места мисля, извън редовния прием.

Ето информация в РУО с линкове към свободните места. На случаен принцип видях, че в Банкя има. 125 су Боян Пенев има 2 места май. Това си е направо елитно ако ви устройва.

https://ruo-sofia-grad.com/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8- … 0%B8%D1%86%D0%B8/

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 00:32 от amini

# 667
  • ту тук, ту там
Благодаря. Линка на РУО го знам, редовно го проверявам. Не ни устройва нито Банкя 😅, нито Младост. Районът ни е проблемен заради липсата на училища в Манастирски ливади (не сме в МЛ).
Благодаря за съпричастността, не съм очаквала, че ще е толкова трудно наистина. Големият ми син влезе по-лесно в НЕГ, отколкото малкият в кварталното. 😅

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 09:20 от elleni

# 668
  • София
Миналата година едно дете напусна и мястото веднага се запълни.
А има райони, в които наистина нямат никакви места, например Студентски, не са приели дори всички от първа група.
Опитайте в центъра, защото там често живеят повечко пенсионери и няма млади семейства.

Не е точно така Simple Smile
Ние сме в центъра, около НДК.
Всичко е пълно.
Изобщо, демографската картина в централната част на София е много променена. Мит е, че са главно пренсионери. Тези хора си отидоха... Sad
В нашата кооперация например , от осем апартамена , където от 40 години не се бяха раждали деца, в момента има 6 деца набор 2016  - 2018г. Пълно е с деца около нас Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 16:26 от Happy Mijjj

# 669
  • ту тук, ту там
По принцип такива деца (с преместване в различно населено място) се приемат надпланово. Това от тази тема го научих преди време, между другото.
И може би разчитах на това всъщност. Аз и сега разчитам де, РУО да ми съдейства в тази посока за удобно за нас училище, дори да не е най-удобното, което явно се пука по шевовете и нямало място чисти физически за повече деца.

# 670
За този район, споменат по-горе не вярвам да ви откажат, но зависи и какъв е капацитета на училищата, разбира се.

# 671
  • София
Без да знам къде сте точно предполагам, че може би за 104 или 73 става въпрос. От Манастирски ливади обикновено май там ги разпределят. Наистина е трудно за прием там. Даже в 73 не съм сигурна дали от 1 група успяват да ги приемат всички.

# 672
  • София
Само да ви кажа, че в сряда получих 150-те лв аз. Simple Smile

# 673
  • София
Само да ви кажа, че в сряда получих 150-те лв аз. Simple Smile

И аз. Замогнахме се Joy

elleni, какво направихте вие? Записахте ли детето?

# 674
  • ту тук, ту там
Не. Чакам РУО да вземе отношение. 😔

Общи условия

Активация на акаунт