Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 083
  • 675
  •   1
Отговори
# 75
При нас всеки ден можем да избираме измежду 2 вида супи, 3 вида основно, салата, плод, 2 вида хляб, 2 вида десерт, всяко със съответната си цена, грамажите са 250 гр. Може да си вземеш само 1 ядене, може 6, а може нищо да не поръчаш за конкретния ден.
    Супер звучи, за съжаление само можем да мечтаем за такова нещо! Подемам борба срещу действителността в нашия град по отношение на училищното хранене. Има много нередности. Храната е малко и гадна, а цената - висока. Сега чета, че се и дотира от държавата и общините , хм....

# 76
  • гр.София
В нашето училище купона за обяд е 4.50, външна фирма носи храната. Няма възможност за избор, едно меню е.

# 77
Училището ни е част от програмата за безплатни закуски, забравих точното име, директорът се опитва да осигури здравословни варианти в рамките на бюджета - обикновено е някакво пълнозърнесто барче, понякога сандвич с кашкавал, понякога плод - дават ги за следобедна закуска.

# 78
  • Германия
При нас е кетъринг, децата са доволни от храната, това е най-важното. Можем да избираме межди месно и безмесно, само основно е, струва 3,60€ без и 4€ с месо, отделно може да се поръча десерт или салата допълнително за 0,60€

Обаче поръчката се прави онлайн най-късно до вторник за следващата седмица. Ако закъснееш детето остава без обяд за цялата седмица. Аз поръчвам със седмици напред, но понякога забравям до кога съм поръчала и се е случвало 1-2 пъти да изпусна да поръчам навреме 😣 дъщеря ми хич не беше щастлива.

Иначе яденето е типично немско, но като за деца - риба/шницел с картофи и зеленчуци, паста, гулаш… аз избирам по снимки, но понякога всичко изглежда доста неапетитно 🤣 поне за мен 🤣

При нас вчера беше първия учебен ден

# 79
При нас обяда е 4,50 без право на избор. Храната се готви на място в училището. Сутрешната закуска е по някаква програма и дават сиренки; мляко с мюсли; курабия с плод и от този вид.

# 80
Миналата година беше 4.20, сега гледам е 5. В новото училище обаче все още не знам как е. Нямаше право на избор тогава, но се заявяваше ден за ден и можеше да се види дали детето би харесало храната, съответно да си носи, в случай че не му допада.

# 81
  • София
Преживяхме петък, 13-ти, а готови ли сме за понеделник, 16-ти? Grinning

# 82
  • София
Мижжж,,право в целта!
Нашата класна е изпратила в Школо едни фермани, още не съм успяла да ги изчета докрай.
И да не съм стресирана, ме стресира.

# 83
  • София
Ние от една седмица сме бомбардирани с фермани. Организацията, която се прави, е като военна операция.
Да ви кажа честно - не съм очаквала училището да е толкова ангажиращо! Все пак хората се налага да ходят и на работа!

# 84
Умножете го сега по 2 деца Grinning Петък вечер след работа подвързвахме и подреждахме учебници и тетрадки.

# 85
  • София
Умножете го сега по 2 деца Grinning Петък вечер след работа подвързвахме и подреждахме учебници и тетрадки.

О, това изобщо не сме го и почвали..
Имах предвид изборите на касиер и още трима други отговорника, закупуването на допълнителните помагала и канцеларски материали за класа, украсата на стаята,  кетъринг за първия учебен ден и какво ли не още...

# 86
Аз съм в родителския актив и на двете деца 😅 Кетъринг и украса си организира училището. Другите неща ги оправихме предната седмица, всичко закупихме с още една майка.

# 87
  • София
Нашето училище нищо и никога не организира. Само и единствено се изисква.

# 88
И ние нямаме такива неща, вчера взех учебниците, откъснаха ми се ръцете.

Вчера обновиха и Школо, не съм очарована. Две госпожи по занималня ще се редуват, не ги познаваме.

# 89
Здравейте,
Аз съм екстра, защото се скатавам от всичко, което мога. Делегирала съм на таткото родителски срещи, организации и първи учебен ден. Днес ще идем да донакупим каквото трябва. Оказа се, че почти всичко си имаме от миналата година като пособия, моливи и подобни.
На първия учебен ден ще изпращам баткото, че ще гимназист на общежитие в друг град. Малката с татко си ще бъде на откриването, което тази година при нас е в аулата на съседния Унверситет. Сигурно ще е чудесно, за съжаление го пропускам.
Дано децата са по-подготвени тази година и да имат много успехи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт