Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 079
  • 675
  •   1
Отговори
# 60
Моят е изпълнителен (като майка си), в момента дочита последната книга от списъка. Чете ги целите, но какво му остава в главата, е друг въпрос. Читателски дневник не е попълвал, трябва да го натисна, докато не сме върнали още книжките на библиотеката и може да си поприпомни.

# 61
За четенето няма да казвам, но нашето момиче се научи да плува и да се гмурка това лято Simple Smile
Училището наближава, не знам как ще почваме с уроците, така се е разиграла...

# 62
  • София
За четенето няма да казвам, но нашето момиче се научи да плува и да се гмурка това лято Simple Smile
Училището наближава, не знам как ще почваме с уроците, така се е разиграла...
Моят изреши 3 сборника по мат и 1 БЕЛ това лято, но категорично отказва да се учи да плува. То и под душа е драма, аз за басейн се бях амбицирала. Остана за другото лято. Нищо не мога да му кажа, защото и аз съм така. Така и не преодолях страха си от вода и макар в училище вместо физическо да имахме плуване в 3 - ти клас, нищо не научих.

# 63
Ние пролетта направихме грешката първоначално да я запишем на голям басейн. Там ударихме здраво на камък, детето се уплаши.

Така се преместихме в по-малък, за деца около 4-8 годишни, даже и група за бебета има Simple Smile Там ходи 3 месеца, но не плуваше сама, само уроци, с макарон или ръкави. Изведнъж сега лятото на басейн и в морето се отпусна и заплува съвсем безстрашно сама. Та съвета ми е да се почне в малък басейн за малки деца - по-лесно е.

# 64
Синът ми прочете всички книги от списъка още в началото на август,  като само от А. Каралийчев му позволих да не ги чете всички,  а около 2/3. Той чете от 5 годишен и е бърз в четенето. Затрудняват го само някой по стари думи. Карах го и да ми разказва това, което е прочел, за да съм сигурна,  че го е разбрал. Там проблем нямаше.
Записах го и на плуване.  Хареса му,  но последните пъти го води баба му и му втълпи, че му е студено и той реши да се откаже. С увещания го убедих отново да тръгне,  но взе че настъпи пирон, наложи се няколко пъти да ходим до личната и пропуснахме плуването. Поне видях, че му харесва и се сдоби с някои умения.  Треньорът също го хвалеше.
Исках да ви питам вашите деца могат ли да си връзват връзките на маратонките. Моят го мъчи това, а си спомням, че аз бях в детската градина,  когато се научих. Кака му също я научих преди да тръгне на училище.

# 65
  • София
Горе-долу е работата с връзките при нас. Вече почти не му намирам обувки с лепенки (37 номер, а изобщо не е гигант, 135 см е) и се налага да се връзва, голяма мъка. Понякога е добре, друг път се развързват 100 пъти, или му писва и върви без да ги връзва и се мятат и мърлят, има доста докато се научи както трябва.

# 66
Сложете ластични връзки, не съм пробвала, но познати казват, че са удобни и не им се слугува. Моят младеж има едни обувки с връзки, справя се, но е бавен. Ползва ги през уикендите.

# 67
  • Германия
Щерката се справя горе-долу с връзването на връзки, но определено има още какво да се желае. Но тя е на 7г. Тя се изнервя ако не ѝ се получи веднага и се отказва

# 68
Сложете ластични връзки, не съм пробвала, но познати казват, че са удобни и не им се слугува. Моят младеж има едни обувки с връзки, справя се, но е бавен. Ползва ги през уикендите.
Той има и анцузи с връзки, така че ми се иска, пък и му е време да се научи

# 69
Здравейте, днес ме шокираха с цена за купон за обяд- 7 лв за основно, супа и десерт, 6'20 без супа. Грамажите са 150 гр за супа, 180 - за основно. Варна. Как е при вас? Много ми се вижда, моят обяд в по-евтин.

# 70
При нас всеки ден можем да избираме измежду 2 вида супи, 3 вида основно, салата, плод, 2 вида хляб, 2 вида десерт, всяко със съответната си цена, грамажите са 250 гр. Може да си вземеш само 1 ядене, може 6, а може нищо да не поръчаш за конкретния ден.

# 71
При нас е 5 лв на ден без право на избор, но столът е училищен, не е кетъринг.

# 72
  • София
В нашето училище купонът е 5,60. Супа, основно и десерт, никаква идея нямам за грамажите. Няма варианти за избор.
Има отделно купон за следобедна закуска 3 лв.
Рядко го ползваме, храната не става и дори толкова пари са й много.

# 73
При нас следобедната и плодът са безплатни. Сандвичите са ужасни... по някой път дават кисело или прясно мляко в малки кофички.

# 74
  • София
При нас следобедна няма.

Общи условия

Активация на акаунт