Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 948
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз го разбирам така: Изпитът по английски език в Софийски университет е по-сложен / труден от  матурата/ДЗИ по английски в 12 клас.
 Явно се коментира кандидатстването в СУ за специалности, в балообразуването на които участва или изпит по език, който си е само за СУ или ДЗИ по езика.
До колкото знам ДЗИ език е на ниво В2, а явно изпитът по език в СУ е доста по сложен и има риск за по-ниска оценка, а от там падане на бала.

# 571
Да, става въпрос за кандидатстване в Стопанския факултет на Софийския университет. Там са три специалности и обучението е на английски, френски или немски. Една от специалностите е в полезрението на големия ми син, който сега е 12 клас и изведнъж взе да прави зигзаг в желанията. Езикът не влиза като оценка в балообразуването, но се изисква доказване на владеенето му. Вариантите са изпит в СУ, ДЗИ или сертификат. Писах в дванайсетокласната, че ще се яви на ДЗИ английски като трета матура заради СФ като лесен и безплатен вариант за удостоверяване владеене на езика.

# 572
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ей чак вкарах момичетата в обяснителен режим.
ims много правилно си разбрала.

Голямата тази година ходи на изпита по АЕ в СУ с надежда да изкара по-висока оценка от ДЗИ.  Сдоби се с чиста двойка от този изпит. 🤣

# 573
ДЗИ по АЕ са два варианта с различна сложност. Когато АЕ  е първи език изпитът е ниво В2 ,  когато е втори - изпитът е В1.  С различна трудност са. При кандидатстване в СУ са с различни коефициенти когато е балообрзуващ. Предполагам ,че и двата варианта ДЗИ-та ще свършат работа за доказване  влдеене на език.

# 574
Didia да така е. В тази наборна има време да си обясняваме тези неща след 2 години. Просто си изкоментирах нещо написано в дванадесетокласната.

# 575
Didia да така е. В тази наборна има време да си обясняваме тези неща след 2 години. Просто си изкоментирах нещо написано в дванадесетокласната.
                  Аз просто уточних за тези , които не знаят!

# 576
  • Майничка
Даже В1.1 е нивото за втори ЧЕ, т.е., ниво на знания 8 клас в ЕГ на първи ЧЕ.

# 577
  • Бургас
Моя вече има оценки по всички предмети.
По някои даже и по две оценки 🤔
Много трудна и дълга година ще е.

# 578
  • София
Didia, ston, gargamela, ninanb и всички останали дето сте наясно с кандидатстване и инфо от горните курсове, моля пишете тук по тези въпроси и хич не ни спестявайте инфо. Hug То, че после ще питаме по 100 пъти отново и отново   до втръсване е ясно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Какво става в темата на НПМГ? Впечатли ме броя на съобщенията.

# 579
  • Бургас
Исм,коя е тази тема?🤔

# 580
Днес набора се прибира и гордо заявява, че е поканен в ученическият съвет. Гледам го и си  мисля как , когато му кажат, че трябва да остане след училище, рязко ще му мине желанието. 😂 Предполагам, че ще ги извикат два пъти за цялата учебна година колкото да отчетат дейност. 😁

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 17:57 от tatatuni

# 581
  • Майничка
Може да не е след училище. При нас заседават в часа на класа (общ е за всички), през 2-3 седмици.

# 582
  • София
И аз това питам. Ама ако ти отговоря тук или ще ме линчуват или ще ме цензурират.
Но с две думи - никой не знае какво става, но всеки има мнение (или даже мнения). Ако искаш си купи пуканки и заповядай на сеир. А ако искаш можеш и да се включиш в замерянето с л@йн@, но тогава не носи пуканки, че… ннам

# 583
И аз това питам. Ама ако ти отговоря тук или ще ме линчуват или ще ме цензурират.
Но с две думи - никой не знае какво става, но всеки има мнение (или даже мнения). Ако искаш си купи пуканки и заповядай на сеир. А ако искаш можеш и да се включиш в замерянето с л@йн@, но тогава не носи пуканки, че… ннам
Отделих близо 3 часа на НПМГ. Тази дама определено е кукувчка. Много съм впечатлена от учителя по география. Дай боже повече такива учители да имат децата ни. А тази политическа партия просто отказвам да коментирам.

За набора няма какво много да кажа. Ходи си на училище. Впечатлена съм, че доста по-често го виждам да отваря учебници. Дори отказа една тренировка, за да учи по История. Grin

# 584
  • Бургас
А моя щот му е малко фитнеса,бокса и лостовете, днес тръгна и на плуване! С брат си естествено, заедно!
Ще започнат и кросове.
А училището,кога! Се питам аз!?

Слушах и оплакване и изповед... Как е искал да разрешим да учи в спортното! По цял ден тренировки яко. И преди и след училище!
То хубу,сине майчин! Ама ти тогава искаше и ходеше на футбол!
А сега мечтае за спортното с бокс!
Нерде Ямбол,нерде Стамбул!
Пфффф....
Къде си абитуриентски бал???? Къде?  😱😂

Общи условия

Активация на акаунт