За или против легла за почивка в офиса

• 4 172
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Даже не си представям кога имате толкова време да търкате дивана в офиса. 😁

# 31
Даже не си представям кога имате толкова време да търкате дивана в офиса. 😁
Е нали имаме почивка? Даже някои 30 мин. и отделно 2х10 мин. примерно.

# 32
В нормалните фирми има обедна почивка. Една колежка ходеше даже до тях да се къпе по време на обедната.Joy

# 33
  • Melmak
А то и аз имам обедна. Просто ако ми е 30 минути едно ядене и вече … е заминала. Какви дивани, какви кресла! 😁😁

# 34
Абе...който има желание, намира начин. Аз понякога за 5 минути имам нужда да се изтегна. Като пораснеш, ще разбереш, дете мое.

# 35
Абе...който има желание, намира начин. Аз понякога за 5 минути имам нужда да се изтегна. Като пораснеш, ще разбереш, дете мое.

+1.
Колко е хубава комуникацията между поколенията. 🤗

# 36
Че колко големи са ви екипите, за да може всеки да полегне за 20-30 мин? Не ползвате ли обедната в приблизително един и същи интервал?

# 37
  • Melmak
😁😁😁

Не исках да ви засегна. Наистина понеже и аз все в офис съм работила и се зачудих ако не си нощна смяна за какво ти е да се опъваш и да си полягваш.

Иначе семейството на моя приятелка имаха кръчма и си бяха скрили едно малко легълце навътре в склада и като нямаше клиенти се опъваха, ама там часове наред на крак, беше много лудница. За тях разбирам. Ама за офис ми стана чудно.

# 38
Е, точно тази синхронизация с времето не знам как ще стане. Аз само си мечтая.
Хечи, ще дойде време и ще разбереш защо. Но например, представи си, че си заспала в 1 ч, а си станала в 6. Като добавим и забавянето на метаболизма след обяд, което с годините става все по-осезаемо...Другият вариант е обратното - да се раздвижиш - ако има къде. Фирмен фитнес примерно.

# 39
  • Melmak
Ама то за мен е ежедневие да лягам късно и да ставам рано. Понякога не знам с работа от 9 до 6 кога живеят хората. Аз късно лягам и рано ставам.

Но и не мога да почивам по 5 мин. Смисъл за мен да си полегна 5 мин не помага. Изморена, неизморена… не мога.

Работех на една работа - пиеха алкохол следобяда. От 4 ч почваха с по питие. Аз обичам да си пийвам ама на работа не мога. Ако искат след работа да останем нещо да пийнем и да се видим, да. Но в 4 часа мога кафе да пия. За мен или почивам, или работя. Не мога средно положение и това с пиенето не го разбирах.

Иначе съм съгласна, че с времето нещата се променят, не твърдя, че съм права изобщо.

# 40
О, това с пиенето по никое време никога не съм го можела. Сакън, съвсем ще ми се доспи, ако ударя едно на обяд.

# 41
Някои работи и дейности предполагат да има място и време за отдих. При нас идват клиенти постоянно и даже по време на почивката може фактически да кипи най-усилената работа. Аз лично предпочитам някой хубав фотьойл или нещо като люлей-стол, за да си почивам чат-пат от офисните столове които са адски неудобни, направо травмиращи. Сменяхме офиси, сменяхме мебели и тъй и не попаднахме на подходящи столове. То като гледам офертите на такива неща в нета, почти не виждам нещо удобно.
Един единствен път успях да седя на един уникален фотьойл, с червена кожа, изтъркан от употреба ( сигурно някакъв шефски ). Просто сядаш в него и някак се нагласява спрямо теб, без ръчки или други неща. И досега съжалявам че не успяхме да го вземем. И по магазини търсих, и в нета търсих, никъде не видях същия.

# 42
За нощни смени, за десет и дванадесет часови, както и за правостояща работа съм на 100% за, стига да има възможност. За работа с дълги почивки, например два часа също. Аз за редовна смяна с половин час почивка на обед и още две почивки, общо 15минути не бих се възползвала. По-скоро ми помага да се раздвижва, добре, че имам такава възможност. Преди много години, пак бях дневна смяна и имах обедна почивка час и половина. Ходех си в началото вкъщи да обядвам и си полягах за малко. След обяда докато се разсъня, ми беше голям зор, затова започнах да се разхождам с колежки в почивката и минавах с някой сандвич.

# 43
В нашата фирма има няколко обособени помещения за почивка, в които има диванчета, пуфове, от тези големите люлки тип фотьойл. Има си регламентирано време, в което се ползват (по време на обедната почивка и двете междинни). Приятно е, хладно е, зимата пък топло.
Не си представям легло, предполагам при някакви нощни смени е удачно да има помещения за сън, например при график, в който служител следва да работи 2 нощни смени поредни.

# 44
Само за работа, където се дават дежурства и/или са на повикване (болници, пожарни....). Иначе не.

Общи условия

Активация на акаунт