За или против легла за почивка в офиса

• 4 167
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Абе стига с това спане ....сто пъти повтори спане.
Казах ти, че на легло и друго се прави, не само да се спи 100 години...ти спане та спане...
Никой няма да спи! Темата е легло за почивка, не спане непременно...

Аз съм лягала на пода когато ми беше причерняло...та и без легло става, ама 50 годишни на постелки за йога на земята не ми е ок съвсем. Неудобно и неадекватно, неподходящо..

# 76
teta75 трябва да е нещо, което да може лесно да се почиства. Все пак се ползва от различни хора. Може гимнастическа топка или някоя лесно почистваща се възглавница за сядане - има такива материи. Но все пак трябва да може след като го позлваш да можеш да го дезинфекцираш и изчистиш или изтупаш лесно. Няма как.

# 77
Ясно съм написала, че диванче, кът за отдих и подобно подкрепям, но не и легла в офиса, както се опитва някой да изкара.

Отново - леглото няма място в офиса.

Да седнеш или дори полегнеш, ако ти е лошо, може и на диван.

Но, разбира се, който си има фирма, може да си направи, каквито иска стаи в офиса за работниците си. Нямам против, стига да не ме касае.

Аз поседнала не мога да релаксирам качествено. Леглото е за 15-20 минутна релаксация, само че не на стол, а е на легло.

Някои хора като чуят легло и си представят стогодишен сън, минимум, на него.
А то не е така.

# 78
Разтърсих се из нета и Ако не искате мате може тези да са удобни https://www.bigberthaoriginal.de/collections/mini-mammoth-sitzsack
или с по-леснопочистващо се покритие https://www.backwinkel.de/prod/sitzfix-maxi.html?srcanid=8297aa2 … &gad_source=1 и това ми се вижда сладко https://komfortkissen.de/products/komfortkissen-1?variant=302143 … QYCyABEgJmGPD_BwE
или пък такова https://www.backwinkel.de/prod/kuschelecke-quadrat-baumwolle-und … EYASACEgJJu_D_BwE
Simple Smile

# 79
  • София
Аз поседнала не мога да релаксирам качествено. Леглото е за 15-20 минутна релаксация, само че не на стол, а е на легло.

Някои хора като чуят легло и си представят стогодишен сън, минимум, на него.
А то не е така.

Разбирам те, но нека си представим средностатистически служител в някаква фирма! Всяка сутрин става рано според това от колко часа започва работа, покрай други ангажименти и работни такива често /или постоянно/ си ляга късно и с течение на времето натрупва зверска преумора, която обикновено "се бори" за нуждите на работния процес с кафета и енергийни напитки. Сега си представи, че такъв персонаж легне на легло - дали ще е за 15-20 минути или организмът му просто няма да го пита какво мисли по въпроса?

# 80
Странната птица такъв персонаж е добре да вземе отпуска. Защото обикн. стигне ли се дотам той няма да се отпусне в стая за релакс в която може да влезне по всяко време който иска и да ползва помещението и той. Т.е. ... според мен противоречието е другаде и липсва баланс, а не сън. Сън така не се наваксва и то наведъж и то за веднъж.

# 81
  • Германия
В работата ни има помещение за медитация и молитви (мюсюлманите май ходят там по време на рамазан) . Умувах веднъж, дали да не отида там с една йога-постелка да опъна гръб, но докато ида и се върна ще свърши почивката 😞.

# 82

Отново - леглото няма място в офиса.

На 5 път повторено разбрахме личното ти мнение.
Е има фирми, където са на различно мнение
7 легла, всяко със сепаре. Всяко легло с еднократни чаршафи. След себе си слагаш чаршафа в боклука, има оставен спрей, почистваш след себе си

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 01:45 от Titina

# 83
Така си е..ако има желание, има и начини.
Ако няма желание, има оправдания.

# 84
  • София
Вече написах, че ние имаме две легла и един диван.
От опит 

- Има проблем с почистването, тези които имат навика да полягат си носят еднократни чаршафи или нормални, но  някои мъже си лягат така.  Застлали сме всичко с шалтета, които да да даваме на химическо.  След време се зацапва, дори само да се седи, без да се лежи. Грижата за леглата е на служителите, няма осигурени други условия освен легла. Ние си купихме шалтета, ние си плащаме химическото.

-Лягането с офис облекло не си представям как ще стане, до сега не съм видяла някой които е лежал с риза да не е намачкан.  Подходящото облекло също е от значение, дали може да си полегнеш през работно  време, компромис е да си носи " пижама"

-Има значение колко е голям колектива и колко легла има. Ако са над 20 човека с две легла, ще има голяма навалица кой да полегне.

- Преди години имахме колега, който пиеше до късно и сутрин първото нещо което правеше да отиде да полегне, след него беше гнусно да се влиза в стаята за почивка. Важно  е какви са колегите, един такъв е достатъчен тези привилегии/ леглата / да не се използват.

Имам приятелка която работи с още една колежка в стая в която има диван. Колежката работи на 5 мин от вкъщи и се прибира през почивката да  си обядва у дома и да провери децата. Приятелката ми заключва, постила дивана, носи си клин и тениска които облича и си ляга за 20 мин. Това аз разбирам да си полегнеш, но колко могат да го направят по този начин ?

# 85
Аз съм на мнение, че е по-добре да има, макар че при частник трудно. Аз съм държавен служител и скоро подмених старите кушетки с нов мек диван и ако ми прималее си полягям примерно. Но не виждам ня частна работа кой би го позволил. Иначе е хубаво.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 08:31 от Annellie

Общи условия

Активация на акаунт