За или против легла за почивка в офиса

• 4 170
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Sephora ❤ не е за сметка на работодател , а е в полза на работодател. Не се злоупотребява .

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 06:54 от bella-ciao

# 61
Някъде по чужбина може и да не се злоупотребява. В Бг действителността няма как да се случи. Ти може и да си съвестен работник, но поне няколко други няма да са. Работата или ще почне да изостава, или някой друг ще трябва да я свърши и обикновено се прахвърля на този, който най-много работи.
Освен в някои софтуерни компании, където имат проекти със срокове и не зависят от това дали си бил 8, 5 или 15 часа в офиса, другаде трудно да се случи. Изключвам професиите, които го налагат под някаква форма - спешна помощ, пожарни и т.н.

Ако бях работодател, нямаше и да се замисля за подобна "екстра". Бих разрешила по-свободно идване и тръгване от работа и то пак да не е прекалено.

Като цяло е все тая, де. Само си пишем...

# 62
За съм. Да.
Да има поне диванче за опъване.

# 63
  • Melmak
Сега се замислих, че имаме една зала с два дивана, барбарони и плейстейшън. Не бих се опъвала на такова диванче, даже все едно го няма. Ей сега седнах с един колега да си поговоря там за малко. Но да лежа.. ще е мега странно.

# 64
в една фирма имахме такава зала,в едно хале,  оформена като лабиринт - имаше над скришни 10 местенца , красиво оформени, много приятно
никога не успях да ги ползвам, съмнявам се и някой от колегите да ги е ползвал- бяхме твърде заети в тази фирма, и всички имахме плаващо работно време, та кой както можеше си свършваше работата, и си тръгваше „ със своя си живот“ както казват португалците
за мен, би била ползвана такава придобивка, само ако е необходимо физическо присъствие на място + среща с клиенти, но именно тези фирми са малко гъвкави в това отношение
сегашния ми мениджър е пред пенсия- яко остарели идеи, труден с нововъведенията, никога не би си помислил да въведе нещо подобно

# 65
В Канада имахме такива места. Затъмнено, легло, голям кеф да се отпуснеш за 30 минути. Имахме и масажи по 15 Мин.
Не беше за сметка на работното време.
В САЩ също имахме масажи и стая за кърмене с диван. Полягвала съм си, имахме колеги спящи в офисите, на постелка за йога. Имаха и възглавници
Такива социални придобивки има в големите фирми. Малките нямат.

# 66
  • Русе
За близо 30 годишния ми стаж неведнъж ми се е случвало да ме боли глава, да ми се гади, да съм вдигнала кръвно, а като бях бременна много ми се доспиваше следобед. В някои от фирмите /все малки/, в които съм работила е имало по някоя стаичка за пиене на кафе и обяд с по някое диванче. Удобно е в случаите, в които се чувстваш зле, например с главоболие да се опънеш за 15-20-30 мин., за да се отпуснеш, успокоиш и да се заредиш, за да можеш да продължиш да работиш.

# 67
Не мисля, че става дума за нещо подобно. Едно е да поседнеш и да релаксираш 10-15 мин, друго е да имаш легло за спане. Отново казвам, че според мен това е абсолютно излишно, ако същността на самата работа не го изисква (дежурства на място).

# 68
Аз поседнала не мога да релаксирам качествено. Леглото е за 15-20 минутна релаксация, само че не на стол, а е на легло.

Някои хора като чуят легло и си представят стогодишен сън, минимум, на него.
А то не е така.

# 69
Казвам си мнението. Леглата нямат място в офис. Диван, кухничка, да.....легла - не мисля.

И още нещо  - работното място като цяло е за работа, не за лежане, релакс и подобни неща, които се правят вкъщи. Ако на някой му стане лошо, може да поседне на диван, стол или пък да си тръгне.

# 70
Да, видях го твоето мнение няколко пъти написано даже.
Но има и различни мнения..

Някои хора могат да си легнат в обедната почивка, да опънат тялото, вместо да излизат ...в това число и аз. Така и така обедната почивка си е време за откъсване от работния процес, всеки да си я ползва както сметне за удобно.

Мен друго ме притеснява обаче, при тия натегачи навсякъде, я някой е решил да легне, я са почнали да приказва как не работи, как се скатава, пък видиш ли първия колко работа отхвърля....и те така, интрижки....

# 71
Не е задължително да е легло. Диван също ме устройва, или поне барбарон, или пък някаква постелка за йога. Просто имам нужда да сменя положението. Смятам, че всяка уважаваща себе си фирма би могла да отдели една стая или кът за отдих.

# 72
Някои хора могат да си легнат в обедната почивка, да опънат тялото, вместо да излизат ...в това число и аз. Така и така обедната почивка си е време за откъсване от работния процес, всеки да си я ползва както сметне за удобно.

И как точно ще се осигури легло за всички в обедната почивка? Кой ще се грижи за хигиената на тези легла?

Офисът не е място за спане.

Не е задължително да е легло. Диван също ме устройва, или поне барбарон, или пък някаква постелка за йога. Просто имам нужда да сменя положението. Смятам, че всяка уважаваща себе си фирма би могла да отдели една стая или кът за отдих.

Това е съвсем различно. И го подкрепям.

# 73
Всъщност, на предишното ми работно място имаше такова кътче с масажиращ стол и диванче с масичка и настолни игри. Но проблемът беше, че бяха толкова кратки паузите, че докато се надядеш или изпушиш един фас, вече няма време за кът. Но пък в случаи, в които ти прилошее или е много кофти времето на терасата, ставаше.

# 74
Да, видях го твоето мнение няколко пъти написано даже.
Но има и различни мнения..

Мен друго ме притеснява обаче, при тия натегачи навсякъде, я някой е решил да легне, я са почнали да приказва как не работи, как се скатава, пък видиш ли първия колко работа отхвърля....и те така, интрижки....

Тук фирмената политика ако е в полза на удобството на служителите - няма да има повод за приказки. Също така не мижля че ще е много хигиенично легло. По-скоро йогамате  защото много лесно се почиства с дезинф. препарат и кърпички . 
И също така именно за 10-15 мин става дума , но на Soul Free не и изнася за това да става дума, ами за легло та за лего. Не , не става дума за легло. Нали всички знаем какво  точно е легло.
Диванчетата може да си ги имаш в офиса или в кафекорнъра и да си седиш на тях,, но това не е е медитация и отмора все пак.
Мисифу разбира се че може. И при правилна комуникация и фирмена политика няма как да станат интриги.
Също така според мен в бг най-малко ще се злоупотребява като чета из форума накви невероятни суми се дават за издокарване ... че не мога да си представя толкова много желаещи в паузата да се усамоти по чорапи и да си развали прическата или да се измачка нещо.

Общи условия

Активация на акаунт