RYANAIR - 26

• 40 187
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Като се каже забутано летище и все ми излизат в съзнанието Кондофрей, или Божурище, или Сливница, или Лесново или Долна баня 🙂
но не и някое от тези до които летят нискотарифните. Ми летища като летища, някои по-малки, други по-големи. Но с пълен набор от всичко което може да е нужно на човек на едно летище.

# 706
  • СОФИЯ
И след като им се пълнят самолетите, цените стават дървени спрямо другите авиокомпании.
Следващия уикенд ще летя до Виена с австрийците, защото е по-евтино. И рядко има минимално закъснение. От София.

# 707
  • София
Шегуваш ли се? 🙂

# 708
  • СОФИЯ
Не се шегувам, снощи по това време купих. Дъщерята е студент там, но и преди това често ходих.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 07:58 от мама САННЯ

# 709
  • Варна
Колко да е по-евтино с австрийците... юли като купувах за октомври цена беше с разлика в пъти.
С Раян платих 200лв на човек двупосочен с приорити, кабинен и запазени места. Без тях цената към момента на бейсик беше около 30 евро/посока като от Варна винаги цените не падат както от София.
Смотани летища... ами летище Варна и летище Виена от където кацат и излитат всички.
Часовете... отиване в 17:30ч, да можеше да е идея по-рано, но нямаше кой знае какво да свършим, но връщането беше в 18ч. До 15ч си обикаляхме преди да се ориентираме към транспорта за летището.

# 710
  • СОФИЯ
След 06.01 и миналата година летях с Раиън за 55 евро двупосочен с куфар на борда. Сега такива цени няма, та следейки се възвръщам към австрийците. По-бюджетно ми е за кратко пътуване.
По адвентните базари,  от 15.11, тази уж нискобюджетка също е неизгодна. Следя цените.

# 711
Като се каже забутано летище и все ми излизат в съзнанието Кондофрей, или Божурище, или Сливница, или Лесново или Долна баня 🙂
но не и някое от тези до които летят нискотарифните. Ми летища като летища, някои по-малки, други по-големи. Но с пълен набор от всичко което може да е нужно на човек на едно летище.

Имам предвид Франкфурт Хан, Брюксел Шарлероа, Лондон Лутън, едно време имаше Барселона Жирона, Глазгоу Престуик... Ако имаше летище в Кондофрей щяха до там да летят.

# 712
Двамата господа май само си чукате лаф тука, много-много не сте подготвени по темата Райънеър.
Иначе при добро следене понякога излизат по-изгодни билети при австрийците или България еър. За мен лично тези късни полети на ирландците трябва да се съобрази и сумата на нощувката и придвижване до хотела по късни доби.
Иначе Братислава беше евтина и удобна дестинация за придвижване 60мин с влак до Виена.

# 713
  • София
Двамата господа май само си чукате лаф тука, много-много не сте подготвени по темата Райънеър...
Добре дошла в темата 🙂
Хубаво е още хора да споделят опит.

# 714
  • Melmak
Жалко за Братислава. Много хубаво си летяхме до там, а и лесно се отскача до Виена. Дано върнат линията!

О, да, имаше преди Жирона..

Ние летяхме до Т1 на Мадрид, наистина, малко неудобно, автобуси, странни часове на полетите, но пък цената с Иберия беше с огромна разлика! Търсех трескаво билети, защото после летяхме към друга дестинация и ми бяха важни датите.

Не ме интересува дали са Раян, Иберия или която и да е друга компания. Даже Княгиня Калина видяхме, че лети с нискотарифните. Няма срамно в това.

Единственото ужасно неприятно за мен беше полет в 6:00 сутринта. Станахме в 2:30, 3:00 бяхме на летище да чекираме куфари. И така исках да поспя в самолета, но лампите бяха светнати, защото трябваше да се продават парфюми, билети за лотария…

# 715
  • Наблизо
Ами сега за коледните празници аустриън и Луфтханза бяха по е 30-40 процента по-евтини от тяка наречените нискотарифни.
Честно казано на тях,за мен плюсът им е,че мога да купя само един полет за отиване и от друго летище за друг и често летището им е по близо..но “големите компании” са по-изгодни особено през ваканции.

# 716
  • на село
Най-кошмарното малко летище (аз му викам конюшня) е Модлин, Варшава. Мисля, че не видях други самолети, освен на Райън.
Тясно, ужасен персонал, на един час път с такси от Варшава.
Долу виждате как се чака за самолет. Ако има пристигащи, могат да бъдат спрени (в дъжд, сняг), за да изчакат бординг на друг самолет - тези от кошарата тръгват, а другите чакат.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 09:50 от ПраВещица

# 717
  • софия
Здравейте,при опит да пусна иск за обещетение,за закъснял 16 часа полет,ми дава,че не мога,защото не сме летяли на него!Ми не съм,защото не ме устройваше...
Имам ли вариант за обещетение и как?

# 718
Според мен не. Трябва да ви върнат парите за билета обаче.

# 719
Според мен не. Трябва да ви върнат парите за билета обаче.
Глупости.
При закъснение над 3 часа за полет с разстояние до 1500км има три варианта:
1. Променяте полета.
2. Отказвате променения час на полета през приложението и ви възстановяват пари.
3. Качвате се на полета с променен час и след това пускате искане за обезщетение, което е 250 евро за закъснението.
Ако не сте се качили на самолета и не сте избрали вариант 2 няма опция да върнат пари.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:02 от Medika

Общи условия

Активация на акаунт