RYANAIR - 26

• 40 187
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
Според мен не. Трябва да ви върнат парите за билета обаче.
Глупости.
При закъснение над 3 часа за полет с разстояние до 1500км има три варианта:
1. Променяте полета.
2. Отказвате променения час на полета през приложението и ви възстановяват пари.
3. Качвате се на полета с променен час и след това пускате искане за обезщетение, което е 250 евро за закъснението.
Ако не сте се качили на самолета и не сте избрали вариант 2 няма опция да върнат пари.
Скрит текст:
Пуснах за възтановяване на сумата.В
Все още нямам нищо.
И на формуляра за обещетение ми отказва.
Трябва да чакам да ми възтановят сумата първо ли?

# 721
  • на малък остров в океана
Глупости.
1. Променяте полета.
2. Отказвате променения час на полета през приложението и ви възстановяват пари.
3. Качвате се на полета с променен час и след това пускате искане за обезщетение, което е 250 евро за закъснението.
Ако не сте се качили на самолета и не сте избрали вариант 2 няма опция да върнат пари.
Скрит текст:
Е що да са глупости като и вие пишете същото. Отказала е променения час и чака да й върнат парите. Т.е. не е летяла и няма право на обезщетение.

# 722
Точно така. Какво обезщетение, когато не си летял по свое собствено желание и ти се връщат парите от билета?

# 723
  • София
Здравейте! Чекирания багаж може ли да бъде кашон и ако да освен че трябва да е до 20 кг. има ли и размери с които трябва да се съобразя?

# 724
  • София
Може да е кашон, но много добре подсилен, облепен.
Да не се разпадне при товаренето.
Размерите ги има и в първия пост, и в самия сайт.

# 725
Може. Отидете да ви го опаковат на летището. Като го облепят добре, няма опасност. Почти всичко може да е чекиран багаж. Аз съм пренасял и огромно сомбреро (от Мексико) като чекиран. Това предизвика смях на лентата после след кацане. Но нека е весело.

# 726
Глупости.
1. Променяте полета.
Скрит текст:
Пуснах за възтановяване на сумата.В
Все още нямам нищо.
И на формуляра за обещетение ми отказва.
Трябва да чакам да ми възтановят сумата първо ли?
Щом не сте летяла нямате право на обезщетение. Ще Ви възстановят сумата за билета.

# 727
  • София
Точно така. Какво обезщетение, когато не си летял по свое собствено желание и ти се връщат парите от билета?
Какво значи по собствено желание, ако полетът вместо рано сутринта пристига късно вечерта и го разбираш в деня на пътуването? Може събитието, за което пътуваш, да е през деня и да го пропускаш заради закъснението и затова да се отказваш. А и не се знае колко си чакал на летището, преди да се откажеш. Всеки случай и поне една нощувка изгаря. Не изглежда много справедливо да нямаш право на обезщетение щом не си летял.

# 728
Зависи и колко време преди полета са направени промените.

# 729
В случая е било в деня на полета

# 730
  • София
Имам бърз въпрос: ако родител лети сам с дете на 16г, трябва ли декларация за съгласие от другия родител?

# 731
В Шенген не.

# 732
  • София
Имам бърз въпрос: ако родител лети сам с дете на 16г, трябва ли декларация за съгласие от другия родител?

Хубаво е да го има. Гранична полиция проверява в залата на излитащи на произволен принцип.

# 733
Опитвам се да се логна в сайта през лаптопа. Изписва, че ще ми прати на мейл код, който да въведа, за да ме пусне. Обаче код не получавам, няколко пъти пробвам. С приложението нямам проблем, чудя се защо така. А скоро съм влизала през този лаптоп, не е ново устройство, нито нова мрежа. На някой случвало ли се е?

# 734
  • София
Юни месец специално отидох при един полицай на летището да го питам за декларациите. Каза ми, че ако има е хубаво да се носи, но не било задължително и те имали как да направят проверка в случай, че се наложи такава.

Общи условия

Активация на акаунт