RYANAIR - 26

• 40 187
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • sf
Днес летяхме за Испания. Не ни поискаха, но имам за всеки случай.

# 736
  • София
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19169813

Съдът спира извеждането на деца в чужбина при спор между родители

# 737
  • Варна
Здравейте, в неделя пътуваме за първи път с мъжът ми и детето и съм в дилема дали може да нося малка  дамска чантичка в себе си. Сестра ми казва , че няма проблем,  но моя приятелка ми казва, че винаги си прибира чантичката в ръчния багаж, защото не е разрешена. Така че се чудя при сестра ми ли е имало изключение, че да я пуснали( а тя пътува често) или не знам и аз. Какъв е вашия опит?

# 738
Приберете я. По-удобно е по проверките и за да не забравите нещо, и няма да се притеснявате.

# 739
  • Melmak
Зависи какъв билет сте си купила. Ако сте с приоритет можете да имате две чанти (куфар и чанта). Ако нямате приоритет имате право на 1 чанта (не куфар!) и съответно малката би била проблем. Ако сестра ви е минала между капките това е по-скоро изключение, а не правило.

# 740
Гледат се бройките - чантата си е бройка, освен ако не я видят Grinning
Ако сте си платили за два броя - носете два броя, ако за един (безплатния) - един.

# 741
  • София
По въпроса за декларациите, при всички случаи по-добре да си носите независимо проверяват или не.
Помислете над ситуацията - излизам с детето във Франция. От Франция кой ще сме спре да ида с него в Камбоджа? Това е пропуск на бг.властите да не търсят документа и за Шенген.

# 742
Вижте си билета. Там е отбелязано ясно с какъв багаж може да пътувате Simple Smile

# 743
По въпроса за декларациите, при всички случаи по-добре да си носите независимо проверяват или не.
Помислете над ситуацията - излизам с детето във Франция. От Франция кой ще сме спре да ида с него в Камбоджа? Това е пропуск на бг.властите да не търсят документа и за Шенген.

Един се опасява от пропуски, друг се възползва... Такъв е живота.

Идеята е, че съда може да спре извеждането на дете и при граничен контрол на излизане от ЕС ще го спрат. Дали работи, не знам.

# 744
  • София
Здравейте. Някой вземал ли е обезщетение за закъснял полет на Ryanair?
И през коя платформа се случи това?
Говоря за закъснение повече от 30 часа!
Благодаря Simple Smile
Хубав ден.

# 745
вземал е
от авиокомпанията си ги искате, от сайта има форма, ще я намерите

# 746
  • София
вземал е
от авиокомпанията си ги искате, от сайта има форма, ще я намерите

Вчера опитах през формата на сайта им, но ми изписа че нямам право на обезщетение.
Опциите им не отговарят на реалната ситуация на нашия полет.
Полета не беше канселиран, просто излетя с ден и половина закъснение Simple Smile и през цялото време на таблото на летището си стоеше като Delayed...
Затова попитах ако някой е минал по този път да ми препоръча друга платформа.

# 747
това е платформата
може и просто да изпратите съобщение, свободен текст
ако много време ви игнорират може да се свържете с фирма посредник срещу такса, но предвид, че вече писаха, че са получили за точно този полет, няма смисъл

подробности който е получил да каже, аз не знам какво излиза точно на вас в точно този случай

https://magelanci.com/forums/topic/1269-ryanair-%D0%BC%D0%B8%D0% … nt&comment=661361

# 748
  • София
това е платформата
може и просто да изпратите съобщение, свободен текст
ако много време ви игнорират може да се свържете с фирма посредник срещу такса, но предвид, че вече писаха, че са получили за точно този полет, няма смисъл

подробности който е получил да каже, аз не знам какво излиза точно на вас в точно този случай

https://magelanci.com/forums/topic/1269-ryanair-%D0%BC%D0%B8%D0% … nt&comment=661361
Не става въпрос за Катания, а за полета от Милано Бергамо на 20.10.
Ще опитам отново през сайта на авиокомпанията...
Иначе ще ползвам фирма посредник Simple Smile

# 749
Понякога си увъртат просто за всеки случай, да се откажете. Трябва да ви кажат причината, поради която ви отказват. Може да ги питате, като пишете в копие до ГВА.

Общи условия

Активация на акаунт