RYANAIR - 26

• 40 553
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, моля препоръчайте раничка, която да пасва на безплатни багаж под седалката. Гледам една хладилна в Декатлон, обаче излиза с 5 см от ограничението на дължина, все си мисля, че ако не я препълня може и да мине.

# 76
  • София
Здравейте, моля препоръчайте раничка, която да пасва на безплатни багаж под седалката. Гледам една хладилна в Декатлон, обаче излиза с 5 см от ограничението на дължина, все си мисля, че ако не я препълня може и да мине.
С такива пътувам, дори и пълна влиза в рамката.

# 77
  • Кърджали
В началото на месеца имах проблем с чекирането на билетите от Кьолн за София. Даваше че не мога да ги чекиран, защото са били закупени от трето лице (агенция), а аз съм ги купувала от сайта им. Как да е , след разговор с оператор уж го оправиха, чекиран ги. Но сега видях че билетът на малкият ми син май в с променена категория - от детски на бебешки (или както там се водят), защото за него пише че има включена възможност за бебешка количка и че може да се наложи да "бъда помолена да го взема в мен" за да бъде настанен друг пътник.
Трябва ли пак да се обаждам на оператор, за да се оправи, възможно ли е да има проблем с мястото или да възникне проблем на летището?

# 78
  • София
Ако детето е над 2 навършени години трябва да има място. За количката може и при по-голямо.

# 79
В началото на месеца ....
Трябва ли пак да се обаждам на оператор, за да се оправи, възможно ли е да има проблем с мястото или да възникне проблем на летището?
За всеки случай, говорете с Кол центъра, много е възможно сега казусът да е във връзка с ИТ срива на системата им.
Пиша, за всеки случай, защото на летище Сф в събота сутринта поискаха от 1 семейство да заплати 55 евро- за чекиране на момичето им, 14 години. Съвсем различно е, но за всеки случай говорете по- рано.

# 80
Здравейте, вчера два часа преди полета от Крит до София, го отмениха.Съответно следващият до София е чак във вторник и нямаше места.Въпросът ми е дали ще покрият разходите за нощувки  и нови билети?

# 81
Ако летите с тях на връщане, длъжни са да ви покрият хотела и смяната на билетите безплатно.
Ако откажете билетите, връщат ви парите само и връщането и хотел ако трябва вие си ги плащате.

# 82
Ами то никой нищо не ти предлага,няма как да се върнеш с тях, защото следващия техен полет е след два дни и няма места за него. Казаха полета е отменен, кой както намери да се оправя.Някой  каза,че щели да изплатят 250 евро обезщетение.Разходите ни обаче  ще са над тази сума.

# 83
250те са на човек. Но само ако отказа е по вина на авиокомпанията.
Значи се оправяте сами, колкото по-бързо, по-добре. От Крит има и фериботи до Пирея, ако полетите са пълни.

# 84
  • София
Важното, когато се оправяте сами е да си събирати всички касови бележки за разходи, след което да си пуснете искане за обезщетение.

# 85
  • В две мъжки сърца
Здравейте! Днес се чекирам за полет утре сутринта. Първоначално ми поиска данни от личната карта и аз въведох моите. Докато намеря данните на другия пасажер сесията ми изтече и поиска наново да въведа моите данни. След като ги въведох, започна да ме пита за места и се оказа, че са чекирани и двата билета, без да иска да въведа данни от личната карта за втория пътник. Притесних се дали всичко е наред в този случай и дали аз нещо не съм объркала или недогледала.

# 86
Аз да питам пък на вас иска ли ви всеки път данни за полети е Шенген? На мен всеки път. И не разбирам защо, като уж съм чекнала да ги запомни, не ги помни- това в приложението.
Иначе- ако имаш бордни карти, всичко е наред. То на тях са  само
имената, местата и багажа

# 87
  • Milano
Виж си в профила дали ги има запаметени.
Моите са, плюс тези на семейството.
При чекиране ме пита да потвърдя дали документа за пътуване е същият.

# 88
  • на село
Запаметѝ ги в my companions. Аз имам 7-8 човека запаметени. Досадно е да пиша всеки път. Иска да въвеждам наново, ако някой документ е изтекъл и трябва да се въведе нов.

Шенген няма значение. Документите са необходими не само при паспортна проверка - не знам защо има възмутени, когато се искат при бординг, че чак и забележки правят.

# 89
  • София
Може би объркването идва от това, че УИЗ не искат вече данни за Шенген, поне доколкото разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт