RYANAIR - 26

• 40 658
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че не. Но ако си купиш сам билета, ще клеймваш и ще ти възстановят парите.

# 121
Нискотарифните не го правят, другите да, в рамките на алианса.

# 122
Мисля, че не. Но ако си купиш сам билета, ще клеймваш и ще ти възстановят парите.
Това сигурно ли е? Не знаех.

# 123
Според мен не е сигурно. Връщат парите за билета, купен от тях, а не другия.
Всъщност не знам, след много разправии с адвокати може и да се навият, но при всички случаи първо ги питайте, пък после си решавате. Някаква пътническа застраховка ще е много полезна в случая.

# 124
  • Milano
На мои приятели, на които беше отменен полета за Крит преди ок.10 дни , служителка на Суиспорт на летището ги премаршрутира с прекачване през Будапеща, но друг ден.
Първо им предложила да го направят сами през приложението, защото тя трябвало да чака някакви потвърждения и отнемало време, но през него не им давало да продължат напред и се върнали при нея.

С една дума, ако можеш да говориш със служител Ребел май е по-добре.

Вчера си прибрах детето от ваканцията. Този път питах преди отваряне на бординга на коя опашка да се наредя, понеже само аз съм с приоритет, а тя - не и обясних ситуацията от предният път.
Служителката ми каза, "да понеже трябва да го отбележим ръчно на някакъв лист" и че може да останем на опашката с приоритета.
Както и предположих зависи от служителя при големи деца.

# 125
Длъжни са да поемат разходите за друг полет + разходи за настаняване и храна до него, ако се налага.

# 126
Ами хубаво, ама тези авиокомпании са сами за себе си и обикновено предлагат само свои полети (които може да са другата седмица). Иначе човек трябва доста да се бори.

# 127
  • София
Прибрах се в София благополучно, 6 човека бяхме над бройката. Много е! И един е много според мен и въобще не проумявам как се допуска, че и законно.
Момичето на гейта говореше много приличен български, но не беше българка. Учудих се.
Обясни, че при голям оувърбуукинг не се гледа само поредността на чекиране, но и това дали имате чекиран багаж, както и дали сте пазарували от летищните магазини.

# 128
Прибрах се в София благополучно, 6 човека бяхме над бройката. Много е! И един е много според мен и въобще не проумявам как се допуска, че и законно.
Момичето на гейта говореше много приличен български, но не беше българка. Учудих се.
Обясни, че при голям оувърбуукинг не се гледа само поредността на чекиране, но и това дали имате чекиран багаж, както и дали сте пазарували от летищните магазини.
Честито прибиране!
Тоест - ако човек има чекиран багаж и е пазарувал от летищните магазини, не го връщат при овърбукинг?

# 129
  • София
Прибрах се в София благополучно,

Добре завърнал се!
А как се прибра - те ли предоставиха билет, ти ли си купи, с друга компания или пак с тях?

# 130
  • София
Ако имат възможност да качат трима, а чакат шестима, то тези без чекиран багаж и без пазар от магазините имат по-малък шанс. Това обясни .
Прибрах се със същия полет и малко закъснение, но го направихме именно заради оувърбуукинга и си изпуснахме слота за излитане. Пилотът обясни, че сме готови, но чакат удобен момент да ни включат в трафика.
Доколкото видях всички шестима се качихме, явно точно толкова не са се явили по някаква причина. Нямаше свободно място при излитане.

# 131
  • Melmak
Може би защото тези, които имат чекиран багаж вече са го натоварили в самолета. И ако пътникът не излети трябва да му разтоварват багажа, което е още губене на време.

# 132
Може би защото тези, които имат чекиран багаж вече са го натоварили в самолета. И ако пътникът не излети трябва да му разтоварват багажа, което е още губене на време.
Или ще трябва да го връщат със следващ полет и става...

# 133
Наистина, това за багажа звучи логично, ама за пазаруването хич не разбирам каква връзка би имало като евентуално предимство...

# 134
  • на село
Овърбукинг се практикува много и навсякъде (транспорт, хотели) и в повечето случаи не се разбира, защото наистина има много неявявания и отмени на резервации.

Общи условия

Активация на акаунт