Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 991
  • 253
  •   1
Отговори
# 120

Ако и при автора се 'случва' такова текучество, това е възможно обяснение защо роднините се напрягат и защо той гледа да тушира напрежението - ще му потрябва помощ от тях. А и - направи ми впечатление, че говори за доходоносна професия, а не доходоносна работа, просто веднага ми изникна мисълта защо такъв изказ. Хората много рядко ползват думата професия, когато визират настоящата си работа, ако наистина имат работа.

Това са доста добри наблюдения, според мен има нещо такова. Авторът се опитва да се изкара по-добра партия, отколкото е всъщност. Вместо да мисли САМО за нейното образование, по-добре да се постави на нейно място и да види с какви неща тя е направила компромис.

# 121
Програмист няма да остане гладен, виж за застаряващите жени с основно образование не може да се каже същото. Ако сега й помагат външност + достатъчно сила, за да си върши "многото работа", то ще дойде момент, в който тези неща ще изчезнат.

Какво толкова чудно има, че човек с лупус и лежал по болници, не е имал време за гаджета? И този доловим тон, че той трябва да се радва, че изобщо е намерил жена в неговото положение, е грозен.

Това, че е болен не зависи от него, докато това да си седнеш на задника и да учиш малко, си зависи изцяло от нея.

# 122
Свекървите обаче не са баби, лели или каквито и да е кръвни роднини, за да са сравними нещата.

Сега разбрах откъде идва объркването, по някаква причина си се заблудила какво е свекърва. Свекървата е майка на мъжа, най-кръвна роднина му се пада.

# 123
Много ясно, че тази връзка ще върви трудно при положение, че авторът няма никакъв опит в отношенията с жените. Вероятно момичето е по-опитно и тя движи връзката напред. Няма нищо случайно в живота и най-вероятно двамата са се намерили. Пред очите ми има много двойки, видимо несъвместими, които живеят и се чувстват добре. От друга страна, много от най-обещаващите и одобрявани от всички роднини бракове, се разпадат. Не бих съветвала автора да робува на мнението на роднините, колкото и да ги чувства близки. По мое мнение често роднините са създадени, за да носят неприятности. Образование и професия винаги можеш да придобиеш при желание, важното е да се чувстваш добре с даден човек, да сте съвместими и да можете да си изтърпявате недостатъците. Роднините постепенно ще се успокоят.

# 124
Че той не каза, че болниците са му попречили да намери гадже, а това, че не бил сваляч и че не желаел някоя, която ще му иска пари. Даже пише преди няколко години, че се чувствал добре здравословно, т.е. едва ли е бил по болници през тези години. Ама за сметка на това е бил безработен, и явно му е било дошло до гуша от използвачки, които очакват да им плати кафето на първа среща.

# 125
  • София
Програмист няма да остане гладен, виж за застаряващите жени с основно образование не може да се каже същото. Ако сега й помагат външност + достатъчно сила, за да си върши "многото работа", то ще дойде момент, в който тези неща ще изчезнат.

Какво толкова чудно има, че човек с лупус и лежал по болници, не е имал време за гаджета? И този доловим тон, че той трябва да се радва, че изобщо е намерил жена в неговото положение, е грозен.

Това, че е болен не зависи от него, докато това да си седнеш на задника и да учиш малко, си зависи изцяло от нея.

Може да не остане гладен, но сам - да. И да, тя образованието може да си промени, но той болестите - не. И ако смени жената и тъщата започне да пее на дъщеря си, как оня нейният е болен, как ще легне на легло да го гледа, ще остане без работа и тя ще трябва да го издържа, децата им и те ще са болни... ще стане много мила картинка. Липсата на средно образование не е за хвалба, но някои хора направо я сринаха жената със земята. Тя е издрапала от много трудна ситуация и е доказала, че е работлива, докато има жени, които мързелуват и чакат на мъжа си, независимо от образованието си. Не знам с какво тази жена предизвика такива реакции...

# 126
Ами то не е ли същото - той трябва да я зареже, защото тя е без образование, а тя него също защото той има заболяване, което на нея също може да й тежи по някакъв начин....
Ама бебе може да й направи, нищо че не му е на нивото тази жена, роднините не я одобряват, а той е със заболяване.....
Тя образованието си може и да го завърши, но той с това мислене жена  съм убедена, че няма да намери..

# 127
Когато имаш изначално голям минус, се очаква да компенсираш. Компенсира се или със снижаване на критериите, или с подхранване на плюсовете. Обаче тука има проблем - отглеждането на плюсовете върви с отстояване на позиция, докато снижаването на критериите върви с мрънкане, чудене и маене що така и ама как така не може по-добре.
Както казах, за мен проблемите са ясни. На никоя жена не бих ù подкрепила избора на мъж като автора, защото рисковете далеч надвишават предполагаемите, но пък несигурни ползи.

# 128
Абсолютно, лупуса принципно е обусловен генетично. И вместо роднините да се радват, че въпреки болестта и характера си е намерил жена, готова да роди дете от него, въпреки риска, те мрънкат, че щяла да му вземе апартамента, а те дори и брак нямат.

# 129
Не знам дали роднините му са с високи очаквания, но вие със сигурност сте. Защо по-точно биха имали доверие на жена, която е без образование? Колкото и да се правим на слепи тук, това си показва някакви неща - липса на желание, липса на самоуважение, липса на възможности за по-добра професия.
Защо някой би се доверил на такъв човек? И тук говорим от гледна точка на хора, чието дете също е преживяло доста загуби, но въпреки това е положило нужните усилия.

# 130
Ако беше пуснала тя темата, тука щяхме да се избием да й пишем как първо да си завърши образованието  и после да се занимава с чичо Скрудж, болен и с травми от миналото си, с очевидно големи червени флагове и злобни роднини. Нали така?
 А сега него ще го жалим, че е болен, с не реалистични представи за жените и с властни роднини, който обаче е забременил тази необразована жена под нивото му и чак тогава седнал да мисли кой кого одобрява и как той, милия се оказа в тази ситуация...

# 131
  • София
Аз мисля, че и двамата са ок. Идват от трудни обстоятелства, всеки се е борил по своя начин. Намерили са се, и смятам, че всеки печели от това, че има другия. Струват ми се напълно подходящи един за друг. В темата се видя, че е пълно с хора с предразсъдъци, които не биха взели нито един от двамата, та това трябва да е показателно, че трябва да оценят човекът до себе си, защото той ги е оценил и избрал, въпреки "ужасните минуси".

# 132
  • Melmak
Много нападате лирическата героиня, а авторът е горкият.

Не е успял да свърти гадже до 30 год. Ред флаг отвсякъде. Извинявайте, но в днешно време да изкарваш нормална заплата не е нещо нечувано. Програмисти много, ама аз не бих хванала такъв със социални и здравословни проблеми, само защото ще изкарва някога повече пари. Мии добре, ама в София има още хиляди като него.

Очевидно е, че той има минуси. Съжалявам, авторе, не искам да съм груба. Аз мъж с такъв дефект не бих взела, нито искам деца с висок шанс за здравословни проблеми, нито бих взела човек без социален опит. Обаче близките му са “нашето гардже си е най-хубаво” и искат някоя мома без кусури да дойде да вземе техния принц.

# 133
Образованието не е гаранция за качествен човек, качествен живот и качествена работа. И е доста жалко, че се налага да го пиша в тема, в която се предполага, че всички възмутени са с висше образование. Такива плоски предразсъдъци към непознат човек бих очаквала от хора без образование и с доста селски манталитет, иронично.

# 134
Не е гаранция, но пък за какво е гаранция човек, който дори това не е направил?

Общи условия

Активация на акаунт