Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 945
  • 253
  •   1
Отговори
# 195
За да ти кажат, че си пълен идиот, някак си не ми се вярва само образованието да е причината. Има ли и нещо друго, за което да не я харесват изобщо, което премълчаваш тук.

# 196
Ееееее, голяма драма, че са ти казали, че си идиот, направо краят на света... Човек трябва да понася и такива мнения, хората няма да те галят с перце. Повече от достатъчно съвети получи, че не е редно да се поддаваш на този натиск от роднини. Никой не е казал, че ще е лесно, но трябва да проявиш характер.
Обидата си е обида. Авторът вместо да се оплаква от това в бгмама, можеше да се тръшне театрално на терена, да си изпроси дузпа + червен картон и да тушира проблема, докато се роди бебето Nerd

# 197

Не, по-скоро е, че не вярвах, че някога ще стига до такава ситуация, а още повече, че ще съм в такива взаимоотношения с роднините... По скоро за това написах коментара, но главното е това да... Понеже сега ме мислят, за пълен идиот и буквално ми го казаха Simple Smile
А ти защо не им каза, че са тъпанари с дипломи Joy

Ти пък им тегли една и ги игнорирай за няколко месеца.
Ако ти се обадят им кажи, че си идиот и не искаш да им разваляш високата летва.

# 198
Не ми се струва бабата и лелята да са много образовани в тая кашава история.

# 199
Ти се хващаш с първата срещната необразована, понеже ти е ужасно самотно, а не от голяма любов. Вместо да имаш поглед в перспектива и да я побутнеш да се развива, ти си по-зает да правиш секс и случайно става така, че ù надуваш корема.
Ми не знам как да го кажа, но някак мнението на роднините...изглежда резонно.
Имам чувството, че пише един от роднините ми Laughing
Ами първата е, да.
Да, само с 12ти клас, без средно.
Кой е казал, че не сме говорили за развитие и т.н ?
Кой е казал, че е станало ей така ?

Тяхното мнения винаги ще си е резнно за тях, тях не ги интересува дали се чувствам добре с дадения човек, а какво може да ми направи дадения човек след време. И реално гледат да ме предпазят от нещо, което МОЖЕ да стане.
Това, че щяла да ми вземе жилището (което не знам как става по-законен път, като сме без брак) и всякакви такива.

А да кажем, че се разделим, тях не ги интересува докато евентуално намеря друга как ще се чувствам, въпреки че ми е било добре с нея. Тяхното мислене е - "Спокойно ще си намериш друга, има време" ППС: на 30 г., а до колко ще живея с тея отрови дето ги пия не знам и в какво състояние ще съм след 10-20 г....

# 200
Те могат да бъдат там за опора, ако някой преди това не им е казал, че вече нямат роднини.
Аз имам много близки приятели, които обичам и уважавам, но в краят на деня, те си отиват вкъщи при техните близки. Да не говорим, че бих се радвала, ако можех да се върна назад и да си спестя някои "уроци", за които съм срещнала подкрепа от някой на същият акъл, като моят.
По-добре щеше да е, ако не се бях репчила и тропала с краче на нашите, и съм благодарна, че все още ги имам.
Зависи от роднините, зависи и от приятелите. Има изключително токсични роднини, не случайно съществуват темите за свекърви и токсични хора, както и множеството случаи, в които връзката се превръща в кошмар, защото двойката заживява под един покрив с роднини. Далеч не всички ти мислят доброто, някои си гледат откровено техния интерес. Но дори да мислят най-доброто, това не значи, че знаят кое е най-доброто. Най-доброто за всеки човек е да поеме собствения си живот във собствените си ръце, да взема собствени решения, да прави собствени грешки и да се учи от тях. Роднините могат да бъдат там за опора, това е тяхната роля. Ако не са могли да възпитат индивид, който да може да взема самостоятелни решения, видно не стават за навигатори на чужд живот.

# 201
Нищо резонно няма в изкукалите лели и баби. Авторът дойде и повтори каквото е казал в първи пост, очевидно много от образованите не могат да осмислят какво пише там.

# 202
Ти се хващаш с първата срещната необразована, понеже ти е ужасно самотно, а не от голяма любов. Вместо да имаш поглед в перспектива и да я побутнеш да се развива, ти си по-зает да правиш секс и случайно става така, че ù надуваш корема.
Ами първата е, да.

Тяхното мнения винаги ще си е резнно за тях, тях не ги интересува дали се чувствам добре с дадения човек, а какво може да ми направи дадения човек след време. И реално гледат да ме предпазят от нещо, което МОЖЕ да стане.
Това, че щяла да ми вземе жилището (което не знам как става по-законен път, като сме без брак) и всякакви такива.

А да кажем, че се разделим, тях не ги интересува докато евентуално намеря друга как ще се чувствам, въпреки че ми е било добре с нея. Тяхното мислене е - "Спокойно ще си намериш друга, има време" ППС: на 30 г., а до колко ще живея с тея отрови дето ги пия не знам и в какво състояние ще съм след 10-20 г....

Авторе, проблемът е в теб, не в роднините. Май теб те е страх и даваш на заден.
Сега си направил дете, ако се откажеш от него, може никога повече да не ти се получи.

# 203
Ееееее, голяма драма, че са ти казали, че си идиот, направо краят на света... Човек трябва да понася и такива мнения, хората няма да те галят с перце. Повече от достатъчно съвети получи, че не е редно да се поддаваш на този натиск от роднини. Никой не е казал, че ще е лесно, но трябва да проявиш характер.
Обидата си е обида. Авторът вместо да се оплаква от това в бгмама, можеше да се тръшне театрално на терена, да си изпроси дузпа + червен картон и да тушира проблема, докато се роди бебето Nerd
И това го има, леко баш като идиот се чувствам след като съм пуснал темата (Явно до някъде са прави роднините). Laughing

# 204
Е, сега остава да кажеш, че обмисляш да зарежеш бременната си жена, с която ти е добре, заради мнението на баба си и леля си. Ако е така, наистина си пълен идиот.

# 205
Абе казвам ви аз, тия кукундрели ламтят за апартамента му. Затова му мътят главата.
Авторе, кой как се отнася към нас зависи от нас и това, което ние им позволяваме.
Граници моето момче, граници.

И брак да имате, ако апартамента е преди брака, пак не може да ти го вземе.

Прекрасная Василиса, ако направи това за малоумните си роднини го признавам за идиот.

# 206

Ами виждаш ли, че ти и сам си даваш отговор на въпроса колко право имат те да ти се месят. Хората едно време масово са ги заплашвали с лишаване от наследство, ако се хванат с тази или онази - резултат нулев, даже още повече им се е разпалвало желанието. Теб тука са те пообиждали извесно време и си пълен със съмнения. Няма по-подходящ момент от този да се научиш да проявяваш характер.

# 207
Ами първата е, да.

Авторе, проблемът е в теб, не в роднините. Май теб те е страх и даваш на заден.
Сега си направил дете, ако се откажеш от него, може никога повече да не ти се получи.

Не давам назад, по скоро е, че изобщо не знам сега как да комуникирам с тях след тези скандали, понеже никога не е било така.

Но мисля, че е време да се затвори темата, не мисля, че има много още какво да се коментира, доста не ща се изписаха, виждам хора, които са на моето мнение, хора които са буквално роднините ми, та даже и други мнения за които не бях се замислял.

# 208
По-добре се опитай да разбереш защо имат такива вярвания за жена ти, и да ги успокоиш, вместо да се отказваш напълно от каквото и да е.

Иначе, много добре знаете, че при раздяла, щом имат дете, тя може да остане в неговият апартамент до пълнолетие на детето. Не е точно "взимане", но пък и 18 години не са кратък период от време.
Точно това имат предвид роднините, въпросът е защо са толкова наплашени от тази перспектива?

# 209
  • София
Те могат да бъдат там за опора, ако някой преди това не им е казал, че вече нямат роднини.
Аз имам много близки приятели, които обичам и уважавам, но в краят на деня, те си отиват вкъщи при техните близки. Да не говорим, че бих се радвала, ако можех да се върна назад и да си спестя някои "уроци", за които съм срещнала подкрепа от някой на същият акъл, като моят.
По-добре щеше да е, ако не се бях репчила и тропала с краче на нашите, и съм благодарна, че все още ги имам.

Това е твоят опит, обаче, и той не може да бъде прехвърлен на всеки един човек, неговото семейство и приятели. Уроците няма как да си ги спестиш, защото ако си ги беше спестила, още щеше да се репчиш и да тропаш с краче, защото нямаше да си видяла последствията. Точно факта, че си го правила, ти помага сега да оцениш роднините си. Но не всички роднини са прави и не винаги слушайки тях, поемаш по правилния път. Авторът не е нужно да отреже роднините си, просто трябва да ограничи разговорите относно жена си с тях, да им постави граници и да не позволява да му диктуват. Ако това накара тях да го отрежат, значи не са читави хора, а тартори. А иначе той и сега е достатъчно повлият от тях - прави сметки за брака и мисли как жената да не се докопа до апартамента му, а ако един ден наистина се случи нещо с него здравословно, тази жена и детето му, могат много да закъсат. Та накрая наистина ще се окаже, че жената е по-прецаканата в цялата схема.

Общи условия

Активация на акаунт