Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 503
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, въпросът ми беше съвсем друг, получих отговор на него, виждам че темата се е превърнала в обсъждане на мен, благодаря за вниманието, но все пак не съм искала мнения и съвети, нито ще ги взема присърце. Пък и фокусът на темата е съвсем различен и доста се е изменил. А и да се коментира някой, без да се знае нищо за него, на база написано мнение в бг мама е меко казано губене на време. Да, започнах работа в тази компания, заради 100% хоум офиса и заради майчинството. Имам частна практика и развита кариера в моята област, тази работа ми е просто допълнителен доход и някаква сигурност,.докато съм бременна и в майчинство. И спокойно - екипът е от 200 човека, аз съм една клетка в Ексел и на никого няма да се отрази болничният ми - това за тези, които се бяха притеснили за колегите ми и работната ми етика Simple Smile
Предлагам, ако някой има още интерес да обсъжда за или против и работната ми етика, да се направи друга тема, защото тук нещата за обсъждане са по-важни и различни.

Бях при д-р Вецев. Наистина е добър специалист. Днес пак имах зацапване и болки и той също видя, че проблемът е от кръвоносните съдове по шийката на матката. Спря ми Утрогеттана, защото каза, че той често влияе на такива кръвоносни съдове. Изписа ми и магнерот и каза повече да лежа. Даде ми и номер на акушерката му за болничен, в понеделник ще звънна. Мисля да се прехвърля при него май. Доволна съм и от Фемина и д-р Славкова,.но тя сякаш повече прави само финалните морфологии и не изгражда връзка с пациента, като проследяващ АГ-пациент. Сякаш не мога да разчитам на нея, така го усещам. А д-р Вецев ми се струва млад, амбициозен и отдаден. Притеснява ме само, че четох за него негативни мнения относно раждането - или настоява за секцио или да предизвиква по-рано раждането, за да може да си в графика му. Но беше от теми от 2021 г. Дали някоя от вас скоро е раждала при него и какви са ви отзивите?

# 751
Здравейте, аз имам въпрос по една малко по-различна тема. Какво правите с дрехите?

Аз работя в корпоративен офис, работя с клиенти, ходя в съда почти на ежедневна база и живот и здраве смятам за работя до 01.12., което значи, че за цялата есен почти няма да имам какво да обличам за работа.

Не съм напълняла много, сега съм в 14 гс и съм +1 кг нагоре от началното ми тегло, но вече имам коремче и всичките ми любими тесни офис рокли и костюми вече абсурд да ми станат. Минах им едно химическо миналата седмица и ги прибрах на спят зимен сън за след две години живот и здраве Grinning

Първоначално мислех да обикалям по магазините, за да си взимам малко по-големи размери дрехи и с по-широки кройки, но като гледам как започват да ми стягат нещата още в този ранен етап, а и още ми растат и ще растат гърдите, се притеснявам, че ще си дам парите за краткотрайни решения.

Снощи за първи път превъртях всички познати ми сайтове да гледам нещо прилично от дрехите за бременни, но честно казано са месо казано ужасни като модели, а дори като намеря нещо приятно като модел, като видя, че е 100% полиестер и ми призлява.

Моля ви кажете от вашия опит, има ли някакви сайтове, магазини, които знаете, някакви марки дрехи за бременни, които поне да не са 100% полиестер всичките? Също обичам да купувам неща pre-loved, така че ще съм благородна и на Фейсбук групи като препоръка.

Целта ми е да си взема 3-4 неща, които да мога да въртя, нямам намерение да пръскам излишни пари, просто ми се иска да е нещо, с което все пак да изглеждам добре и да е от хубава материя..

Много благодаря!

# 752
Здравейте, аз имам въпрос по една малко по-различна тема. Какво правите с дрехите?

Аз работя в корпоративен офис, работя с клиенти, ходя в съда почти на ежедневна база и живот и здраве смятам за работя до 01.12., което значи, че за цялата есен почти няма да имам какво да обличам за работа.

Не съм напълняла много, сега съм в 14 гс и съм +1 кг нагоре от началното ми тегло, но вече имам коремче и всичките ми любими тесни офис рокли и костюми вече абсурд да ми станат. Минах им едно химическо миналата седмица и ги прибрах на спят зимен сън за след две години живот и здраве Grinning

Първоначално мислех да обикалям по магазините, за да си взимам малко по-големи размери дрехи и с по-широки кройки, но като гледам как започват да ми стягат нещата още в този ранен етап, а и още ми растат и ще растат гърдите, се притеснявам, че ще си дам парите за краткотрайни решения.

Снощи за първи път превъртях всички познати ми сайтове да гледам нещо прилично от дрехите за бременни, но честно казано са месо казано ужасни като модели, а дори като намеря нещо приятно като модел, като видя, че е 100% полиестер и ми призлява.

Моля ви кажете от вашия опит, има ли някакви сайтове, магазини, които знаете, някакви марки дрехи за бременни, които поне да не са 100% полиестер всичките? Също обичам да купувам неща pre-loved, така че ще съм благородна и на Фейсбук групи като препоръка.

Целта ми е да си взема 3-4 неща, които да мога да въртя, нямам намерение да пръскам излишни пари, просто ми се иска да е нещо, с което все пак да изглеждам добре и да е от хубава материя..

Много благодаря!
В soonmama дали разгледа?

# 753
Никога не съм си купувала дрехи за бременни с предните бремеменности. Просто ми се струва излишно да купувам дрехи, които няма да ми трябват след 4-5 месеца.
И с двете бременности качих по 12 кг. Някои дънки ги носих до 6-ти месец. После карах с най-обикновен черен удобен клин и туника, зимата с пуловери. Можете да си купите клин за бременни и да комбинирате с туники, има и хубави ризи, които са по-дълги и широки, есента пък можете да носите по-широки рокли с ботуши, боти.

# 754

Много благодаря!

Мен не напряга много темата с дрехите. Взех си рокли с един номер по-големи, като ще ги нося с пуловери и разни блузи отгоре, ще нося поли, взех си един панталон също с един номер по-голям, че да мога под корема да си го нося. Дънките ми са висока талия и ХС размер, така че в 19та седмица абсурд да ги нося, пробвах, ама трябва да го направя на палачинка това бебе😂 Търсих дънки с ниска талия, но просто не са моят стил такива широки развлачени и ще залагам на рокли, поли, пуловери с клинове и това е. Извадих си дрехите от бременността със сина ми, но тогава съм била ХХЛ и 46ти номер, така че няма начин да ги нося😂 В много краен случай ще си взема едни дънки за бременни колкото да се оцелее в най-студените дни. Набелязала съм и едни дънкови гащеризони, но не съм се прежалила да дам 200лв още за тях иначе ми се струват супер за есента.

# 755
Аз имам само 1 панталон за бременни, еластичен в кръста, надолу леко чарлстон, черен, може и в офис да се носи.
Всички други дрехи са си мои, само няколко рокли си купих нови по-широки.
Купете си няколко широки рокли, есента може да се носят отгоре със сако, риза, хубава жилетка.

# 756
Аз се опитах да си взема от онези клинове , където отгоре са като чорапче за коремчето, високо под гърдите. Малеее, материята ли не ми допадна какво...не знам...обаче се чувствах все едно съм се напъхала в презерватив Grinning Не се получи. И аз много се напрягам с тези дрехи. По принцип ходя по спортно облечена и от Декатлона си бях взела разни тениски за йога и къси танталони , който са по свободни и за сега са ми ок.

# 757
Всичките ми приятелки си изкараха бременностите с разкроени рокли. На мен дрехите за бременни изобщо не ми харесват и смятам и аз да заложа на рокли, които ще мога да нося и след това.  Най-много 1 дънки да си взема, но само като ги гледам и ми се отщява 😁

# 758
Аз си взех няколко по-широко рокли, които носех с обичайните ми сака отгоре. Рокли и клинове за бременни мисля имам само за вкъщи (между другото, доста съм доволна от лидълските за целта), но на работа мисля не съм обличала нищо конкретно за бременни освен чорапогащниците за по-широките рокли. Доволна съм от тези:

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0823QS2VG?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

# 759
Между другото другата седмица от четвъртък ще има клинове за бременни в Лидл. Цената е смешно ниска. Аз мисля да си взема два за вкъщи.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 13:26 от Bibi85

# 760
Да, точно от тези са клиновете, които нося вкъщи. Супер добра покупка се оказаха за цената си, макар да е явно, че са правени така, че да издържат няколко месеца.

# 761
Няколко месеца ползване ме устройва Grinning След раждането се надявам да вляза в старите си размери.

# 762
От Лидл клиновете стават само за вкъщи и то ако не се вглеждаш много-много, но за цената са си екстра.
Бях взела един от Ойшо и определено бях по-доволна, така че тях ги препоръчвам.

Иначе аз носех по-широки ризи, рокли и отгоре сака, тренч, палто. Може би съм купила тотал 5 неща за бременни - от Soonmama ризата си я нося и сега в парка, защото е много хубава материя и кройка. За няколко месеца, особено ако не качите много килограми,  е излишно да се пълни гардероб с такива дрехи.

# 763
Аз към 4-я месец си бях взела два чифта дънки за бременни. И познайте - два месеца след раждането - още си ги нося 🤣🤣🤣 Корема ми не се е прибрал особено, тааа някои дрехи може да се наложи после и след бременността да си ги поносите 😃
Иначе си бях взела две блузки от Бест Сикретс от секцията за бременни. На Mamalicious са най-евтини и никак не са лоши. Бяха от рода на 20-30 лв. Днес даже има код с 10% отстъпка. Някои от тях стават после и за кърмене. И на мен не ми се влагаше в дрехи за бременни, ама съвсем без хич нямаше как.

# 764
  • София
И аз така имам от 4ти месец дънки, които сега ще ми влязат в употреба (от H&M). Иначе не ги носих изобщо.
Коремът ми не се е прибрал изцяло, определено голям път ще си извървя, трябва и колан да нося, та със сигурност ще са удобни около корема. Но се надявам някой ден да си влезна в дрехите от преди. Поне съм -10 кг надолу. 😃
А дните след раждането се бях подула още повече и мислех, че така ще си остана. 😃😃🫠

Общи условия

Активация на акаунт