Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 792
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за бързия отговор. Аз мислех, че е доста нисък прогестерона..

# 346
  • София
Не е нисък, нормален е за седмицата, а и вече е включен препарат. Прилагам схемичка. Simple Smile

# 347
Има ли проблем с пиенето на безалкохолна бира? Загледах едни в магазина и се чудя дали е окей.

Безалкохолната бира не е никаква бира, така че проблем няма. За съвета да се консумира истинска бира вместо нея - нямам думи. Алкохолът доказано води до увреждания, къде са доказателствата, че тези "химии" вредят на бебето? Никъде.

# 348
Момичета, колко време след нормално раждане мога да отида на кола маска? Родих на 24.06, имах два външни и два вътрешни шева без епизиотомия.

# 349
Момичета, може ли да ми препоръчате протеин на прах, подходящ за бременни? Държа да има хубав вкус, така че моля за препоръки от първо лице.

# 350
Момичета, може ли да ми препоръчате протеин на прах, подходящ за бременни? Държа да има хубав вкус, така че моля за препоръки от първо лице.
Аз съм си взела на Прегнако от аптеката, има различни вкусове.

# 351
И на мен ми е предпасан Прегнако от АГ и предстои да си го закупя.
Аз съм си взела на Прегнако от аптеката, има различни вкусове.

# 352
По принцип задължително ли е да е предписан от АГ? Аз питах дали може да си взема и АГ каза Grinning за какво ти е - яж пържоли. Обаче е факт, че няма как постоянно да ям пържоли и си мислех да си взема на своя глава..

# 353
По принцип задължително ли е да е предписан от АГ? Аз питах дали може да си взема и АГ каза Grinning за какво ти е - яж пържоли. Обаче е факт, че няма как постоянно да ям пържоли и си мислех да си взема на своя глава..

Ако питаш дали ти трябва рецепта - не. Но като с всяко нещо, не е хубаво да се прекалява. Ако имаш достатъчно протеин в менюто и нивата на белтъка са ти добри - няма нужда. На мен лекарката ми го даде на база изследвания, но предварително ей така да си го пия не е ставало на въпрос.

# 354
Пиех протеин преди бременността защото тренирах, не съм го спирала след като видях двете черти. Лятото нямам никакво желание за червени меса, а хемоглобинът ми беше нисък. Не съм пила някакъв специален за бременност, просто гледах да е само протеин без други добавки в него. Всеки ден пиех по 1 доза.
Като лежах в болницата за задържане, ми даваха по 3 дози даже. Те ползваха на Биогейм.

# 355
Моми, не е от личен опит (т.е. не мога да кажа за вкуса), но и аз обмислям да взема протеин, защото почти не ям напоследък. Спряла съм се на този, който изглежда доста препоръчван:

https://biomall.bg/protein-concentrate-powder-87-koncentriran-pr … nct-bernhard-cena

# 356

Ако питаш дали ти трябва рецепта - не. Но като с всяко нещо, не е хубаво да се прекалява. Ако имаш достатъчно протеин в менюто и нивата на белтъка са ти добри - няма нужда. На мен лекарката ми го даде на база изследвания, но предварително ей така да си го пия не е ставало на въпрос.

===
Ако става дума за Общ белтък беше 63 при референтни 64 - 83. Аз на база на това попитах АГ. Скоро ще пусна пак, ако тенденцията е пак такава направо ще си взема - разбира се няма да прекалявам, по една доза на ден. Иначе имам от този разтителния , но не мисля че ще има кой знае какъв ефект от него.

# 357
Аз миналия ден си поръчах от този Прегнако, защото не ям почти никакви белтъци - не повръщам, но ми се гади от месо и яйца. В описанието пише следната препоръка за дозата спрямо нивата:
При общ белтък <65 г/л х2 (две) мерителни лъжички, 2 (два) пъти дневно.
При общ белтък >65 г/л х2 (две) мерителни лъжички, 1 (един) път дневно.

Вкъщи няколко пъти пих от предишния ми на Optimum nutrition gold standard, но вкуса на ванилия ми се отврати и затова поръчах с вкус на ягода.. поне са малки опаковки относително и като омръзне и този, ще пробвам друг 🥲

# 358
Прегнако много кофти се разтваря, имайте го предвид. На мен не ми беше и особено приятен на вкус, въпреки че е овкусен.

# 359
Ще видя, като пристигне, дали си заслужава. Аз протеините ги разбивам с "джуркало" за правене на фрапе, надявам се така да помогне. Кои вкусове си опитвала, Like_Smoke? Чудих се и на този само с млечен вкус, защото пък има 85% протеинова матрица.

Общи условия

Активация на акаунт