Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 536
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, В 20 г.с. приемливото ниво на TSH  колко не тярвбаше да надвишава ? Не говоря за референтните граници , а мисля, че ендокринолозите съветваха, че не тярвба да надвишава 2 или 2.5 ли беше ?

# 676
Момичета, В 20 г.с. приемливото ниво на TSH  колко не тярвбаше да надвишава ? Не говоря за референтните граници , а мисля, че ендокринолозите съветваха, че не тярвба да надвишава 2 или 2.5 ли беше ?

И преди и след 20 гс знам, че трябва да е под 2. Последния път моето беше 2.2 и ендокринологът каза, че трябва да го свалим, но става опасно за бебето над 2.5

# 677

И преди и след 20 гс знам, че трябва да е под 2. Последния път моето беше 2.2 и ендокринологът каза, че трябва да го свалим, но става опасно за бебето над 2.5
===

Много благодаря.

# 678
TSH 2.42 високо ли е за 21 г.с.? Тази седмица ще направя консултация с ендокринолог, 23 г.с съм вече.

# 679
Здравейте, момичета! Включвам се с моя тест от вчера (приложената снимка). В събота чхг беше 173, а прогестерона 20. Удвоява се на 30 часа по калкулатора. Вчера прогестерона е спаднал, но не се усетих, че трябва да е на гладно и отидох по-късно след закуска да дам кръв. Доки ми каза за момента, ако няма болки и кървене да не взимам нищо. Вие какво мислите. Прегледа ми е за другата седмица

# 680
Здравейте
Към вече родилите един път
Наистина ли естественото раждане боли толкова много и със и без упойка

# 681
Аз не съм родила още, но целта на упойката е да не боли, та няма как с нея и без нея еднакво да боли. Аз ако раждам естествено, 100% ще поискам упойка

# 682
Болят контракциите преди самото раждане,  вече при самото раждане не боли. Дълго и бавно беше първото ми раждане, бях си казала, че повече не искам други деца. Но вече съм бременна за трети път Grinning Така, че търпи се. Иначе познавам жени, които с първо раждане родиха бързо и лесно.
И не бих раждала с упойка. Даже казват, че не се усеща колко трябва да се напъва с упойка.

# 683
Който иска, да се мъчи. Аз лично нямам намерение да търпя болки поради някакви неясни причини и без никаква полза. Но въпрос на личен избор

# 684
  • София
Здравейте

Зависи от различни фактори и няма как напълно да се предвиди. За упойката съм чувала, че някои ги е боляло. Мен ме боля по време на оперативно раждане и двата пъти и то доста. Та зависи и от организъм, от практики, които ви прилагат.
Ако раждането е предизвикано, заради окситоцина боли повече. Затова често се налага упойка. Тя пък забавя раждането и жената може да напъва трудно...и това да доведе до секцио.
Имам много приятелки, които са раждали без обезболяване. Тази част, които са раждали с много медикализирано раждане с дирижирани напъни ги е боляло доста. Тези, които са били с подкрепящ екип, раждали са в поза, която им е удобна, с вана, с дула или акушерка, която им прави масаж-казват, че е поносимо.
Второто ми секцио е спешно. Оперираха ме на контракции на минута и половина-2 . При последния преглед за разкритие бях с 6см, но беше 2-3 часа преди операцията. Да, боляха контракциите, но имах минута почивка и беше поносимо. Като ме татуираха на ребрата ме болеше повече. Имам и две приятелки, които са усещали по-скоро тежест в кръста, стягане и разпъване, те са от онези много, много редките, които не ги боли.

# 685
Ами аз това, което чувам от познати е, че ти спират накрая упойката на най-големите болки, за да може да усещаш кога да напъваш. Други пък съм чувала, че с упойка дори не са усещали напъните. Изводът ми е, че явно във всяка болниза процедират различно със спирането на упойката накрая.
Аз не съм родила още, но целта на упойката е да не боли, та няма как с нея и без нея еднакво да боли. Аз ако раждам естествено, 100% ще поискам упойка

# 686
И като не усещаш напъните разкъсванията са повече. Притеснявате се сега за болките, но не е толкова страшно.

# 687
От това, което съм чела, най-големият риск при епидуралната е, че не усещаш кога да напъваш и може да има значително повече разкъсвания заради това. Оттам нататък, зависи от много неща, включително от практиката на болницата и колко е добър анестезиологът.

# 688
Момичета, в 20 г.с. съм и по самоинициатива чак сега си пуснах изледването за Цитомегаловирус. За съжаление, по- рано никой не се насочи. Излезе, че имам високи антитела CMV-IgG II за вече прекарана инфекция, но не се знае кога. Прочетох, че има и изследване, което да насочи и горе долу кога може да съм я прекарала. Въпросът е че нямам идея после с кой лекар вирусолог да се консултирам. Дали някой има идея или може да ме насочи ?

# 689
От това, което съм чела, най-големият риск при епидуралната е, че не усещаш кога да напъваш и може да има значително повече разкъсвания заради това. Оттам нататък, зависи от много неща, включително от практиката на болницата и колко е добър анестезиологът.

Другия риск е, че като не усещаш как и кога да напъваш и не го правиш качествено, заради упойката .. накрая се стига до секцио.

Здравейте

Без упойка много боли. С упойка не би трябвало да е много, а само докато сложат упойката. Май на около 5см (не съм сигурна) разкритие я слагат.

Общи условия

Активация на акаунт