СУ - минимални балове 2024

• 82 651
  • 428
  •   4
Отговори
# 180
В случая, задължителното ДЗИ по БЕЛ е с коефициент 3.
Е значи грешно съм разбрала..Въпреки, че оценката на дъщеря ми по БЕЛ е по-ниска, по-добре с нея да кандидатства.
Благодаря!

Разбрах защо съм сгрешила..в сайта на СУ е обяснено по-добре отколкото в сайта на Факултета...

# 181
Блю, в СУ в балообразуването винаги се взима по-високата оценка от всички изброени. Тази, която е най-благоприятна за студента и дава най-високия бал в определената специалност. Няма избор коя оценка да ползваш. Качваш дипломата в сайта, пишеш желания  и ти излиза кои оценки участват в балообразуването на всяка желана от вас специалност. Изчислен е бал за всяка специалност. Става автоматично.

# 182
Блю, в СУ в балообразуването винаги се взима по-високата оценка от всички изброени. Тази, която е най-благоприятна за студента и дава най-високия бал в определената специалност. Няма избор коя оценка да ползваш. Качваш дипломата в сайта, пишеш желания  и ти излиза кои оценки участват в балообразуването на всяка желана от вас специалност. Изчислен е бал за всяка специалност. Става автоматично.
Благодаря за разясненията Heart

# 183
Здравейте момичета и момчета, само информативно, включва ли се  оценката от профила в балообразувснето (др.година ще кандидатстваме) Например профил биология и химия, кандидатства в юридически факултет. Благодаря предварително!

# 184
За юридичеуския факултет в СУ балообразуването е : ДЗИ БЕЛ + общ успех от дипломана - за право и МО.

# 185
За юридичеуския факултет в СУ балообразуването е : ДЗИ БЕЛ + общ успех от дипломана - за право и МО.
Благодаря

# 186
  • софия
Здравейте, сина ми е с  76 точки на матурата по БЕЛ и 5 успех от дипломата, има ли шанс за Международни отношения в СУ
Много трудно се ориентирам в балообразувонето видях, че се иска 3 БЕЛ и дипломата

# 187
Миналата година за МО в СУ балът на 1-во класиране - 22.23 редовно, редовно платено - 21.97 На второ класиране - редовно - 21.97, редовно платено - 21.25. Общият успех от дипломата ли е 5! И точно 5 ли е? Ако е общ успех вашият бал е - 5.12х3+5=20.36.

# 188
  • софия
Много ви благодаря и аз така ги смятах,явно няма да стигне

# 189
Много ви благодаря и аз така ги смятах,явно няма да стигне
             Не се знае. Предишни години балът е бил и по-нисък. Така, че не губете надежда. Зависи от много параметри, които не можем да предвидим на 100 %. Миналата година младежът ни кандидатства и в УНСС и в СУ. Записа се в УНСС приет на първо класиране, след това се наложи да се отпише, защото балът му стигна за СУ.

# 190
Didia, Как заявихте желанието за участие във второ класиране-чета че ако искаш за участваш трябва да си дадеш дипломата при тях в оригинал?

# 191
elf575, писах ти на ЛС.

# 192
Простете Дидиа, дали мога да Ви помоля и аз за информация относно същият въпрос. Сърдечно благодаря.

# 193
Простете Дидиа, дали мога да Ви помоля и аз за информация относно същият въпрос. Сърдечно благодаря.

Ако може и с мен да споделите Simple Smile

# 194
Didia, Как заявихте желанието за участие във второ класиране-чета че ако искаш за участваш трябва да си дадеш дипломата при тях в оригинал?

За второ класиране трябва да се остави оригинала на дипломата, да.
 Вероятно първо са се записали в УНСС и след това са подали за второ в СУ.
 На УНСС не им трябва дипломата, така че няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт