Как возите бебета си в кола преди да започнат да сядат?

• 2 685
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Задължително трябва да е в кошница или столче за кола!

# 46

Изключително важно за сигурността на бебето ти е, то да се вози в столче за кола. Монтира се на задната седалка, а бебето е в посока обратна на движението. Слава богу, вече и Законът у нас въведе столчетата като задължителни. Има и глоби. Виж тези:

http://shop.danet.bg/index.php?cPath=40_42_124&osCsid=196e3e … 729335f0b0df4509f

# 47
Столче се ползва само когато детето може да седи самостоятелно.
Това не е вярно. Виж горния линк.

# 48
В кошница за кола.Не е необходимо да има легнало положение.

Peace Peace

# 49
Момичета, отсега е ясно, че с бебо често ще трябва да пътуваме още от 2 месец след раждането. Моля да ме посъветвате какво да купим за колата - кош за новородено или пък столчетата за коли са подходящи и за новородено - т.е. имат легнало положение? Важно е да вземем това решение, преди да купим количката, мисля.

Те са си направени според възрастта и възможностите на детето. Наклон към 30 градуса, задължително обратно на посоката движението.

# 50
  • София
Аз имам кошница за кола, която си е към количката и направо от колата го слагаме в количката без да го пренасяме и будим детето. Тона е най-удобният вариант според мен. Количката е Чико, много съм доволна, заслужава си парите.

# 51
До каква възраст децата се возят в посока, обратно на движението?

# 52
  • София
До каква възраст децата се возят в посока, обратно на движението?

колкото по-дълго толкова по-добре, хубаво е поне до годинка, въпреки, че често мамите ги обръщат когато стигнат 9 кг, което е доста по-рано, защото купуват стол от следващата глупа, а той се монтира посока на движението. По принцип до година са им мн слаби вратлетата и евентуално при удар срещу движението е по-сигурно за детето.

# 53
В началото използвах кошница.Вече преминахме на столче за кола. Peace

# 54
  Моят син е на 1 месец и вече ще му вземам кошница, мисля че беше от 0 до 13 кг,със специална възглавничка за новородени.

# 55
Кошницата за кола е най - удобна за толкова малко бебче. След това е идеална за хранене поне докато свикне малко да стои седнало.
И аз така мисля Peace

# 56
Момичета, отсега е ясно, че с бебо често ще трябва да пътуваме още от 2 месец след раждането. Моля да ме посъветвате какво да купим за колата - кош за новородено или пък столчетата за коли са подходящи и за новородено - т.е. имат легнало положение? Важно е да вземем това решение, преди да купим количката, мисля.

В кошница за кола Peace

# 57
Определено в кошница за кола. Peace

# 58
в шезлонг

# 59
В кошче за кола

Общи условия

Активация на акаунт