За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 669
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
Скрит текст:
 Пък аз видях клипче с пасиран таратор. Ми,  тъй де, що да режем, кълцаме или рендосваме- всичко на пюре, пардон, смути ...

Друго си е да си хрупка краставицата и пийваш изстудена ракийка.
Класически

Смути

# 271
Момичета и момче, моля за помощ, че не остана акъл и за това да мисля, а утре сутрин ще пътувам и хем работя, хем пазарувам, хем багаж приготвям...
Имам останала животинска сметана отворена, ще отсъствам10 дни. Досега не съм замразявала, а нямам време да правя нищо с нея. Мога ли да я замразя или да хваща пътя към кофата? Мислех си да направя ганаш с млечен шоколад, че е сладък и ще държи, но и за това надали ще намеря време.

П.П. Замразявала съм домашна сметана, но не течна, а която съм отделяла от млякото и си е много добре после, но за купената течна не знам...

# 272
  • Русе
Скрит текст:
Момичета и момче, моля за помощ, че не остана акъл и за това да мисля, а утре сутрин ще пътувам и хем работя, хем пазарувам, хем багаж приготвям...
Имам останала животинска сметана отворена, ще отсъствам10 дни. Досега не съм замразявала, а нямам време да правя нищо с нея. Мога ли да я замразя или да хваща пътя към кофата? Мислех си да направя ганаш с млечен шоколад, че е сладък и ще държи, но и за това надали ще намеря време.

П.П. Замразявала съм домашна сметана, но не течна, а която съм отделяла от млякото и си е много добре после, но за купената течна не знам...

Не съм сигурен че ще бъде годна за употреба след замразяване. Ще поеме вода и може да развалиш някое ястие /сладкиш/.  Предлагам ти, ако наистина разполагаш с малко време да направиш този сос. Издържа доста време в хладилник.

# 273
Не бих рискувала за сладкарство ако си я замразиш, за компания на някоя мръвка си мисля че ще е добре обаче, там не ти е толкова на кантар консистенцията.

# 274
  • София
Кубратова,дай я на някоя комшийка.Аз така правя.

# 275
Ако не е сладкарска, като се размрази можеш да я ползваш в някоя запеканка, така или иначе ще стегне

# 276
Благодаря на всички за удачните препоръки!
Пейч, вече имам два вида карамелов сос да чака и наистина издържа дълго, но твоят ще пробвам непременно, когато се върна (с нова сметана) - виждам, че технологията на приготвянето му е по-различна от моите.
Тази ще ползвам за солено ястие, че ако нощес не смогна, ще я замразя.
Че и кафе пия без сметана, не мога да я жулна сутринта  Simple Smile

# 277
Вчера купихме едни формички с детето за приготвяне на домашен сладолед на клечка. Реших да смеля един банан, малко горски плодове и мед с кисело мляко и ги изсипахме във формичките. За съжаление, голямо беше разочарованието, когато установихме, че консистенцията така и не замръзна хубаво, престоявайки в камерата с часове. Явно някъде сгреших, но къде? В киселото мляко ли е проблемът, някакъв желатин ли трябваше да добавя...Иначе камерата на хладилника си работи. Кубчетата лед си стоят, както и други замразени продукти.

# 278
Аз замразявам банан, смилам с чопъра, добавям плодове, после във формичките и във фризера. Получава се.

# 279
Но кисело мляко слагаш ли? Или прясно?

# 280
Но кисело мляко слагаш ли? Или прясно?
Не слагам.
Рецептата е от Интернет за сладолед с две съставки.

# 281
Ясно, ок, без мляко ще пробвам следващия път.

# 282
  • Варна
  Киселото мляко има вода. Пробвай със заквасена сметана, а за да е пухкав, добави и малко бита сладкарска. Плод - по избор, захар/мед- по желание.

# 283
А като има вода, защо не замръзва? Химико-физически не мога да си го обясня.

# 284
  • Варна
А, ся, технологията на сладоледа е друга работа.
Представи си как водата замръзва на кристали, отделя се от ,,млякото'' и от плодовото пюре, и става едно ...нищо.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт