За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 680
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Колко часа го държахте във фризера?
Цяла нощ е нужна.
За деца правя с банан,кондензирано подсладено мляко и крема сирене или маскарпоне.

# 286
4-5 часа стоя и като погледнахме, беше с консистенцията на леко замръзнал крем. Иначе много вкусно, но крем. А малкото, горокото, само искаше да гледаме дали се е получило. Значи да се надявам все пак, че останалите във формичката сладоледи може и да са хванали калъп днес?

# 287
Здравейте, кулинари!
Имам един въпрос: знаете ли дали се продава  някъде олио от рапица?
Благодаря.

# 288
Такива жълто-оранжеви тиквички стават ли за пържене? С кората или без? Благодаря!
Скрит текст:

# 289
Здравейте!
Някой може ли да удари едно рамо с идеи за пълнеж за солени тарталети?
И колко време преди сервиране трябва да се напълнят кошничките?

# 290
  • Варна
Valerie R  В Кауфланд, и в Зоя съм виждала.
denyil  Ако не са много меки- стават, с кората е по-добре. Иначе-в друг вариант- с ориз, на супа, в кекс и прочее.
milena12345   С всякакви пастети- месен, млечен, гъбен, но пълни до 20 мин преди сервиране, ако е нужно по=отрано,  с фолио и в хладилник.

# 291
Valerie R  В Кауфланд, и в Зоя съм виждала.

Пеева, много благодаря! 🙂

# 292
Здравейте!
Аз съм много далече от кулинарен експерт, но за бала на сина си правих и се харесаха много:
Смес от маслинови паста, от Била купувам класическа,, с малко счукан чесън и сметана. Сметаната убива леко горчивия вкус на пастата и прави сместа пухкава. Отгоре украсявам със зелена маслина, вкусно и красиво. Другите тарталети правих със смес от хайвер, сирене крема, лимонов сок. Отгоре украсих с резенче лимон. Тъй като едните тарталети са светли, а другите тъмни, стоят много красиво в чиния, като се смесят. И двете смеси са моя измишльотина. Сместа може да се направи и по - рано, аз я затворих в буркани, а самото пълнене-около час, час и нещо преди сервиране.

И да си задам въпроса, за който нямам отговор-как се прави хубав сос за спагети Болонезе.

# 293
бавно и дълго, на тих огън, с хубави продукти (месо, или кайма, смляна пред Вас). Тук имам няколко рецепти със сос Болонезе, може да погледнеш.
Бавно приготвян, в състава му освен телешко и свинско месо задължителните зеленчуци и подправки са лук, моркови, целина, домати, червено вино, риган и босилек. Целта на бавното варене е сосът да стане гъст и плътен.

# 294
Здравейте!
овкусена майонеза и отгоре от хайвера, който е в бурканче оранжеви топченца, гарнирано с мини резен лимо и копър,
пастет от варени яйца, сирене, кашкавал, топено сирене или майонеза,
крема сирене + краставичка на кубчета и малко копър,
запечени със смес от яйце и сирене,
варено яйце, шунка и крема сирене или майонеза

# 295
Благодаря за рецептата за сладкиш с праскови - стана много вкусно

Сега търся идея какво мога да направя с този домашен патладжан

Имам няколко

# 296
  • Варна
 Разгледайте темата Ежедневните ни кулинарни вдъхновения-идеи много, и то със снимки.

# 297
Здравейте! Има ли начин да се спаси недопечен бърз тутманик/солен кекс? С котидж сирене е, че трябваше да изразходя едно изостанало.

Едит: отиде в кофата след неуспешен опит за допичане.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 15:53 от Lemoncupcakes

# 298
С патладжан наскоро правих котлети по рецепта на Мики. В нейния блог има и други рецепти.

Моля да ми припомните рецептата за пържени чушки /пипер с кисело мляко. Благодаря!

# 299
Аз ги правя  по Канибалски Simple Smile  , но си пека и беля чушките
https://pep-4o.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html

Общи условия

Активация на акаунт