Опит с флиртове?

• 8 028
  • 232
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Всички, които сме завършили шести клас, имаме опит с флиртове.
С всякакви флиртове, включително и с дървени.

# 61
Вижда една колежка, че колега си е купил няколко кутии сладолед, като ѝ се струва, че са от едно конкретно място в града. Да отбележа, че работим в промишлена зона на града и всичко е далече...пък и в тая жега, задължително ти трябва кола, за да можеш да си прибереш сладоледа като сладолед, а не супа.

На другия ден решава да го заговори и да го пита дали наистина е от там от където тя си мисли. Може би трябва да отбележа, че има някакви симпатии към него,  но не знае дали е семеен. Та за сладоледа.... Оказва се, че е наистина от конкретното място, за което си е мислила. Съответно той ѝ показва ценоразписа, с описани видовете сладолед. Като предлага на следващото излизане по работа в града да ѝ вземе. Хубаво, но сме малко преди заплати и колежката явно няма много пари, та му казала, че ще се възползва от предложението, следващата седмица като вземем финансите. Тогава колегата решил да ѝ предложи все пак да си избере и той да ѝ го купи. Да разясня, че не става въпрос за сладолед на клечка или във фунийка, а за 2 кг кутия със сладолед. Тя разбира се му отказва. Той обаче все пак отива и купува сладолед по негово усмотрение и ѝ го носи.

Колежката е сравнително нова, колегата не. Не са общували почти и то само по въпроси свързани с работата, дори нямат и обща работа заедно. Обаче тая моя колежка вече една седмица се чуди, защо го е направил и дали не е опит за флирт това или си е просто добра постъпка, от съжаление или нещо подобно.

Аз не знам, какво да ѝ кажа, понеже също съм от скоро и нямам наблюдения над колегата, а и съвсем не е имало повод да контактувам с него.

# 62
Абе,  по-скоро не. Тя даде ли му пари след това/опита ли се да му даде?

# 63
Съвсем нормално поведение на колеги е. И аз съм купувала неща на колежки и после ми дават парите. Просто услуга. Нищо повече.

# 64
  • София
Може и да е, може и да не е... Няма как да се знае със сигурност какво е вложил зад постъпката си.

# 65
  • София
Аз свалка с този сладолед не виждам. Просто мило отношение от колега. Дори и пари може да не ѝ поиска после.

# 66
  • Далечният изток
Само от една конкретна случка аз не бих могла да кажа. Може би с времето ако има и други подобни...

# 67
Не ѝ иска пари, от него било, да почерпи. Тя не му е предлагала да му ги върне, само му е казала, че не е трябвало да го прави. А онзи ден му е и писала във Вайбър, че сладоледа е хубав, но не е трябвало да го прави и да каже как да се реваншира, че ѝ станало много неудобно, защото е притеснителен човек. Отговор няма, но и два дни не сме на работа....

# 68
  • София
Няма и да има отговор си мисля аз. Какви писаници, какво реванширане. Трябвало е да му даде пари или в един момент тя да донесе нещо да го почерпи и толкова. Представям си ако човекът има жена или приятелка, много сигурно му е "забавно" след този вкусен сладолед и нелепите включвания, стига да не си държи телефона заключен.

# 69
  • София
Ако е имал намерения, със сигурност ще реагира на репликата за реванша. А тя наистина е трябвало просто да му вземе нещо насреща да го почерпи, или да му предложи да му върне парите. Тези съобщения във вайбър много лесно могат да се възприемат като сигнали.

# 70
Ми, да, казах ѝ и аз, че не е трябвало да пише, че ако има жена, да не стане тъпо. Аз лично не мисля, че нещо трябва да му връща обратно. Ще се види от доста хора в цеха и ще стане още по-конфузно, струва ми се. Пък и в крайна сметка щом е решил да почерпи си е за негова сметка, дори смятам, че е малко тъпо, че го е направил. Един вид от съжаление и на колежката съвсем я е хванал срама.

# 71
  • София
Да, ако е имал други намерения, веднага е щял да отговори. Особено пък предвид почивните дни. Самият начин на изразяване в нейното съобщение е недвусмислен. Един сериозен човек не си вади ..., където си вади хляба и би се отдръпнал. Колко да я е срам, щом предлага да се "реваншира", вместо да отговори с колегиален жест.
Защо ли си мисля, че ти си "колежката" или и двете сте млади и неопитни и бъркате добрите отношения в един колектив със свалка.
Колегиално е да върнеш жеста, когато те почерпят. Не колегиално е да пишеш лични неща на колегите в извънработно време или пък да смяташ, че са ти длъжни, понеже той решил за негова сметка. Може просто да е услужлив човек и да е любезен с новите колеги.

# 72
Не съм "колежката", просто почнахме по едно и също време и на база на това доста се сближихме. Чак много млади не сме, около 35 годишни. Тя е разведена и бързо се разчу из цеха. Тя ако е имала пари да си плати, щеше да ги е направила. Наистина не е трябвало да му пише, с това и аз съм съгласна. Сега съвсем ще се чуди как да го погледне. Според мен го е направил от съжаление, но не е трябвало, защото така за нея е някак тъпо.

# 73
Според мен го е направил от съжаление, но не е трябвало, защото така за нея е някак тъпо.
А не може ли да го е направил, защото е добър човек и мъж на място?  Да зарадваш някого с жест се надявам все още да се счита за нормалност.

# 74
  • София
Човек не прави подобни жестове от съжаление, а обикновено от симпатии. Без каквито и да е било други очаквания. Дано поне да е дискретен, защото може и да го е обидила или разочаровала с тези предложения и най-много да ѝ излезе и е в колектива.

Общи условия

Активация на акаунт