Опит с флиртове?

• 8 034
  • 232
  •   1
Отговори
# 75
  • Melmak
Може да го е направил, защото е искал да я почерпи и толкова. Ако е имал интерес е щял да го покаже като отговори на вайбър.

Аз лично не мисля, че е добра идея това съобщение. На нейно място щях да върна жеста като и аз го почерпя нещо.

# 76
И аз честно казано нямам много опит с флиртовете, но имам един колега, който не спира да сипе суперлативи по мой адрес - колко съм умна и красива, как еди си кой цвят много ми отива и впрочем това му е любимия?!?, как се различавам от обичайните колеги работещи на тази позиция, как липсвам в офиса, когато ме няма (говорейки в множествено число, един вид липсвам на всички), често ми пише в социалните мрежи и ми споделя безсмислени клипчета.
Аз съм си кон с капаци, но това мисля, че излиза от границата на любезното колегиално отношение или?

# 77
Аз много мразя да ми дават пари за дребни неща. Ако съм купила нещо и дам или ако отивам да взема нещо и взема на някой друг най-кофти сцените са ми колко ти дължа , ама я ги преброй, ама нямам точно, ама айде ще черпиш ... Никога не взимам пари , а ако ми е скъпо отказвам да купя под някакъв предтекст.
Не става дума за флиртове, а за нормално удобство за лично мен си.

А по повод на Анонимен и усещането му ако някой го харесва - ами разбира се че усеща. Тук става дума не зтова дали двама души се харесват или не и как си споделят това . Тук става дума за публично поведение , конкурентни отношения и тровене на целия климат в офиса. Ако един започне да се лиготи на всички от другия пол става така. Това е .

# 78
  • София
Да, затова най-добре е да се върне жеста тихомълком.
Единият донася сладолед, другият след седмица-две му носи за благодарност шоколад и всичко е точно. Не се гонят с пари, не си пишат уточняващи съобщения за реванширане (само на мен ли ми звучи грозно изразът), които могат да изложат човека пред семейството му (стана ясно, че колежката не е наясно със семейното положение на мъжа) и това е.

# 79
Ами това е типично българската традиция с чинийките пи съседски , айде например за задушница . Разменят се ПЪЛНИ чинийки. Стщото с всичко. Дават ти, връщаш. Немците нищо не връщат , но не ми пречи изобщо.
Ама да си плащаме една баничка или един геврек или едно кафенце от автомата ... то по- скъпо е времето за размяна и бройкане на стотинките и пак в крайна сметка няма точно и на някой му остава да доде няколко цента . Пак голям ангжимент . Вместо да забравя 1 евро да мисля за 15 цента . Егати.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 14:58 от bella-ciao

# 80
Обстановката е такава, че няма как да му върне жеста тихомълком. То и пари няма да е ок да му връща след толкова време, а и той едва ли ще ги приеме. Като цяло не е имало нужда той да купува сладоледа, не е и трябвало. Аз не мога да си обясня защо изобщо го е направил. Ето, че е се е получила сконфузена ситуация...съвсем пък след нейното съобщение до него. Тя е казала, че не иска, аз лично не правя жестове за хора, когато ясно са заявили, че не искат нещо, още повече пък за непознати.

# 81
Мисля, че колежката ти крайно преекспонира случката. За мен е съвсем нормално това което е направил колегата ти, и аз ако отивам за сладолед и съм си говорила с някой че харесва бих купила и за него и не бих очаквала пари. Съвсем нормална човешка реакция към друго човешко същество. Едно е сигурно, след писаниците по вайбър този човек сигурно се е видял в чудо, и повече няма да направи никакъв жест към нея.

# 82
Оле оле. Как можело да се направи от дребен жест, голяма драма... Много филмирана тая колежка, голямо чудо. Някой си купил сладолед... О майн Год!
... Rolling Eyes
Писаниците по вайбър в извънработно време и то с "реванширам" са си живо самопредлагане от нейна страна. Крайно отчаяно и жалко. Сори, ама по-добре не дружи много много с тая колежка. Спазвай повече дистанция, явно не е особено капацитетна.

# 83
Чак пък толкова, просто ѝ е станало неудобно на жената. На мен лично не ми носят 2 кила сладолед, когато не съм ги искала, само защото е станало ясно, че сама не мога да си го купя в момента. Сега не, ама след 5 дни ще мога. След като не съм искала нещо, защо да връщам жест? И защо това "да се реванширам" ви звучи като самопредлагане не знам. Да се реваншираш, означава да върнеш жест за нещо, с което друг ти е помогнал/услужил... Колко от вас биха купили 2 кила сладолед на почти напълно непознат човек? В цялата ситуация, жената просто се чуди, защо изобщо се е случило, чак драма не виждам някой да прави. До някъде може би е нормална реакцията ѝ щом е разведена, щом има някакви скрити симпатии към човека. Пък и понякога, когато човек иска нещо, понякога, заради някакви ситуации му се струва, че то може да се случи, обаче като не знаеш всички факти е хубаво да провериш. Та предполагам за това се допитват до форума колежките, защото не могат да преценят ситуацията и да не стане проблем накрая. Не е трябвало да пише, но го е направила вече, но въпроса не беше този.  

Според мен той има някакви симпатии към нея също, но само от една ситуация не може да се съди, може и от добро сърце да е било само, може и от съжаление, както каза колежката ѝ. Не е ясно.

# 84
Абе, аз познавам доста мъже, на които ще им стане неудобно ако жена, че и колежка, дойде при тях, каже им, че иска сладолед, ама сега няма пари, та друг път. Повечето ще купят.

А пък 'реванширам' бих написала на мъж само ако го свалям. Grinning На колегите ми, ако нещо са купили, казвам, че следващия път ще почерпя. Grinning

# 85
Тя не е казала, че иска сладолед, ама няма пари да си купи. Просто го е заговорила покрай тоя сладолед. Пък за тая дума дето се хващате, не знам, но не мисля, че звучи двусмислено в контекста, който я е използвала. Не е и влагала такъв наклон, много неудобно се чувства и е било наистина супер неочаквано за нея това нещо. Изненадващо е и за мен, защото каквото и да говорите, това показва някакво специално отношение, било то харесване или съжаление, пък ако е второто, даже е тъпо че го е направил. Тя е жена, която с всичко сама се справя и не обича такива "подаяния". Но както и да е, вероятно не е за тук тази история и това не е флирт.

# 86
Амонимен не само че не е флирт, но и ти си трето лице и се питам с какво си засегнат? кой от двамата не те е отразил или си пропуснал ти да вземеш сладоледа Simple Smile Следващия път бъди по-идее. Успех.

# 87
Абе каква тази жена, да не може да си плати 2 кг сладолед. Че той да не е златен.
Да вземе да се образова и веднагически да напусне цеха. Каква е тази работа, при която заплатата не стига за сладолед. Учете бе хора! Че чак готова да му пусне като реванш за сладоледа.

# 88
Олеле, какъв коментар. Колежката няма пари, защото сама гледа сама две деца и защото е 5 дни преди заплата и явно си е преценила, че в момента няма нужда от сладолед, вместо да сготви вечеря за тия пари, примерно. На позиция в офис е, а не работничка в цеха, учила е достатъчно. Колкото до това дали съм засегната аз, не съм по никакъв начин, тя ми разказва и ме пита, какво мисля. Аз пък не знам защо реших, че в тоя форум ще получа адекватно мнение, а не само упреци кой колко е тъп и недорасъл, чак била и се самопредлагала, не мога да повярвам как се стигна до тия изводи.

# 89
"ще ти се реванширам" казано от жена към мъж в 99% от случаите ще бъде възприето със сексуален подтекст от мъжа.
Да си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт