Пак зачеквам темата за тутюнопушенето от съседите ни!

• 4 573
  • 162
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Сетих се, че в Гърция има глоби, ако пушиш в собствената си кола в присъствието на дете под 12 (?) години. Дори детето да е твое. То има правото да не е пасивен пушач.
Не съм сигурна за годините.

# 61
Чужди миризми влизат в домовете, независимо дали ви харесва, или не. Ако знаете какво влиза, ако сте в близост до булевард или главна улица, няма да си отворите прозорците никога.
На този етап, гората е решението за най-непримиримите.

# 62
  • София
Да пращаме ли в гората и всички майки, които не искат бебета им са бъдат будени през деня?

# 63
  • SF
Отново да благодаря за готовото решение!
Булеварда няма как да преместим. Надяваме се, че със съседите и миризмите им ще е по-лесно, отколкото градската полюция, което си е световен проблем.
Докато излезе регулацията на гористите райони и правото на застрояване, че и там права има, не е ей така, ще се радвам, ако съседът спре да кюмавти на балкона си. Той си пази апартаментчето от цигарен дим, ама моето се вмирисва.
Иначе ми е ясно, че с простотията оправия няма. Нямам гаранция, че и в гората няма да ме застигне. Заради горския имот ще ми се налага да работя в града, където са се заселили несъобразяващите се. Така че ще помисля за опцията с гората.

# 64
А как по-точно ще го спреш?
Сигурна съм, че има бебета, които се будят от съседската прахосмукачка, или пералня, или течаща вода в банята. Дори не говорим за силна музика, или блъскане и крещене.
Няма как хората около теб да спрат да живеят, понеже ти имаш такова желание.

# 65
  • София
Различно е да ти влизат градски миризми и някой да пуши на собствения ти прозорец.
Аз съм си решила проблема, но въпросът е принципен. Като този с изпарителите в затворени обществени сгради или с цигарата на пейката на спирката, ей такива.

# 66
Той не пуши на твоят прозорец, а на неговият. Не ти нарушава правата.

# 67
  • София
Ооо, не, не говоря за дейности, които се налага са бъдат извършени. И пушенето, и силната музика не са наложителни. Както аз мога да будя бебето на съседите със силна музика, пусната в моето жилище в позволено време, така и те могат да пушат на балкона си. Или можем да се съобразим взаимно.

# 68
Предполагам можеш и ти да си затвориш прозореца за 5 минути, ако усетиш, че се пуши? Или не?
Съседите над нас пушат на остъклена тераса с отворен прозорец. Пак ги усещам, няма вариант да не ги усетя, защото цигарите са миризливи. Какво е решението?

# 69
  • София
Ето го решението:
Скрит текст:
Ооо, не, не говоря за дейности, които се налага са бъдат извършени. И пушенето, и силната музика не са наложителни. Както аз мога да будя бебето на съседите със силна музика, пусната в моето жилище в позволено време, така и те могат да пушат на балкона си.
Или можем да се съобразим взаимно.

# 70
Т.е. те не трябва да пушат в собственото си жилище, въпреки, че няма закон, който да им забранява това?

# 71
  • София
Къде съм написала такова нещо?

# 72
Добре, тогава в какво, според теб, се изразява съобразяването от тяхна страна?

# 73
  • София
Ами аз пушех под аспиратора, например. В моя случай този беше вариантът да пуша, без да правя някого пасивен пушач. При други вариантът ще бъде друг. Според конкретните обстоятелства.

# 74
Само пушачите си вярват, че аспираторът е някакъв магически уред, който напълно неутрализира миризмата на цигари. Мирише си дори тогава.

Общи условия

Активация на акаунт