Пак зачеквам темата за тутюнопушенето от съседите ни!

• 4 600
  • 162
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А това къде съм го написала?
Миризмата в помещението я имаше, разбира се. Дим в съседите нямаше. И миризма нямаше при тях.

Както казах, всеки намира решението според конкретните обстоятелства при него. Аз го намерих според обстоятелствата при мен.

# 76
Може просто да не са ти казали, или да не са били сигурни, че идва от вас. Аз знам кога моите съседи пушат на аспиратора. Явно има откъде да влезе миризмата.

# 77
  • София
Абсурд! Аспираторът ни отвежда миризмите и дима над покрива. При нас всеки апартамент е със собствен, отделен комин и ние включихме аспиратора към нашия комин.

Както казах, всеки намира решение според обстоятелствата при него.
Или, ако не иска да се съобразява с хората около него, може да ходи в гората (да последвам примера от темата).

# 78
  • София
Елунария, на моя прозорец никой не пуши, но знам какво пиша. Огледай се по блоковете ня какво разстояние са прозорците. Осезаема е разликата от пушене на прозорец, лепнат до твоя и под абсорбатори. Между другото, когато са поставени качествено абсорбатори те и коминът е уплътнен, миризми у съседите не стигат от тях. Когато стигат, някъде пропуска уплътнението или има проблем в комина/шахтата за вентилация (обичайно изходът е запушен и непочистен или свързването е в неправилния комин).

# 79
Нямам представа, но и не бих тръгнала да си усложнявам живота с това. Нито има закон, който може да ми реши този проблем, нито пък ще влизам в конфликти със съседи, заради 5 минутна миризма, и то на терасата.

# 80
  • София
Това е твоят избор. Други се опитват децата им да не дишат дим.
Скрит текст:
Не знам пи какъв законен начин да накарам съседа ми да не пуши на прозореца си в летните зноини дни и нощи . Температурата навън е 35 ' ,  а той захапал пурата и яко кади .
Димът влиза директно в стаята на дете на 1г.и 6м и аз която съм асматичка и прозореца винаги ми е отворен
Скрит текст:
за да поема глътка кислород . Няколко пъти през годините съм му правила забележка , но разбиране не съм намирала . Търся как по законен път да го спра да пуши на прозореца си . Моля , ако някой знае нещо да ме посъветва какви действия да предприема срещу него . Благодаря предварително.!

Виждам , че вече има участници в дискусията . Предполагам ми отговарят пушачи .
Има разбира се съгл. Етажната собственост на СО София . Но разбира се се намираме в БГ , а не.в развита интелигентна европейска страна.  Тук се мразим едни други . За това нищо хубаво не ни се случва . Цари завист , омраза и неразбиране и най- вече антихуманност.  Бъдете здрави и благодаря за егоистичните ви отговори .

# 81
Единственото, което може да направи е да го помоли да пуши на друг прозорец. Какво друго?

# 82
  • София
Ами да, това би могло да е решение. Но и зависи съседът от кой тип е.

# 83
Какъвто и тип да е, ако авторката му говори със същият тон, нищо няма да постигне. На нея й правят услуга, той не е длъжен, за да търпи подобен тон.

# 84
  • Melmak
Тук няколко човека се хабят да обяснят нещо, което друг просто не иска да прочете и да признае, че в другите държави се случва.

На много места в Европа не може прането да ти виси на простора, не можеш да си правиш скара на терасата и подобни. И пак си си у вас, но гащите не ти висят от балкона. И хората си живеят някак. Тютюнопушенето ще бъде все по-ограничавано и се предвижда (в западния свят) да не може да се пуши дори навън на обществено място като спирка на автобус. Тук, в БГ още не сме доживели за тези неща, защото и фасовете са навсякъде и нито има глоби, нито нищо.

# 85
Не знам защо се застъпва мнениего, че димът от цигари е вреден, но димът от печене на чушки или от барбекю - не. Хиляда пъти предпочитам да ми мирише на хубави цигари отколкото на печени чушки или на манджа. И не - не пуша по прозорците. Ако ми се пуши го правя вътре и димът от една-две цигари се разсейва, жилището е голямо и не съм забелязала да мирише на цигари. Много по-неприятно ми е, когато изведнъж се окаже, че мирише на скара от през два блока.

# 86
  • SF
Предполагам можеш и ти да си затвориш прозореца за 5 минути, ако усетиш, че се пуши? Или не?

Мога. Затварям го. Ставам нощем и го затварям.
На съседа, предполагам, че му е рахат.
Иначе трябва да започнем да си крещим в тъмнината на тема права и лишаване от права.
Не си затварям прозореца за 5 минути, защото не искам да му влизам в режима на тютюнопушене и да го следя кога ще си изпуши цигарата, за да отворя отново до следващите 5 минути. Ходя му по гайдата, един вид. А той няма право на това (благо)действие от моя страна.
Единият от нас е с нарушени права. Предполагам, че това е по-търпеливият и по-възпитаният. За съжаление тези хора страдат от правоимащите и правомощните.
Щеше да е хубаво, ако това се случваше само за 5 минути. Но не е хубаво, когато те са през нощта.
Аз си седя при 40 градуса на затворенко, за да може той да си пуши там, където има права да го прави. 
Защо пък той да не се изнесе в гората. И без това си въобразява, че се намира точно там.

# 87
А то пък като отвориш прозореца, не е 40 градуса в тези жеги? Не знам как се живее без климатик, но за тези, които не знаят - имат режими, на които може да се спи без проблем.

# 88
  • София
Какъвто и тип да е, ако авторката му говори със същият тон, нищо няма да постигне. На нея й правят услуга, той не е длъжен, за да търпи подобен тон.
Оооо, да! Тонът й беше доста неприятен и дори аз, която съм много склонна на компромиси, не знам дали бих се съобразила с нея.

# 89
Казва, че няколко пъти му е "правила забележка". Не знам кой възрастен няма да се настрои негативно, когато му правят забележки. Трябва малко по-дипломатично да се действа, когато става дума за неща, независещи от теб.

Общи условия

Активация на акаунт