Притеснямам се за връзката си

• 6 328
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
Тормоза се проявява под различни форми, но психологическия е определено женски лиценз.
В конкретния случай наистина има психически тормоз, но от страна на мъжа. Вменяване на вина, обиди (нарича я луда), лишаване на детето от грижи. Едно е да има интереси/хоби и съвсем друго нарочно да запълва цялото си свободно време с тях и да прехвърля отговорностите си на жена си. Има дете, семейство, дом. Всичко друго е след тях. Ако иска да ги има де, ако не иска, не може насила да го накара.

# 61
  • Paris, France
Идеята му била да спре да пие лекарства за пикочна киселина бил млад и не искал да се трови, но тези бустери и тестостерони не са ли пак вид химии, които все си мисля, че не са толкова полезни. А за тези неща крие от мен че ги приема, но видях бележка от куриерска фирма за взетите неща.

А какво му има на пикочната киселина, та чак лекарства пие? Ниска ли е или висока? Ако е висока - сваля се супер лесно с вит С, спиране на фруктоза, прием на цитрат. Пуснете "fructose + uric acid", uric acid + citrate" vit C uric acid и вижте какво излиза! Гарантирам резултат ако се цели сваляне.

За останалото - и моят мъж имаше такъв период с фитнес зала. Поне изглеждаше екстра. Сега му никне корем. Той лекарства не пие и не се зоби, тс нищо не казвах. Прибираше се в 23 и 24ч с торбите дрехи. Пак, че се е прибрал.

Честно казано не виждам проблем. Предпочитах аз да извеждам децата като малки, вместо ММ да ги изведе и да им купува торби с бонбони и да ги глези. Той ги оставяше да се возят по 10 пъти на въртележката, та излизах лоша като им платя "само 4 или 5 тура.

Мисля, че е по-добре да не сте си вечно на главите след като не се разбирате.

# 62
Авторке, нищо не пречи да включите фитнеса в ежедневието ви. Никой не е казал да вдигате щанги непрекъснато. Ходете заедно на дълги разходки с детето, правете упражнения заедно. От вас зависи да го направите забавно за всички. Вие сте едно семейство, една обща единица, подкрепяйте се. Да, може да е компромис от ваша страна, но няма ли да е по-хубаво семейството да е по-физически активно? Постепенно го разубедете да използва тестостерон и каквито други неща може би употребява.

Опознайте целите на човека до себе си, говорете си за всичко, създайте си общ план. Нека всеки напътства другия. Дори здравословното хранене и вечери не е нужно да се пропускат. Питайте го какво иска за вечеря. Бъдете екип и се подкрепяйте, не е трудно.

# 63
Напомня ми на бившия ми мъж. Изведнъж стана атлет, модна икона и започна усилено да обезкосмява гърдите си...след няма и половин година се разбра за кого е била цялата работа. И за да замаскира положението непрекъснато "оплюваше" въпросната персона. На мястото на авторката бих си отворила широко очите и ушите.

# 64
Пробвай да му предложиш да ходите заедно на фитнес ( а примерно баба или бавачка да гледа детето за час-два). Да видим каква реакция ще последва. Ако наистина е запален по фитнеса, ще се зарадва. Ако не - значи има И нещо друго по-притеснително.

# 65
Ето и моето мнение, като представител на "силният пол", ще дам лично мнение - един човек, в частност мъж, трябва да бъде наясно, особено след определена възраст, със себе си и това какво иска - дали семейство и ако да, да бъде готов да се отдаде на 100% - което, разбира се, иска компромиси ( тук не бих използвал жертви, защото не ги възприемам като такива). Няма как, човек хем да е отдаден на семейството си, хем да разполага със свободно време за себе си и за сумати хобита. Важно е, разбира се, всеки от двама Ви да има хобита/време за себе си, но това е въпрос на team work. Ще дам личен и близък до мен пример - сестрата на жена ми е женена от 20 години за поляк, имат 4 прекрасни деца заедно, меко казано децата са прекрасно отгледани, това го казвам и в качеството си на страничен наблюдател и на техен роднина, същевременно всеки от тях има хобита, излизат на date night поне 2 пъти в месеца, и никое от децата не е неглижирано. Това, разбира се, никак не е лесно, но става с 100% отдаденост. Въпрос на приоритети е. Аз, лично, не мога да си представя да неглижирам детето си, за да си правя кефа - това дете е обща отговорност - колкото моя, толкова на майката ( жена ми). Много е важен семейния модел - моите родители все още са заедно, вече почти 40 години. Моето детство беше прекрасно - както от страна на майка ми, така и от страна на баща ми. Баща си никога не съм го виждал пиян, а е бивш военен! Никога не е посягал на майка ми. Винаги се е включвал активно, както в домакинските задължения, така и в нашето отглеждане - на мен, и на сестра ми. Мислите ли, че му е било лесно - с 24 часови дежурства в армията, и карайки 2-ро Висше? Пак казвам - въпрос на лични приоритети е. Завършвам с моя случай - с жена ми сме заедно вече 11 години, като в момента очакваме първото ни бебе т.е. все още не сме родители, но ни е много прясно Simple Smile. Това бебе е желано, нашите приоритети са сходни и сме наясно със себе си - гаранции в живота няма, разбира се, но и двамата държим на семейството - да осигурим най-доброто на детето, което не е само да е нахранено, облечено и здраво - почивки, спомени, отношение, отговорност, загриженост - за да може детето да израстне с възможно най-топлите и хубави спомени, и да бъде предаден добрия модел на семейството - такъв, какъвто ми е предаден на мен от моите родители.

# 66
  • Варна
Скъпа авторке, ревнуваш че мъжът ти си е намерил хоби, а ти нямаш такова.

# 67
Няма и как да има като е сама на всички фронтове. Физическите възможности не са безгранични, а и денят е само с 24 ч.

Но съм сигурна, че ако тя си беше намерила хоби, заради което се прибира вечер в 23 ч. и той сам върти къща и гледа детето, мъжът ѝ въобще нямаше да ревнува и щеше да е щастлив за нея! И за детето си, че расте само с един родител...

# 68
Няма и как да има като е сама на всички фронтове. Физическите възможности не са безгранични, а и денят е само с 24 ч.

Но съм сигурна, че ако тя си беше намерила хоби, заради което се прибира вечер в 23 ч. и той сам върти къща и гледа детето, мъжът ѝ въобще нямаше да ревнува и щеше да е щастлив за нея! И за детето си, че расте само с един родител...
Каква ревност, това са си основателни притеснения, че единия направо си излиза от връзката. Те живеят, като съквартиранти без връзка. Не мисля,  че ревнува от хобито, а от това че на него не му пука за нея. Вероятно има друга в картинката.

# 69
Нейните хобита са да гледа дете, да пере, да готви, да чисти и да го чака да се прибере по нощите. Пепеляшкина работа. Поне мъжът й явно така смята. Освен това я смята за луда, задето прави на въпрос прибирането му по нощите всяка вечер и отсъствията му през уикендите. Затова й оставя възможно най-много време насаме с изброените хобита. Да не я притеснява. Притеснява я само за секс няколко пъти в седмицата, щото и той си има нужди, все пак. Или сигурно си мисли, че това е достатъчно развлечение за една жена.

# 70
Аз виждам и вина в авторката,щом е допуснала да се стигне до там,мъжа да го няма фактически и да не полага никакви грижи за семейство и дете.Да пробва пак да говори с него,но не с какво му вреди вземането на добавки,а какво иска тя от него по отношение на гледане на дете,домакинска работа и прочие.

# 71
  • София /Абсурдистан
Пичът си живее ергенски и шапка на тояга, а жената си гледа детето и слугинажа. Въпрос на време е да изобщо да се изнесе от къщи, просто така е много удобно - обслужен от всякъде и пей сърце. И аз също мисля, че в картинката има друга жена.

# 72
  • Варна
....Аз виждам и вина в авторката, щом е допуснала да се стигне до там,мъжа да го няма фактически и да не полага никакви грижи за семейство и дете...

Цитирам това изречение, но само като илюстрация - често се прокрадват такива мнения. Какво значи допуснала? Ако един човек (мъж) не се чувства ангажиран с дете/семейство, как точно не го допускаш? Дуднеш непрестанно и той се променя? По-скоро са нескончаеми скандали. Стигнало ли се е до там - или зарязваш всичко или му даваш време да "узрее", което си остава за твоя сметка. Просто преценка кое ти е по-"изгодно"/важно в момента.
Друго любимо е "то се гледа/мисли предварително". И е така, и не е. Защото човекът си го преценявал при съвсем други обстоятелства. Семейството и ангажиментите, които поражда са много различни от всичко останало, и фира дават иначе много стойностни, в ежедневието си, хора.

# 73
Много лесно не се допуска подобно нещо,като се пресича в началото,а не след 2 год примерно.
Не чакаш сам да се сети,а разпределяш задачите по домакинството,като се съобразяваш с професионалната натовареност,а не с фитнеса.
Например,ако е негово задържение да плаща сметките за ток /произволен пример/не ги плащаш.Като спре тока два пъти-ще се научи.Компромиси само за детето,все пак не можеш да го оставиш гладно и мръсно.Като спреш да готвиш за господина и да му переш дрехите,може и да се досети ,че нещо не е наред.
Затова писах да се проведе още един разговор,и ако няма промяна,да прецени дари сама няма да и е по-добре.

# 74
Смешки пишеш. Нали се сещаш, че има мъже, които ако се приберат и няма сготвено, става ад. Или ако изведнъж се окажат без чисти дрехи, пак правят ега ти скандала и викат и обиждат, най-малкото. Та това няма как да стане. Единствения вариант е да го пратиш по ягодите. Така се освобождаваш от товара.

Общи условия

Активация на акаунт