Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 781
  • 414
  •   1
Отговори
# 210
Дворът е хубав, само бодила не ми харесва. Като видя бодил и лошо ми става.
 За разплуването-вижте гладиатора за 20 години как се разплу, съвсем реалистично е.

# 211
Няма нищо лошо в къщата на село/до града с двор и басейн. Даже си е много хубаво. Ама не и за постоянно живеене и със сигурност не с деца, за които ще е нужно постоянно развозване насам натам. Единия се превръща в шофьор, другия в озеленител. Плюс ако се ходи и на работа в града ежедневно, става много сложно.
Иначе аз харесвам идеята за къща за летните уикенди с басейнче и да се пека на шезлонга с коктейл и да ми чуруликат птиченцата, докато нещо цвърчи на барбекюто. Идилия Sunglasses

# 212
  • София
Вика ми, че можело да ходи на някакъв фест (за който бях писал по-рано), ама не било сигурно. И аз й викам, че ще е нагло от нейна страна да ме кара да гледам кучето. Grinning И тя, "а не, няма такова нещо". В момента май почна да дава леко назад и да премисля нещата.

Никакво даване назад не е това. Просто ти казва,че няма да иска от теб "услуги".

# 213
  • nowhere
Авторът си противоречи. В първи пост моли да не бъде щаден от груби коментари, после изисква да няма нападки. На мен ми лично ми звучи малко манипулативно и инфантилно начинът, по който поднася историята.

Това хвърляне в някакъв проект извън семейния дом ми изглежда по-скоро като бягство. Как години наред ще имаш почти нулев контакт със съпругата си в името на това да градиш къща, която в крайна сметка няма да стане ваш дом, просто защото ще сте се отчуждили безвъзвратно. Както и е станало.

Ако аз бях на мястото на жената - без физическо присъствие на партньора в дома, без разговори, без секс - не бих смятала, че дължа нищо на този човек. Няма как да изневериш на някого, с когото нямаш реални отношения.

# 214
Аз живея на повече от 15 минути от центъра на града. Детето ми пътува 45 минути до училище. Къща на такова разстояние ми изглежда направо в десетката. Какъв е тоя град, та това е далечно разстояние и тая жена си е стояла в къщи, а авторът да строи, и това да е егаси раздялата, все едно на гурбет отива. Че тя можеше да иде да обядват заедно и за се прибере да удари една дрямка в къщи, след като я мързи да мине с мечето.

И на Нено двора ми харесва, сега освен и автора да покаже неговата къща.

# 215
Тогава защо са подписали  въобще, като нямат реални отношения? И дайте да не пишем субективно; мизерстващите също нямат никакви отношения - виждат се полуумрели от умора, след работа, докато хапнат нещо и вечно са в скандали за пари. И това не е нормално. Човекът не си противоречи, отговаря на всички. И на мен са ми странни някои неща, но явно си е такъв, щедър е, а жената го използва. Въпросът е, че има много такива връзки и бракове - единият носи на гръб другия. Тя какво му е дала през всичките тези години реално? И нали и тя е била съгласна със строежа на къщата все пак. И дете знае, че ще отнеме много време и труд, със или без фирма. Нейното е неблагодарност и няма да е ок с никого, тя не се променя, а човек трябва да се развива. Дори дете не е поискала. Къщата си е ваша и докато сте наливали труд и средства в нея, тя е работила за своята си заплата, не е обгрижвала 24/7 дете, за да считате, че и дължите нещо, камо ли половината. Дори вас не е обгрижвала, щом сте и поддържали жилището наравно с нея. Дано се осъзнаете; има жени, които са много и заслужават много, но тази не е от тях.

# 216
Била съм в подобна ситуация - това е някаква мъжка черта според мен, *някои* мъже се обсебват от някаква цел и са фокусирани и работят на 100% за тази бъдеща цел. Като се постигне целта, само тогава може да си щастлив.

Не се живее така и не се изгражда връзка по този начин. Какъв е смисълът да се бъхтиш най-хубавите си 20 години? Не става въпрос ако няма какво да ядете.

Да добавя - по принцип това е хубаво качество - да си целеустремен и да работиш за бъдещето, но не когато става екстремно (за мен да работиш всеки уикенд 3г в добавка към пълен работен ден, и да не излезеш в отпуска няколко години, не е нормално).

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:33 от LemonFantastic

# 217
Аз не мога да разбера защо авторът си мисли, че другият мъж само ще използва жена му.
Много мъже си търсят сериозна връзка в този възрастов диапазон.
Това са мъжки глупости, дето все си мислите, че друг няма да иска жена ви за нещо сериозно. Толкова ниско ли я оценявате тая жена, че друг да не би я поискал?
Толкова ниско ли оценявате себе си, че сте взели жена, която никой друг не иска?

# 218
Нейното е неблагодарност и няма да е ок с никого, тя не се променя, а човек трябва да се развива. Дори дете не е поискала. Къщата си е ваша и докато сте наливали труд и средства в нея, тя е работила за своята си заплата, не е обгрижвала 24/7 дете, за да считате, че и дължите нещо, камо ли половината. Дори вас не е обгрижвала, щом сте и поддържали жилището наравно с нея. Дано се осъзнаете; има жени, които са много и заслужават много, но тази не е от тях.
Не съм съгласна особено за детето. Той се е забил в тази "цел" и си е заровил главата в пясъка за последствията, въобще как това влияе на отношенията им. Провлачил всичко по най-трудния и бавен начин /чак ми изглежда умишлено, дори и подсъзнателно/, не е имал време за нея физически и емоционално с години. Не я отразява, когато иска да поговорят или да сподели. Само дете остана да иска в тази ситуация. Все едно жената това й е ролята и дотам. Не сме в 19 век.  НА средата на великия строеж е ясно, че той няма да го замрази за 2г заради бебе, по-скоро перспективата е била да го гледа предимно сама.

Също се съмнявам, че с този проект, гълтащ часове след работа и уикенди, той е поддържал изцяло домакинската работа, не е робот. За парите не става ясно тя да е харчила само за себе си, все пак са едно домакинство. Той влага в къщата, тя вероятно влага в дома ежедневните разходи /а и в крайна сметка е осигурила дом, живеят в неин/.  Всъщност не е ясно как точно са били финансите, защото той през цялото време пише "мои, нейни, аз това, тя онова" все едно за 8г не са стигнали до общ бюджет. Не знам.

# 219
  • Melmak
Не съм й казал, че съм й гледал чатовете. Казах само, че е много тъпо от моя страна да изпадна така.

Иначе разговаряхме днес. Вика ми, че можело да ходи на някакъв фест (за който бях писал по-рано), ама не било сигурно. И аз й викам, че ще е нагло от нейна страна да ме кара да гледам кучето. Grinning И тя, "а не, няма такова нещо". В момента май почна да дава леко назад и да премисля нещата.

Изнесох се. Странно ми е. Самотно ми е. Но ще се осиферя утре. Аз през деня имах и среща с моя кум, който ме съветва и същото като вас. Искам да си избистря ума и да видя какво ще стане. Определено започнах от няколко дни да спортувам и се чувствам добре.

Желая Ви хубава вечер. Благодаря за отделеното време. Ще пиша, като има развитие.

Тоя кум само твой ли е? Или е ваш?

Защо да е нагло да гледаш общото ВИ куче???
Човече, какъв е тоя егоизъм..

# 220
Изобщо не я обичаш и не си я обичал тази жена, просто си един страшен егоист, който си прави каквото си иска и не може да повярва как може някаква си там да не го е оценила колко е велик и да смее да се разделя с него.

Със страшна злоба говориш за жена си, не пропусна да подчертаеш как нейното жилище било 40 квадрата, а ти нали къща имаш, ехейй. И как за годините сте спестили 100 хил от майстори. И като ги спести, сега какво - нямаш семейство. Голяма далавера.

Жена ти да идвала да си чете книгата на строежа. Жена ти като искала да ходи някъде, да си намерела приятелки. Теб да не те закача да си бачкаш по свещената къща. И да спре да работи, за да не ти мрънка на главата и да ти е спокойно, няма значение, че без нейния доход тази къща още 10 години ще се строи и още 10 години няма да идете на почивка.

В случая колегата е изиграл ролята на катализатора, предпочита него, защото най-после е видяла какво е да си център на нечие внимание, а не къщата, мебелите и парите. Затова четеш и чатовете, надяваш се колегата да я отсвири и ти да ѝ кажеш, че няма да я прибереш и да е тя зарязаната, не ти. С кучето хубаво ти го е сипала, много злоба преди няколко страници дали ще те накара да го гледаш, само за да имаш удоволствието да се фръцнеш и да ѝ откажеш.

Пак много те е изтърпяла тази жена, аз на такъв като теб за месец - два щях да му покажа колко е велик и незаменим.

# 221
Аз не мога да разбера защо авторът си мисли, че другият мъж само ще използва жена му.
Много мъже си търсят сериозна връзка в този възрастов диапазон.
Това са мъжки глупости, дето все си мислите, че друг няма да иска жена ви за нещо сериозно. Толкова ниско ли я оценявате тая жена, че друг да не би я поискал?
Толкова ниско ли оценявате себе си, че сте взели жена, която никой друг не иска?
Принципно не, но обвързана жена с брак обикновено се търси с цел кеф без много ангажименти. За трайно обвързване и деца никой не би искал жена, която от скука тръгва с друг, щото е много вероятно след няколко години другия да се озове в същото положение. Така мислят повечето мъже и реалността го потвърждава, така че пичът добре си е направил сметката докато нашия автор се скъсва от бачкане оня ни най малко изгаря от желание да го замести

# 222
И да не е с този, ще е с друг. Важното е, че на жената вече ѝ е писнало да е постоянно сама, да ѝ крещят като се опита да сподели нещо, да се отнасят тотално неуважително към нея и да я карат да живее чужди мечти. Видяла е, че навън има различно отношение.

Къщата още не е готова, обаче мебелите вече купени. Стоят неизползвани, но иначе пари за една почивка няма. Да си живее с мебелите сега автора.

# 223
fanthomas,
ще кажете ли как се развиваха нещата вчера?  Още ли сте в гарсониерата?

# 224
Може да не е тръгнала от скука с друг и другият мъж да не се озове в същата позиция. Бракът не е доживотен затвор, хората се разделят, сменят партньори. Читавите хора са кът като цяло, и мъже, и жени. Ако двама души си паснат и се обичат, нито брак, нито друго нещо би ги спряло. И ако някой толкова го спира един брака (който в случая е изчерпан), ми по-добре по-далече от такъв мъж.

Общи условия

Активация на акаунт