Помощ! Гълъби?

• 4 629
  • 110
  •   1
Отговори
# 105
  • Майничка
Ако е малко балконче, до 2-3 метра дълго, може и сам да се справи човек (има различни размери мрежи). За по-дълги тераси ще е много туткаво - един ден нагоре-надолу да лепиш скобите, 24 часа да стегнат и после втория ден, пак  нагоре-надолу, да закачаш.

# 106
Няма да е лесно, то и балкона е малко издаден извън стената, пък и за тавана се чудя как ще се качваме да лепим скобите. Но това е единствения начин да се справим с гълъбите. Защото не искам да затварям балкона.

# 107
  • Майничка
Скобите се лепят много лесно, ако има някой по-висок, може да се наредят няколко здрави стола и ходи по тях. Аз съм късо парче и с къси ръце, че и енергоспестяваща, затова бях на стълба и низах ролки от едно място, а ММ обикаляше.

# 108
И аз имах проблем с гълъбите. Тогава четох във форума, и по-конкретно в тази тема, и изпробвах всичко, което е написано тук -  белина, канела, лук, чесън, парфюм, висящи дискове, ленти, нарязани найлонови торбички по простора... Без ултразвук и шипове, всичко опитах!
ММ категорично отказваше да сложим мрежа, но аз не спирах да търся методи да се отърва от тях.
И при поредното търсене, се натъкнах на идеята да опъна рибарска корда от край до край на терасата. За момента съм опънала само над парапета, на около 4-5 см от него. Вече около половин година не кацат, а през целия август ни нямаше. Ако започнат пак да кацат, обаче, ще опаша цялата тераса от парапета до тавана, и окото ми няма да  мигне.
Единственто неудобство е, че ако искаш да изтръскаш нещо, е малко по-сложно, но се преживява.

# 109
Може ли да снимаш или да опишеш повече? Просто корда 5см над нивото на парапета, по продължение на парапета ли?

Аз купих шипове, но се отказах да ги слагам. Като се набият с мръсотия, не знам как ще я изчистя. При нас не е тераса, а широки первази пред прозорците, по които кацат. Олигофрени отгоре може би хвърлят храна и ги научиха, не знам.

# 110
Дъждец, ще опитам утре да снимам, макар че кордата не знам как ще я “хвана” на снимка.
Да, по дължината на парапета. Все едно парапет от корда.
В началото се опитваха да кацат, но като ги “перне” кордата по крилете се отказват.

Общи условия

Активация на акаунт